Lasagne bolognese

Lækker lasagne bolognese

Prøv denne lasagne bolognese med bladseller, gulerødder og bacon.

6-8 personer

Ingredienser

  • Lasagne bolognese
  • 2 løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 500 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
  • 50 g bacon eller skinke i små tern
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 dl bouillon
  • 3 spsk. tomatkoncentrat
  • salt, peber
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. timian, gerne frisk
  • 1 portion bechamelsauce
  • 12 lasagneplader
  • Bechamelsauce:
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 5 dl kogende letmælk
  • salt, peber
  • evt. lidt friskrevet muskatnød
  • 150 g reven mild gratineringsost
  • 200 g mascarpone
  • 12 lasagneplader
  • 150 g reven gratineringsost
  • 3-4 spsk. sesamfrø
  • Tilbehør:
  • italiensk brød og salat

  1. Hak løg, bladselleri og gulerod fint. Svits det i olien i en gryde. Svits kort hvidløg med.
  2. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano, timian og bouillon.
  3. Kog det op. Lad saucen småkoge ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  4. Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. Læg et lag kødsauce over, og fordel lidt bechamelsauce over.
  5. Drys med lidt ost. Gentag 2 gange mere.
  6. Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.