Chokoladekage med mandler

Chokoladekage med mandler

(Ca. 8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: Ca. 50 min.
  • Fryse-egnet
  • 200 g smør
  • 225 g (3 dl) sukker
  • 6 æg (mellem)
  • 200 g mandler
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk hakket syltet
  • appelsinskal eller reven skal fra 1 appelsin
  • Pynt:
  • sigtet flormelis og chokoladepynt

  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggeblommerne i én ad gangen. Hak mandlerne meget fint, og hak ligeledes chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandelchokoladeblandingen.
  2. Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smørsukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst.
  3. Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 min. Kagen vil falde lidt efter bagningen og stadig være lidt blød på grund af chokoladen.
  4. Når kagen er blevet kold og skal serveres, drysses den med sigtet flormelis og pyntes med chokoladefigurer.