Lækker lasagne bolognese
Prøv denne lasagne bolognese med bladseller, gulerødder og bacon.
6-8 personer
Ingredienser
- Lasagne bolognese
- 2 løg
- 2 stilke bladselleri
- 2 gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed finthakket hvidløg
- 500 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
- 50 g bacon eller skinke i små tern
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 dl bouillon
- 3 spsk. tomatkoncentrat
- salt, peber
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. timian, gerne frisk
- 1 portion bechamelsauce
- 12 lasagneplader
- Bechamelsauce:
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 5 dl kogende letmælk
- salt, peber
- evt. lidt friskrevet muskatnød
- 150 g reven mild gratineringsost
- 200 g mascarpone
- 12 lasagneplader
- 150 g reven gratineringsost
- 3-4 spsk. sesamfrø
- Tilbehør:
- italiensk brød og salat
- Hak løg, bladselleri og gulerod fint. Svits det i olien i en gryde. Svits kort hvidløg med.
- Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano, timian og bouillon.
- Kog det op. Lad saucen småkoge ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
- Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. Læg et lag kødsauce over, og fordel lidt bechamelsauce over.
- Drys med lidt ost. Gentag 2 gange mere.
- Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.