Laks – lækre opskrifter med den populære fisk

Derfor skal du spise laks

Fisk skal der til – og gerne et par dage om ugen. I en sund hverdag er laks en af de madvarer, der kan give hele familien nogle af de næringsstoffer, som indgår i en sund og varieret kost.

Med laks får man sunde fedtstoffer i form af omega-3-fedtsyrer, og fisken er desuden rig på protein, jod, D-vitamin og B12 vitamin. 

Lakseretter er sunde og nærende, og der er mange måder at tilberede fisken på, så vi har samlet alle de bedste opskrifter med laks lige her på ALT.dk.

Laks til forret, hovedret og frokost

Den lyserøde favorit dur både til forret, hovedret og frokost, da den kan tilberedes på mange forskellige måder. Laksen kan serveres kold og varm, og man kan vælge imellem, om den skal være gravad, koldrøget, varmrøget, filet, tartar eller om man vil kaste sig ud i en laks på grill – nem, hurtig og lækker gæstemad.

Det er en fisk, som er til at få fat i året rundt, så ud over at være anvendelig, er den også tilgængelig - og så smager den dejligt, selvfølgelig.

Laks smager specielt godt sammen med spinat, cremede saucer, hvidløg, pasta, ricotta og diverse krydderurter, og så bruger man den ofte i tærter, da den er let, sund og mætter godt. Med hvidvin til kan en lækker lakseret næsten ikke gå galt.

Prøv blandt andet...

På ALT.dk finder du opskrifter fra Hjemmet, Hendes Verden, ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING og BoligLiv.