Vibeke havde en alvorlig hjertefejl: ”Mor har været min inspiration i livet" Ingen tog Annikens bekymring for hendes yngste datter alvorligt. ”Barnet er jo så energisk! Hun er frisk som en fisk”, sagde lægerne. Det var først, da de lyttede til den toåriges hjerte, at de troede på hende.
”Føj, hvad er der sket med dig?” spurgte damen 6-årige Elena – svaret gjorde hendes mor stolt Elena har svær kronisk eksem, som har præget hende i en stor del af hendes barndom, men så kom løsningen.
Mange har medlidenhed med Karoline, som er alvorligt syg – men nu kommer hun med vigtigt budskab Selvom Karoline Gyldenstjerne har flere alvorlige og kroniske sygdomme, er det vigtigt for hende, at det ikke bliver definerende for hendes liv. Derfor kommer hun nu med en klar opfordring til alle, som kender nogen, der er syge.
Da børnelægen undersøgte Mariannes søn, faldt flere brikker på plads Efter en kaotisk start på livet og mange undersøgelser kunne en børnelæge til sidst fortælle Marianne og hendes mand, hvad deres lille søn fejler: Han lider af Treacher Collins Syndrom. Beskeden var på mange måder en lettelse, men også fyldt med bekymringer.
3-årige Matheo sov og sov og sov - det var dér, hans forældre indså, at der var noget galt 3-årige Matheo sov og sov og sov - det var dér, hans forældre indså, at der var noget galt Matheos forældre kunne ikke forstå, hvorfor deres søn kunne sove de fleste af dagens timer. Men da deres søn blev testet, faldt alt på plads.
Eline fandt sin søn livløs i sengen: "Det var der, vores mareridt begyndte” Emilian havde været lidt syg i et par dage, men det mareridt, hans forældre efterfølgende oplevede, kom som et chok.
Da Sandras lille datter fik hjertesvigt, sagde lægen noget, hun aldrig glemmer Seks uger før termin får 37-årige Sandra den største lykke i sine arme i form af en lillebitte Lykke på kun 2.300 gram. Glæden bliver hurtigt til lammende frygt, da lægerne opdager, at der er noget alvorligt galt.
Mads indledte sit liv med ni måneder på sygehuset: ”Dét gav lige et kick til mig som mormor” Treårige Mads indledte sit liv med ni måneder på sygehuset. Men den voldsomme start har givet ham og hans mormor et tæt forhold.
Forældrene blev chokerede, da de hørte om hans diagnose: ”Der er ikke mange, som taler åbent om denne sygdom” ”Vi vælger at gøre det, vi har lyst til og drømmer om nu, mens vi kan, for vi ved ikke, hvad fremtiden bringer,” siger Lydia.
Rasmus’ datter er født med alvorlig leversygdom: ”Vi skulle forholde os til livet på en anden måde” Da 31-årige Rasmus’ datter for tre år siden skulle gennemgå en levertransplantation, stod familiens hverdag frem i et helt nyt lys – alt, hvad der føltes vigtigt i livet, ændrede sig radikalt. Og det er helt normalt, fastslår eksperterne, for det er i de små lykkeglimt, at man kommer igennem sygdommen
Manous liv tog en drejning, da datteren blev syg: ”Træning har båret mig igennem denne krise” Da Manou Messmanns datter blev syg, måtte hun indse, at hun selv blev nødt til at gøre noget ved sin egen fysiske tilstand for at kunne være der for sin datter. I starten var hun skeptisk over, hvad træningscentret kunne hjælpe hende med. Men ret hurtigt opdagede hun, hvordan den fysiske træning kan bære os igennem voldsomme kriser i livet. Den indsigt vil hun gerne give videre til andre.
Anjas søn var ved at give op efter udbredt børnesygdom: ”Det har været ren overlevelse” Alarmknapperne blinker hos de fleste forældre, når RS-virus melder sin ankomst. For kradse epidemier kan føre til alvorlige forløb hos de allermindste. Det ved Anja Weis, hvis otte måneder gamle søn var gennem en lavine af indlæggelser, inden han pludselig stoppede med at trække vejret.
