Mango-chokoladekage

Mango-chokoladekage

I fyldet er brugt tern af mango, men lad kagen følge sæsonen med andre bær og frugter.

1 stk.

Ingredienser

  • 3 mørke bunde (grundopskrift eller købte)
  • Chokoladecreme:
  • 4 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • Fløden koges op, hældes over chokoladen, røres jævn og køles helt af. Piskes til creme med håndmikseren.
  • Marcipancreme:
  • 150 g marcipan
  • 2 spsk. portvin
  • ca. 100 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • Marcipanen rives groft og røres jævn med portvin og flormelis. Fløden piskes til skum, og de to masser blandes.
  • Fyld:
  • ca. 200 g tern af optøet/frisk
  • mango eller anden egnet frugt
  • Pynt:
  • 1/2 portion chokoladecreme
  • kakao
  • chokoladeruller (se tips)

  1. Kagen samles nemmest i en springform, der passer til størrelsen på bundene, som regel ca. 22 cm. Lav de to cremer, det kan gøres dagen før, hvis du gerne vil fordele arbejdet. Læg den første bund i springformen, og dæk med chokoladecremen.
  2. Drys frugtstykkerne ud over cremen, og tryk dette lag jævnt.
  3. Læg den anden bund i formen og hæld marcipancremen i formen. Dæk med den sidste bund, og stil kagen koldt fra dag til dag.
  4. Kagen løsnes fra formen med en kniv og drysses med kakao. Pynt evt. med chokoladeruller som på billedet.