Mormors kødsovs med kartoffelmos og gulerødder
Man kan sagtens lære børn at spise grønsageri kødsovsen. De skal blot være fintrevne og kogt godt sammen med kød og tomat.
(4 personer)
Ingredienser
- Kødsovs:
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk olivenolie
- 2 løg (hakkede)
- 2-3 fed hvidløg (knuste)
- 1 dåse flåede, hele tomater (400 g, i tern)
- 3 gulerødder (fintrevne)
- ¼ knoldselleri (fintrevet)
- 1 spsk friske timianblade (eller 1½ tsk tørret)
- 1 glas rødvin
- salt og friskkværnet peber
- evt. vand
- Kartoffelmos:
- 1 kg kartofler (melede, skrællede)
- 3-4 dl mælk
- 2 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør:
- rå gulerødder (i stave)
- Brun kødet i en tykbundetgryde i varm olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege i noglemin. under omrøring.
- Tilsæt tomattern, gulerod, selleri og timian og kog med rødvin under låg i ca. 40 min.
- Kødsovsen skal være fugtig, spæd evt. med vand. Smag til med salt og peber.
- Kartoffelmos: Kog kartoflerne i vand uden salt i ca. 20 min.,til de er møre. Hæld kogevandet fra.
- Mos kartoflerne med en kartoffelpresseeller håndmikser.Pisk mælken i, så mosen får en blød ogfin konsistens. Tilsæt smør og smag mosentil med salt og peber.
- Spis kartoffelmos med kødsovs og servér med gulerodsstave.