Elva er født med særligt handicap: "Jeg brød fuldstændig sammen lige dér. Jeg så over på Nick, som sad med hovedet begravet i hænderne" Så længe der er ti fingre og ti tæer … Måske har du hørt klichéen, inden du skulle til skanning – uden for alvor at overveje muligheden for, at der ikke er ti af hver? Carina Kirstine Norby og hendes mand, Nick Gjødsbøl Norby, fandt i 20. graviditetsuge ud af, at deres tredje barn mangler sin højre hånd. Men det gør ikke lille Elva mindre perfekt, og familien øver sig i at være i verden med et barn, der er født med en ekstra udfordring.
Hele Danmark så med, da Line mistede sin datter: ”Floras død har ændret mig – og alt!” For et år siden døde Lines seksårige datter Flora af kræft. Hele Danmark fulgte familiens sidste tid sammen, for de medvirkede i DR-udsendelserne "Indefra på Børnehospice". Line var meget åben omkring sine tanker, og i dag holder hun foredrag om at miste sit barn – og holde fast i sig selv.
Marlenes 30-årige datter har en hjerneskade: "Jeg håber, at Rebecca dør før mig!" Mens de fleste forældre gradvist løsner båndet til deres børn, er Marlene stadig en travl mor, fordi hendes voksne datter, Rebecca, har brug for hendes hjælp. Rebecca har nemlig en hjerneskade, og selvom det giver udfordringer og en dyb bekymring for fremtiden, er der også fine stunder af glæde og samhørighed.
Mitzies 34-årige søn har Downs: "For Jeff er livet lige nu og her. Og det kan man lære meget af" Mens de fleste forældre gradvist løsner båndet til deres børn, er Mitzie stadig en travl mor, fordi hendes voksne søn, Jeff, har brug for hendes hjælp. Jeff har nemlig Downs, og selvom det giver udfordringer og en dyb bekymring for fremtiden, er der også fine stunder af glæde og samhørighed.
Vilfred havde hjertestop i 18 minutter, da han blev født: ”Ingen havde spået ham en chance i livet” Kort tid efter Charlotte Leise-Hansen møder sin mand, Jacob, bliver hun gravid med parrets førstefødte, Villum, og bare 18 måneder senere kommer lille Vilfred til verden. Men lykken varer kort, for Vilfreds hjerte går i stå og først 18 minutter senere, får lægerne gang i hans lille hjerte igen. Selvom ingen kender Vilfreds fremtid, kæmper han – og hans forældre – videre.
Vigga blev født alvorlig syg: ”Vi kunne ikke have forberedt os på, hvor voldsomt det var” Hun har flere gange grædt ned i et håndklæde, når fortvivlelsen blev for stor. For ni år siden fik Signe Odgaard nemlig tvillinger, hvoraf den ene var alvorligt syg. Siden fulgte udfordringer, dårlig samvittighed og ensomhed – men også en ubeskrivelig kærlighed til Vigga og Viola.
Ea er anderledes end sine jævnaldrende: ”Det gør nogle gange ondt at erkende” Selvom 11-årige Ea er født med et syndrom, skal det ikke begrænse hende, mener hendes forældre. Det er bare ikke altid noget, de selv kan styre, og derfor har de et særligt budskab til andre forældre.
Pakker du medicin væk? Her er 9 almindelige ting, der kan være livsfarlige for børn Flere helt almindelige ting i vores hjem kan være livsfarlige, hvis små børn får fingre i dem. En teskefuld salt kan f.eks. sende et barn på 10 kilo på hospitalet. Se her, hvad du skal være opmærksom på.
Baby i kulden: Hvad skal du være opmærksom på? Må baby sove udenfor i frost og kulde? Og hvordan skal baby klædes på til middagslur i vinterkulden udendørs? Vi guider dig gennem alle lagene fra undertøj til dyne eller voksipose.
Lene og tvillingesønnerne har samme diagnose: ”I det øjeblik var jeg sikker på, at han ville dø fra os” Lene har lidt af epilepsi, siden hun var barn. I dag er hendes fireårige tvillingesønner diagnosticeret med det samme. Læs familiens historie her, hvor tre ud af fire er ramt er sygdommen.
Som 6-årig blev Liva ramt af sjælden kræftform – nu har hun en mission 11-årige Liva laver æblemost og sælger den til fordel for Børnecancerfonden – og det er ikke et tilfældigt godt formål. Som seksårig blev Liva nemlig ramt af en sjælden kræftform, og andre kræftramte børn fylder stadig meget i hendes tanker.
