Morgenmadspizza: Lav en perfekt pizza med bacon og æg Alle elsker pizza. Så hvorfor ikke bage den sprøde, italienske klassiker til morgenmad? Det er nemt, sundt - og smager skønt. Se opskriften her.
Laksefad - nem opskrift Lav dette lækre fad med laks, grøntsager, fløde og æg - og bag det i ovnen i 45 minutter. Så har du nem aftensmad, hvor der er skruet helt op for smagen.
Sund morgenmad: 6 sunde kickstartere Tank kroppen op med god energi allerede fra morgenstunden. Her er seks nemme opskrifter til både langsomme og effektive morgener – eller til at tage med og nyde på farten.
Solæg med kørvel og dijon Solæg er en kendt og elsket sønderjysk klassiker, som de fleste har en holdning til, men de færreste har smagt. Vil du selv prøve kræfter med at lave solæg derhjemme, så får du her en lækker opskrift på solæg med kørvel og dijon. Du får også den helt klassiske opskrift på solæg i saltlage.
Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld En perfekt kage til te eller kaffe i påskedagene. Find opskriften på de vidunderlige spejlægs-kager med abrikos og marcipan lige her:
Brødæggebægre med cheddar Overrask familien med sjove brødæggebægere med cheddar. De sjove æggebægere er formet, så der er plads til et æg, og er derudover fyldt med mild cheddar - en skøn tilføjelse til morgenbordet i påsken.
Mad til påske: 4 lækre retter med æg Et veldækket påskebord skal selvfølgelig byde på en lækker ret med æg. Her er fire bud på nemme retter, der vil klæde enhver påskefrokost.
Nem tærte til brunchbordet Med en rulle færdigkøbt butterdej er det ingen sag at trylle de lækreste tærter frem på ingen tid. Her har vi lavet en nem tærte med bacon og æg. Den skønne tærte er perfekt til brunch eller morgenmad. Og du får opskriften lige her:
Mimoseæg eller deviled eggs Disse æg kaldes både mimoseæg og deviled eggs. Æggene er halveret og toppet med rejer og en skøn creme, der passer perfekt på påskebordet.
Vagtelæg med dukkah Små vagtelæg passer skønt på frokostbordet. Server æggene med dukkah, der er en skøn krydderblanding, som du nemt selv kan lave.
Æggesalat med karry og forårsløg Prøv denne æggesalat med karry og forårsløg, der passer godt til marinerede sild eller som fyld i sandwich.
Pariserbøf med det hele En sprødstegt pariserbøf er en god klassiker. Lav den af friskhakket eller skrabet oksekød til tatar. Det laves af f.eks. okseinderlår, der er magert og fint kød. Få en god opskrift her.
Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie Rest: Krydderurter og kogte kartofler. Æggekage er en virkelig nem hverdagsret. Fyr altid rester i af det, du har – alt fra dampede grøntsager til en rest revet ost er godt. Kartofler i æggekage er klassisk og superlækkert. Her har jeg toppet med en olie lavet på triste krydderurter. Men du kan sagtens nøjes med den ene eller den anden ting – alt efter hvad du skal have brugt op.
Grillede asparges og forårsløg med æg og dukkah Hverdagsmad må også gerne være spændende i både smag og udseende. Her er en ret fyldt med lækre, grønne farver og god smag.
Lun salat med pocherede æg og blomkål Vi giver dig her en opskrift på en salat, der er lidt anderledes. Denne salat er nemlig lun og toppes med et flot pocheret æg.
Broccolitærte uden bund Æg er meget andet end blot et kogt, blødkogt eller spejlet af slagsen. Her får du et bud på en lækker broccolitærte.
Avocadomad med æg og dukkah Nemme nemme avocadomad med æg tager maks 20 minutter at lave, og fungerer både som en god frokost eller nem aftensmad.
Klassisk æggesalat Den klassiske æggesalat med karry er en altid populær ret til både julefrokosten, påskefrokosten og som lækkert pålæg til en sandwich. Her får du opskriften på en æggesalat med karry, karse og mayonnaise…
Er det usundt at spise natmad? Natmad er en klassiker til fest, men sulten kan også sagtens melde sig på de sene aftentimer til hverdag. Men er det usundt at spise sent?
Hvor (u)sundt er det at spise kød, mælk & æg? Debatten om de animalske fødevarer kører for fuld skrue, og de bliver beskyldt for at være både kræftfremkaldende og klimabelastende. Men er det så usundt at spise kød, mælk og æg? Og er det muligt at spise kød og passe på miljøet samtidig? Få svaret her.
Her er den sundeste måde at tilberede dit æg på Skal du spise dit æg som spejlæg, hårdkogt, blødkogt, scramble eller pocheret? Her får du svaret og tilberedningen, der er den sundeste.
