Grønærtedip
Servér den smukke dip til rå grønsager, chipseller brød. Prøv f.eks. at pensle rugbrødsskiver med lidt olivenolie, skær dem i stave og rist dem sprøde ved 200 grader i 6-8 min.
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Kogetid: 4 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 2 fed hvidløg
- 500 g grønne ærter (frosne)
- 50 g parmesanost (revet)
- 2 spsk olivenolie
- frisk mynte (skyllet)
- citronsaft
- ca. 1 dl yoghurt (eller fromage frais)
- salt og peber
- Giv de pillede hvidløgsfedet opkog, hæld dem på en sigte og gentagmed rent koldt vand 3-4 gange.
- Kog 1 liter vand med 1 tsk salt. Hæld defrosne ærter i gryden og giv dem et opkog. Hæld dem straks i en sigte.
- Hæld ærter oghvidløg i en foodprocessorog kør til mos.Tilsæt parmesan, olie og mynte og kør til passendekonsistens.
- Smag til med citronsaft, salt og peber. Justér konsistensenmed yoghurt.