Kostevejleder Majbritt Engell giver sit bud på smagfulde kanelsnegle.

Kender du det trick, der gør, at du kan spise flere kanelsnegle?

ALT for damernes Sund & Slank-skribents Majbritt Engells sunde uge er højgravid og har valgt en opskrift fra sin bog ”Graviditets kogbogen” på de sunde og stadig lækre kanelsnegle. Og du behøver altså ikke være gravid for at nyde godt af den her opskrift - igen og igen!

Kanelsnegle:

14 stk.

50 g mandler

1 dl kærnemælk

40 g oliemargarine

1 æg

1 knsp kardemomme

1 knsp allehånde

30 g SuperSød, Sukrin eller MultiSød

½ tsk salt

1 tsk bagepulver

15 g skummetmælkspulver

140 g kamutmel

Fyld:

100 g Lätta

70 g SuperSød, Sukrin eller Multisød

75 g hakkede hasselnødder

1,5 spsk kanel plus ekstra kanel til at

drysse på sneglene

evt. 30 g sukkerfri mørk chokolade eller

chokolade 85 %

Kør mandlerne til mandelmel i en kaffekværn eller en blender.

Kom kærnemælk, flydende oliemargarine og æg i en skål. Rør det godt sammen.

Tilsæt kardemomme, allehånde, Super-Sød, salt, bagepulver, skummetmælkspulver og kamutmel og rør det godt sammen. Dejen er klistret i konsistensen. Lad den hvile ca. 3-5 minutter.

Læg dejen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud med en kagerulle, til den er ca. 1/2-1 cm tyk.

Rør fyldet sammen i en skål.

Træk det øverste stykke bagepapir af dejen og smør forsigtigt fyldet ud på den ene halvdel. Rul dejen sammen på følgende måde:

Tag ved bagepapiret i begge sider i den ende, hvor fyldet er. Løft det ind over dejen, så du ruller den sammen til en pølse. Dejpølsen slipper nemt bagepapiret. Skær ca. 1 cm tykke skiver med en skarp kniv, som du løbende fugter med vand. Læg sneglene på bagepapiret og tryk dem lidt flade med fingrene. Drys evt. med lidt ekstra kanel, inden du bager dem.

Bag kanelsneglene i en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

Tip: Hvis du gerne vil have sneglene lidt mere sprøde og cookie-agtige, så giv dem 25-30 minutter i stedet. De er rigtig gode at have med på farten eller spise som mellemmåltid.

Velbekomme! (Foto: Gads Forlag)


Kostvejleder Majbritt Engells

Se flere gode opskrifter og få råd og vejledning, hvis du har brug for at tabe dig på Frkskrump.dk eller Netslank.dk.

Nøgleord: kanelsnegle, kostvejleder