6 personer

Ingredienser

  • 8 blade husblas
  • 10 passionsfrugter
  • 1 dl appelsinsaft
  • 150 g sukker
  • 250 g frisk mascarpone eller 2½ dl cremefraiche 38 %
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • frisk mynte
  • Tilbehør:
  • flødeskum
  • evt. halve passionsfrugter

  1. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min.
  2. Kog indmaden af passionsfrugter, appelsinsaft og sukker sammen i en gryde 1-2 min.Tag gryden fra varmen. Kom let afdryppet husblas i gryden og rør, til den er smeltet.
  3. Fordel ca. 1½ spsk. af passionsfrugtblandingen i hver af 6 forme, som du først har foret med plastfilm. Her har vi fordelt fromagen i eva trios silikoneforme med 6 runde huller, men da fromagen nemt slipper denne formtype, skal de ikke fores med plastfilm. Pres resten af passionsfrugtblandingen gennem en sigte. Pisk mascarponen igennem. Rør passionsfrugtsaften og vaniljekorn i. Pisk fløden til skum, og vend den i.
  4. Fordel fromageni formene.
  5. Stil fromagen i køleskabet 4-5 timer, til den er stivnet.