Mini-tarteletter med chokoladefyld
Velegnede til kagebuffet og på kaffebordet.
(18 stykker)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hviletid, dej: 15 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnede
- 80 g smør
- 175 g mel (knap 3 dl)
- 2 spsk sukker
- ca. 2 spsk koldt vand
- Fyld:
- 100 g flødeost naturel
- 2 spsk sukker
- 1 æg (mellem)
- 50 g mørk chokolade
- Pynt:
- chokoladekringler, høvlet chokolade eller flødeskum
- Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Hæld koldt vand i og saml dejen – den skal være smidig. Lad den hvile koldt et kvarters tid.
- Tilbered fyldet imens: Pisk flødeost og sukker sammen og pisk ægget i. Smelt chokoladen og rør den i.
- Udrul dejen tyndt og udstik med et glas eller en form 18 runde plader. Fordel dem i små smurte forme. Læg fyldet i. Bag kagerne ved 185 grader i ca. 15 min. Lad dem svale lidt, inden de tages ud af formene.
- Pynt med små chokoladekringler, høvlet chokolade eller flødeskum.