Annonse
Annonse
Annonse
INGREDIENSER:
Bagte kartofler:
1 bakke små kartofler, 600 g
2 spsk. olie
salt og peber
Fiskestykker:
500 g torskefilet eller anden fast hvid fisk
1 stort sammenpisket æg
150 g groft majsmel
salt og peber
Tzatziki:
Ca. 300 g drænet græsk yoghurt, alternativt skyr (for en mere fedtfattig version)
½ agurk, skrællet og udkernet
1 lille fed hvidløg
salt og peber
SÅDAN GØR DU:
Tænd ovnen på 200 grader, og hæld kartoflerne i et lille ildfast fad, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ca. 30 min., til de er møre og let gyldne i overfladen.
Imens kartoflerne bager, laves resten. Riv agurken på den grove side af rivejernet, og bland den med yoghurt, hvidløg, salt og peber. Smag til.
Skær torsken i stykker på ca. 3×5 cm, og dup dem tørre med køkkenrulle. Tilsæt ca. ½ tsk. fint salt og friskkværnet peber til majsmelet, og vend så torskestykkerne i først æg, dernæst majsmel.
Bring en stor gryde vand med 1 tsk. salt i kog, del spidskålet i kvarte, og læg dem i gryden, når vandet spilkoger. Lad det koge i 5 min. uden låg.
Imens steges fisken på en pande med 2-3 spsk. olie. Sørg for at varme olien godt op, inden fisken lægges på, så suger den ikke så meget fedtstof. Steg ca. 20 min. på hver side ved mellemhøj varme.
Server de varme sprøde fiskebidder med dampet spidskål, kartofler og tzatziki til.