Chokoladekage med mandler
(Ca. 8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: Ca. 50 min.
- Fryse-egnet
- 200 g smør
- 225 g (3 dl) sukker
- 6 æg (mellem)
- 200 g mandler
- 200 g mørk chokolade
- 1 spsk mel
- 2 spsk hakket syltet
- appelsinskal eller reven skal fra 1 appelsin
- Pynt:
- sigtet flormelis og chokoladepynt
- Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggeblommerne i én ad gangen. Hak mandlerne meget fint, og hak ligeledes chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandelchokoladeblandingen.
- Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smørsukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst.
- Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 min. Kagen vil falde lidt efter bagningen og stadig være lidt blød på grund af chokoladen.
- Når kagen er blevet kold og skal serveres, drysses den med sigtet flormelis og pyntes med chokoladefigurer.