Danske Michaela på 19 år lever af at spille Counter-Strike på Costa del Sol
Michaela Lintrup, eller ”mimi”, som hun hedder i e-Sport-universet, lever godt som professionel Counter-Striker i den sydspanske by Fuengirola, hvor hun bor med sin kæreste.
-Det er mit ansvar som terrorist at nedlægge så mange fjender som muligt med min AK47, siger Michaela med en undertrykt sønderjysk dialekt.
Fra søndag til torsdag i op til ti timer ad gangen, sidder 19-årige Michaela Lintrup i sin lejlighed på Costa del Sol med højre hånd på museknappen, venstre hånd på tastaturet og med blikket stift rettet mod computerskærmen. Selvom lejligheden er tom, er hun ikke alene, for ud af det store headset strømmer lyden af holdkammeraternes stemmer.
-Godt gået Michaela, bliver der råbt i den anden ende.
De fem piger, der sidder i vidt forskellige lande, er i gang med dagens træning, og Michaela Lintrup har endnu engang bevist, at hun er en af verdens bedste kvindelige snigskyttere. Hun har lavet over "60 kills" på tre spil. En solid præstation, der vil vippe de fleste topspillere af pinden.
Michaela Lintrup sidder koncentreret til én af de i alt seks konkurrencer, som hun og holdkammeraterne vandt sidste år. Når pigerne spiller, har de hver deres opgave på holdet: Én er sniper, en anden supporter, og så er der Michaela, der, som hun selv siger det, "er sindssygt god til at skyde", så derfor er hun den, der stormer frem som den første, når fjenden kommer.
Uddannelse må vente
Mens Michaela Lintrups jævnaldrene sidder begravet i skolebøger, har hun selv foreløbigt sat alle tanker om uddannelse på hold for at forfølge sin store drøm om at komme til at dyste mod drengene i de store Counter-Strike-turneringer med præmier i millionklassen.
-Jeg er jo ikke så gammel, så jeg skal nok nå at få mig en uddannelse. Det bliver bare ikke nu. Jeg er en del af verdens bedste kvindelige Counter-Strike hold. Vi har vundet alt, hvad der er at vinde det sidste år. Jeg lever godt af det - både i form af sponsorater og præmiepenge, og jeg elsker at spille, så hvorfor skulle jeg smide alt det på gulvet på grund af skolen?
For et år siden valgte Michaela Lintrup at droppe ud af handelsskolen for i stedet at gøre Counter-Strike til sin levevej. Nu er hun en af Danmarks bedst betalte kvindelige e-Sportsspillere. Michaela vil ikke røbe, hvor meget hun tjener om måneden, men hun fortæller, at den mest indbringende konkurrence, som hun vandt sammen med de fem andre holdkammerater sidste år, var på 15.000 dollars, svarende til 105.000 danske kroner.
Hvorfor dyster mænd og kvinder ikke imod hinanden, når I deltager i konkurrencer? Argumentet om, at mænd er fysisk stærkere end kvinder, gælder vel umiddelbart ikke, når I nu sidder bag en computerskærm?
-Det tror jeg, der er flere årsager til. For det første er det min teori, at drenge ville have svært ved at acceptere, hvis pigen var den bedste på holdet, og at det var hende, der skulle bestemme taktikkerne. For det andet tror jeg generelt, at mænd er bedre til at træne end kvinder. De er mere strukturerede og konkurrencemindede omkring træningen, og hvad de gør forkert, hvor vi kvinder mere bare spiller. Det gør selvfølgelig, at de bliver bedre. Men jeg tror ikke nødvendigvis, at det bliver ved med at være sådan.
Føler mig som en stjerne
Selvom mændene tilsyneladende er bedre end kvinderne og ligeledes vinder flere penge til konkurrencerne, så er interessen for de kvindelige Counter-Strikere steget støt de sidste år, hvilket Michaela Lintrup har mærket på egen krop.
