Grønærtedip

Grønærtedip

Servér den smukke dip til rå grønsager, chipseller brød. Prøv f.eks. at pensle rugbrødsskiver med lidt olivenolie, skær dem i stave og rist dem sprøde ved 200 grader i 6-8 min.

(4-6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 4 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g grønne ærter (frosne)
  • 50 g parmesanost (revet)
  • 2 spsk olivenolie
  • frisk mynte (skyllet)
  • citronsaft
  • ca. 1 dl yoghurt (eller fromage frais)
  • salt og peber

  1. Giv de pillede hvidløgsfedet opkog, hæld dem på en sigte og gentagmed rent koldt vand 3-4 gange.
  2. Kog 1 liter vand med 1 tsk salt. Hæld defrosne ærter i gryden og giv dem et opkog. Hæld dem straks i en sigte.
  3. Hæld ærter oghvidløg i en foodprocessorog kør til mos.Tilsæt parmesan, olie og mynte og kør til passendekonsistens.
  4. Smag til med citronsaft, salt og peber. Justér konsistensenmed yoghurt.