Finsk risengrynskage

Finsk risengrynskage

Traditionel bondekage, der kan beskrives som en tyk, sød pandekage med ris, og som smager fantastisk med syltede bær til.

1 kage, 10-12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bage/kogetid: ca. 50
  • ca. 3 dl kogte ris (125 g eller 60 g rå ris)
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • ½ l sødmælk
  • 75 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • Syltede jordbær:
  • 600 g jordbær (optøede)
  • 150 g sukker
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Kog risene eller brug en rest.
  2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mel til en ensartet konsistens. Tilsæt gradvist mælken. Rør sukker, salt og kogte ris i dejen.
  3. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
  4. Sæt kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Stik et træspid i kagen og tjek, at der ikke er rå dej på. Afkøl kagen lidt.
  5. Syltede jordbær: Smelt sukkeret i en tykbundet gryde til lys karamel og tilsæt jordbærrene. Lad dem få et opkog.
  6. Servér kagen lun med syltede jordbær og flødeskum.