-For nogle år tilbage var der kun få piger, der spillede Counter-Strike, så når jeg sagde, at det var det, jeg lavede, kunne folk ikke forstå det. Sådan er det ikke længere. I dag har vi fans, der vil have billeder med os og vores autografer – og når jeg er til konkurrencer i København sidder hele familien – både mor, bror, bedstemor, fætre og kusiner på tilskuerrækkerne, siger Michaela med glæde i stemmen og fortsætter:
-Vi føler os virkelig som stjerner, når vi vinder konkurrencer nu. Folk er helt vilde og råber vores navne.
Det er ikke kun til konkurrencerne, at Michaela har fået mange fans. På streamingsiden Twitch følger mere end 35.000 mennesker fra hele verden med, når hun spiller, og det er en profitabel forretning, for mange af seerne abonnerer samtidigt på hendes kanal.
Sådan ser man ud, når man som Michaela Lintrup er klar til kamp.
Storebrors fortjeneste
Michaela Lintrups interesse for Counter-Strike startede, fordi hendes storebror spillede meget. Hun måtte ikke være med, når han sad ved tasterne, så hun købte sin egen computer i stedet, og ret hurtigt blev Counter-Strike en fast del af Michaelas liv.
-Jeg spillede gerne Counter-Strike fire til fem timer om dagen, når jeg kom hjem fra skole. Min mor synes selvfølgelig, at det var lige i overkanten, men jeg sørgede altid for at have lavet mine lektier først.
Selvom det ret hurtigt stod klart for Michaela, at hun var dygtig til at spille, var det først, da hun fik en invitation til at komme med på det hold, som hun spiller for i dag, at det gik op for hende, at hun var mere end bare god til at ramme modstanderne med sin AK47.
-De andre piger havde holdt øje med mine præstationer online over længere tid. Og en dag skrev de til mig og spurgte, om jeg ikke ville prøve at spille en kamp for dem. Nu er jeg en fast del af Team Secret, som vi hedder. Vi mødes seks gange om året til konkurrencer i hele verden, hvor tusinder af tilskuere kigger med. Resten af tiden sidder vi derhjemme hver for sig og træner som et hold online.
Michaela Lintrup og resten af holdet bag Team Secret.
Facebook-beskeden fra en af spillerne på Team Secret blev startskuddet til Michaelas professionelle Counter-Strike-karriere.
Ensomheden er til at mærke
Lige nu fylder Counter-Strike det meste af Michaela Lintrups liv, og hun er ikke bleg for at indrømme, at de mange timer foran computeren har haft sine konsekvenser.
-Det kan godt være lidt ensomt nogle gange. Jeg har selvfølgelig min kæreste og min familie, men stort set alle mine venner fra før i tiden er blevet erstattet af nogen, jeg har online gennem Counter-Strike. Heldigvis er jeg sikker på, at hvis jeg ringede til en af mine gamle veninder og spurgte, om hun ville komme og besøge mig, så ville hun sige ja.
Det største øjeblik i Michaela Lintrups liv var, da hun sammen med resten af Team Secret-holdet kunne løfte pokalen over hovedet med titlen som Verdens Bedste kvindelige Counter-Strike- hold i 2016. Flere end 2.000 mennesker sad på tilskuerrækkerne og kiggede med, da holdet vandt.
Hvis vi nu ser ind i spåkuglen, hvor tror du så Michaela Lintrup er om ti år?
-Om ti år er jeg forhåbentlig gift, har børn, eller skal til at have børn, og så arbejder jeg indenfor det, jeg elsker mest, nemlig eSport. Og den helt store drøm er, at jeg dyster mod drengene.
LÆS OGSÅ: Datingråd fra min farmor
LÆS OGSÅ: Hvad er meningen med livet? Måske dette 30-dages åndelige træningsprogram kan give dig svaret
LÆS OGSÅ: 17-årige Lasse: - Jeg følte, jeg var nødt til at gøre det godt igen