Lagkage med chokoladebund og orange-nougat-creme
SPONSORERET indhold

Bryllupskage: Den elegante med chokoladebund og orange-nougat-creme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skal din bryllupskage være særligt festligt er denne kage et rigtig godt bud, med den lækre chokoladebund og den lyse og mørke orange-nougat creme. Den fine bryllupskage kan også bruges til andre særlige lejligheder som f.eks. runde fødselsdage og en barnedåb.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
28. feb. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Bryllupskage til 20 personer | Total: 3 timer

Ingredienser

Chokoladebunde
7,5 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
2,5 dl usødet kakaopulver
8 dl sukker
2,5 dl smeltet smør
4 æg
4 dl kogende vand

Lys orange-nougatcreme:
100 g nougat
150 g lys chokolade
halvdelen af den afkølede appelsincreme
3 dl piskefløde

Mørk orange-nougatcreme:
100 g nougat
150 g mørk chokolade
halvdelen af appelsincremen
3 dl piskefløde

Grundcreme
2 blade husblas
50 g sukker
10 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl appelsinsaft, friskpresset

Chokoladeovertræk
400 g mørk chokolade
100 g smør, stuetemperatur
6 spsk. piskefløde, stuetemperatur
2 spsk. sirup

Karamelpinde
300 g sukker

Sådan laver du bryllupskagen

Chokoladebunde
1. Sæt ovnen på 180 gr og smør formene – du skal bruge to firkantede forme på ca. 25 cm lange på alle sider. Bland mel, bagepulver og kakao i en skål for sig. Pisk sukker og smør, til du har en luftig masse og pisk æggene i et ad gangen.

2. Si melblandingen i skiftevis med det kogende vand af fire omgange. Hæld en tredjedel af dejen i formen, og bag den i ca. 15-18 minutter – til en tandstik kommer helt ren ud. Imens kagen bager, laver du den næste bund klar.

3. Når første bund tages ud, sætter du bund nr. to ind i ovnen. Lad første bund køle let af, før du forsigtigt vender den ud på det fad, som kagen skal serveres på.

4. Rengør formen, og gør den klar til den sidste kagebund. Når bund nummer to tages ud, sætter du den sidste bund ind. Lad alle tre bunde køle helt af, imens du laver den lyse og mørke orange-nougatcreme.

Lyse og mørke orange-nougatcreme
Start med at smelte hhv. den mørke chokolade og nougat og den lyse chokolade og nougat over vand. Stil begge skåle til side, mens du laver grundcremen.

Grundcreme til bryllupskagen
1. Læg husblas i en skål med koldt vand, så det dækker og rør æggeblommerne sammen i en varmefast skål. Bring sukker og appelsin i kog og hæld det lidt ad gangen over æggeblommerne.

2. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op under konstant omrøring, indtil cremen begynder at tykne. Tag gryden af varmen, klem vandet af husblassen og rør den i cremen, mens du pisker så alle klumper piskes væk.

3. Lad cremen køle ned, før du blander halvdelen med den lyse nougat-chokolade og den anden halvdel med den mørke nougat-chokolade. Pisk fløden til skum, og vend halvdelen i hhv. den mørke og lyse creme.

4. Bred den lyse creme ud over den nederste bund, læg den næste bund på, og bred den mørke creme ud over nummer to og afslut med den øverste bund.

5. Sæt kagen på køl i mindst et par timer, gerne natten over, før du putter chokoladeovertrækket på.

6. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den i vandbad. Skær imens smørret ud i små firkanter. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen, og smørret tilsættes lidt ad gangen under omrøring.

7. Lad smørret være helt absorberet, før næste portion tilsættes. Tilsæt til sidst sirup og piskefløde. Lad blandingen køle ned, mens du laver „karamelpindene“ til pynten.

Karamelpinde til bryllupskagen:
1. Smelt 300 g sukker i en tykbundet pande til det er lysebrunt og tag det så af varmen.

2. Læg tre store stykker bagepapir på køkkenbordet. "Dryp" strimler af karamel på bagepapiret – de skal være ca. en halv cm brede og 10-12 cm lange.

3. Lad stængerne køle helt ned, og sæt dem på siderne af den færdi-ge kage, efter du har overtrukket den med chokoladeovertrækket.

Den nemme version af bryllupskagen:


(giver ca. 10 muffins)
2 dl sukker
3/4 dl smeltet smør
1 stort æg
2 dl mel
1 strøget spsk. bagepulver
1 dl vand
3/4 dl kakaopulver

Samme fremgangsmåde som „Den elegante“. Hæld dejen i muffinsforme, ca. 2/3 dele op. Bag ka-gerne i ovnen i 15-18 minutter ved 180 gr til de gennembagte.
Lav halvdelen af enten den lyse eller mørke orange-nougatcreme, og sprøjt rosetter ud på de afkøl-de muffins. Brug evt. bare en madplastikpose, hvor hjørnet er klippet af.

Se også opskrift på »»Chokoladekage med solbærmousse og hvid chokolade.