Æg er slet ikke så farlige, som vi tror – hvis du følger disse syv grundregler Syv gode råd, så du kan føle dig helt tryg, når du har med æg at gøre.
Æg royal med asparges og landskinke Æg royal eller æggestand er et festligt alternativ til røræg på brunchbordet.
Hvordan koger man det perfekte æg? Æg kan både være bløde, smilende og hårdkogte, og er noget af det lækreste, du kan sætte på morgenbordet. Men ved du, hvordan man koger et æg?
Brunchæg på den nemme måde Spar tid i køkkenet ved at komme brunchæg i portionsskåle med papirforme i. Så slipper du for at stå og skrubbe æg af kanterne på porcelænsformene efterfølgende. Sådan laver du nemt og hurtigt lækre æg til en hyggelig brunch:
Sund morgenmad: Dét spiser sundhedseksperterne Vi har spurgt de hotteste sundhedseksperter om, hvordan de giver kroppen den bedste start på dagen. Læs med her og få masser af inspiration og lækre opskrifter til sund morgenmad.
Kartoffelmad med bacon Kartoffelmadder er en dansk klassiker. Anret kolde kogte kartofler på rugbrød, og top med alverdens lækkerier.
Aamanns tatarmad Restauranten og forretningen Aamanns er kendt for sine lækre smørrebrødsklassikere, og her får du stedets bud på en opgraderet tatar.
Æggepandekage med stærk kylling og hvidkål Christian Bitz og kok Claus Holm går sammen i køkkenet for at lave sund mad. En opskrift af Christian Bitz og Claus Holm.
Laksetatar med æggeblomme, kapers og krydderurter Det er ikke skaldyr, men dog en af vores favoritter fra havet. Laksen viser sig fra sin bedste side, når den serveres helt frisk blandet op med effektive smagsgivere som kapers, løg og sennep. Server laksetataren præcis som dens firbenede fætter, okse-tataren, med æggeblomme og friskklippede krydderurter på toppen.
Ærte-asparges- suppe med mynte og pocheret æg Her har du 100% sommer i en suppe. Den friske smag af søde ærter, asparges og mynte er virkelig delikat og med et pocheret æg i midten, mætter suppen også godt. Du kan vælge blot at servere suppen med blødkogte æg, hvis du ikke har mod på at pochere.
Frittata med asparges, kål og pesto Fyldet i denne frittata med asparges, kål og pesto kan varieres i det uendelige – her får du smagen af forår.
Rødbedetatar Rødbede er en af mine favoritter. Til salat, bagt, til juice og som her, en tatar. Nyd den med de bløde,pocherede æg og den milde gedeost. Udskift gedeosten med feta, hvis du ikke bryder dig om ged.
Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata Servér som en forret, som del af en salat eller sammen med et stykke stegt fisk.
Æggesalat med skyr Det er toplækkert med æggesalat. Og denne version giver plads til masser af grønt og sprøde rugbrødssticks. Vi elsker det! Her får du opskriften på en æggesalat med skyr:
Lun linsesalat med pocherede æg og sprød bacon En rigtig dejlig, sund, enkel og sommerlig ret, som ikke tager lang tid at lave. Lad dig ikke afskrække af de pocherede æg, det er nemmere end mange tror.
Æggeburger med ost og skinke Denne morgenmad passer perfekt til ferien, hvis du står sent op. Den mætter godt og stabiliserer blodsukkeret optimalt.
Dampet forårsgrønt med pocheret æg Her kan du bruge lige de grønsager, som du kan få fingre i. Det behøver ikke at være dem der står i opskriften.
Bøf med timian, spejlæg og sprødt rugbrød Med pesto og spejlægget på toppen bliver hakkebøffen et helt herremåltid, men spis løs med god samvittighed. Proteinerne fra kød og æg sætter godt skub i din forbrænding. Du kan bruge de grøntsager, du nu har i køleskabet i stedet for dem der står i opskriften.
Vagtelæg med chorizo Skøn lille hapser med æg og chorizo - perfekt som forret eller som del af påskefrokosten.
Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara er ægte fastfood. Prøv dig frem med andre variationer. F.eks. smager det godt at tilsætte en stor håndfuld friskhakkede krydderurter, eller du kan prøve at komme tern af god skinke i. Æggene må ikke koagulere, så derfor skal der være slukket under gryden, mens retten blandes.
3 x super sund morgenmad Der skal noget solid morgenmad på bordet, hvis Rikke La Cour Belsø fra Arndal Spa skal få det bedste ud af dagen. Og så skal den være proteinrig, så hun holder sig mæt og ikke behøver at småsnacke mellemmåltider i et væk. Her får du hendes tre bedste tallerkner morgenmad.
Æg og bacon Skøn variant af den klassiske æg og bacon - her som sandwich eller på rugbrød eller i pitabrød.