Hummus - med både sprøde og bagte hvidløg Klassisk hummus med masser af smag er nemt at lave selv. Se her kok Louisa Lorrangs bud på en skøn opskrift. De møre, bagte hvidløg er ikke stærke, men blide og aromatiske og fantastiske i hummussen. Sprøde hvidløg på toppen giver både knas og endnu mere smag.
Hjemmelavet kebab - nem opskrift Hjemmelavet kebab er luksusfastfood, der er sundt og let at lave. Start med at marinere kødet, mens det øvrige klargøres. Få her opskriften på en "hverdagsfavorit" hjemme hos madskribent Lone Kjær. Kebab med et lille tvist, så der sker lidt nyt på middagsbordet.
Krydrede kyllingelår med fetadip og kålsalat Kylllingelårene har smag fra det mellemøstlige køkken i denne libanesiske ret, som skal simre i 45 minutter. Sødmen fra de brunede løg og kanel vil få dit køkken til at dufte fantastisk. TIP: Her er brugt hele kyllingelår, men det kan også være en hel kylling, der parteres.
Uhm! Hjemmelavet Shawarma Kødet her skal helst marinere en times tid, men smager kun bedre, hvis det får lov til at marinere natten over. Vi bruger fladbrød, men du kan sagtens bruge pitabrød i stedet. Her får du opskriften på lækker hjemmelavet shawarma.
Ras el hanout: Sådan laver du den arabiske krydderiblanding Ras el hanout er arabisk for ”leder af butikken” og er traditionelt en blanding af det bedste, krydderisælgerne har. Indholdet kan variere lige som i karry. Her får du Louisa Lorangs version af den lækre den arabiske krydderiblanding ras el hanout.
Fra sundt til snasket: Her er redaktionens favorit take-away Her på redaktionen er vi vilde med nem take-away. Derfor har vi samlet vores allerbedste af slagsen fordelt på hele landet - lige fra sprøde salater til fedtede burgere og krydderier fra Østen.
3 nemme hverdagsretter Hverdagen må meget gerne være nem, men det gør jo ikke noget at det samtidig er lækkert. Få her tre super nemme og lækre hverdagsretter, der er lige til at gå til. Uhmm.
Falafel - opskrift på lækre hjemmelavede falafler Til trods for en lang ingrediensliste er falafel utroligt nemt at lave. Falafel kan både serveres som snack eller i pitabrød.
Lav din egen fastfood - 8 lækre opskrifter Brug vinterferien på at tage børnene med i køkkenet og lave den allerbedste ”fastfood”. De vil elske den – og det vil du helt sikkert også.
De 5 værste fastfoodfælder Du bliver næppe overrasket, når vi siger, at fastfood sjældent gør noget godt for dig, din figur og din sundhed. Men hvilke typer fastfood er de største syndere, og hvad skal du vælge i stedet? Bliv klogere lige her.
6 opskrifter: Sådan får du mad til 2 dage ALT for damernes madredaktør giver dig sine bud på, hvordan du får mad til to dage, men ikke samme ret.
Mad til 2 dage: Braiseret lammeskank & Hjemmelavet shawarma med hvidkålstzatziki En rigtig simreret, som sagtens kan laves dagen før servering. Det overskydende lammekød fra skanken smager himmelsk i en shawarma. Har du tid, så marinér kødet dagen før.