Kåltaco med kylling og syltede løg
Dette er bestemt ikke en original tex-mex-taco. Men den indeholder masser af god tex-mex-smag, og så er den klassiske majstortilla skiftet ud med et sprødt kålblad. Jeg elsker det! Beregn 2-3 per person, flere hvis I er rigtigt sultne. Eller brug dem som en del af et større måltid.
Ingredienser
- 8 styk:
- Løg:
- 2 rødløg
- 1½ dl eddike
- 1 dl sukker
- Kylling:
- 3-4 kyllingebryster
- olivenolie
- 2 spsk chipotle i adobe
- 2 tsk tørret oregano
- 1 lime, saft heraf
- salt
- Desuden:
- 8 flotte kålblade – gerne spidskål
- 2 avocadoer, i tern
- yoghurt
- koriander
- 5-6 radiser, i tynde skiver
- 1-2 grønne chili, gerne jalapeno i skiver
- limebåde
Sådan laver du kåltacos:
- Skær løgene i både. Varm eddike og sukker i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Kom løgene i den varme lage, og sluk. Lad dem trække mindst 30 minutter, eventuelt natten over.
- Skær kyllingen i strimler. Steg den i olivenolie på en stor varm pande. Den skal tage farve og være akkurat gennemstegt. Kom chipotle, oregano, lime-saft og salt på, og lad det hele stege ganske kort. Anret kyllingen i kålblade, top med avocado, yoghurt, koriander, radiser, chili og syltede løg.
- Server straks med limebåde til.
PRØV OGSÅ: Bønnesuppe med avocado