Finsk risengrynskage
Traditionel bondekage, der kan beskrives som en tyk, sød pandekage med ris, og som smager fantastisk med syltede bær til.
1 kage, 10-12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bage/kogetid: ca. 50
- ca. 3 dl kogte ris (125 g eller 60 g rå ris)
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- ½ l sødmælk
- 75 g sukker
- ½ tsk. salt
- Syltede jordbær:
- 600 g jordbær (optøede)
- 150 g sukker
- Tilbehør:
- flødeskum
- Kog risene eller brug en rest.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mel til en ensartet konsistens. Tilsæt gradvist mælken. Rør sukker, salt og kogte ris i dejen.
- Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
- Sæt kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Stik et træspid i kagen og tjek, at der ikke er rå dej på. Afkøl kagen lidt.
- Syltede jordbær: Smelt sukkeret i en tykbundet gryde til lys karamel og tilsæt jordbærrene. Lad dem få et opkog.
- Servér kagen lun med syltede jordbær og flødeskum.