10-12 stk.

Ingredienser

  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • Creme:
  • 2 æg, evt. pasteuriserede
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. maizena
  • 21⁄2 dl mælk
  • lidt vaniljesukker eller revet citron
  • Glasur:
  • ca. 2 spsk. citronsaft
  • flormelis

  1. Smuldr smør og mel, bland med sukker, og ælt dejen sammen med ægget. Alternativt køres alle ingredienserne sammen i foodprocessoren. Læg dejen køligt en times tid eller længere.
  2. Rul den ud i 2-3 mm’s tykkelse, stik den ud i runde kager af den ønskede størrelse, og flyt dem forsigtigt over på bagepapir. Prik med en gaffel, og bag kagerne ved 180 gr. i ca. 12 min., eller til kanten har fået lidt farve. Lad dem blive kolde, og gem dem i en tæt dåse, til de skal bruges.
  3. Rør cremen sammen efter anvisningen på pakningen, tilsæt fintrevet citronskal, og lad cremen trække mindst en time, gerne længere. Fordel cremen på halvdelen af kagerne ved hjælp af en sprøjtepose.
  4. Rør citronsaften til en tyk glasur med sigtet flormelis, bred den ud på den anden halvdel af kagerne, og lad den stivne. Læg herefter kagerne sammen, og server straks.