Hoster du meget? Så kan du være smittet med kighoste Både voksne og børn kan blive smittet med kighoste, der i øjeblikket er i kraftig stigning rundt omkring i landet. Da luftvejsinfektionen er meget ubehagelig og smitsom - og særligt hos små børn kan være alvorlig, er det vigtigt at vide, hvordan kighoste smitter – og hvordan du kan beskytte dig mod sygdommen.
Mæslinger: Alt du skal vide om den mest smitsomme børnesygdom I Danmark vaccinerer vi først børn mod mæslinger, når de fylder 15 måneder. Men hvad kan du selv gøre indtil da for at beskytte din baby mod den mest smitsomme børnesygdom? Læs med her, hvor du også kan lære symptomer at kende.
Hvem skal passe syge Nikoline? Svaret burde være klokkeklart, mener Tanja Syge børn er alle forældres skræk. Men når vores børn bliver syge, er det ikke kun en praktisk udfordring for forældrene. Det er også barnets ret, at det kan blive passet af mor eller far, indtil det bliver rask, mener Tanja K. Kern i dette debatindlæg.
Har dit barn skoldkopper? Sådan klarer I de røde knopper Skoldkopper er en mild, men meget smitsom virussygdom, som langt de fleste børn skal igennem på et tidspunkt. Vi har samlet de bedste råd til at hjælpe dit barn igennem sine skoldkopper.
Er dit barn smittet med A-streptokokker? Det skal du være opmærksom på Streptokokker er helt almindelige bakterier, som kan være årsag til en række infektioner blandt børn. Læs med og bliv klogere på bakterierne, der blandt andet kan give halsbetændelse og skarlagensfeber.
Når 6-årige Merle går, er det et mirakel – fordi hendes forældre nægtede at give op Når seksårige Merle går, er det et lille mirakel. Pigen fra Mors har nemlig muskelsvind, og var det ikke for hendes forældre, ville hun sidde permanent i kørestol i dag. Mette og Peter vandt kampen for, at deres datter, og andre med den type muskelsvind, kan få en ny type medicin, som stopper sygdommen.
Når 6-årige Merle går, er det et mirakel – fordi hendes forældre nægtede at give op Når seksårige Merle går, er det et lille mirakel. Pigen fra Mors har nemlig muskelsvind, og var det ikke for hendes forældre, ville hun sidde permanent i kørestol i dag. Mette og Peter vandt kampen for, at deres datter, og andre med den type muskelsvind, kan få en ny type medicin, som stopper sygdommen.
Gode råd: Sådan forebygger og behandler I børnesår derhjemme Børnesår er hverken en fornøjelse at have eller at se på, og for de mindste kan det være generende i forhold til at spise og lege. Men frygt ej, der er flere ting, I selv kan gøre for at bekæmpe og beskytte både store og små mod børnesår.
Patricia mistede to børn: ”Jeg ville ikke bare overleve, jeg ville leve” Patricia gennemlevede det utænkelige, da hun mistede to børn. Men mens sorgen rasede voldsomst i hende, tog hun et valg om, at hendes sønners død ikke måtte være meningsløs, men skulle gøre en forskel i hendes eget – og i andres – liv.
12-årige Magnus har sovet i telt i over 1200 nætter: "Jeg falder i søvn til alle de gode lyde" I en lydkulisse af gryntende minigrise, træernes susen og uglens tuden falder Magnus Schabert i søvn i sit telt hver nat. Det begyndte med et spejdermærke, men er blevet en livsstil for den 12-årige dreng, der ikke længere kan forestille sig at sove indenfor.
Forældrene fik at vide, at "noget" var galt – men de vidste ikke hvad, før Lukas blev født Da Mona var gravid, fik hun at vide, at noget var galt. Ikke hvad. Ikke hvor slemt. Da Lukas blev født, virkede hans nyrer ikke. Efter otte dage blev han døbt, og forældrene holdt vejret gennem dialyse og operationer. I dag er Lukas en sprællevende treårig – takket været fars nyre.
RS-virus: Alt du skal vide om den smitsomme sygdom Den smitsomme RS-virus kan få alarmknapperne til at blinke hos især småbørnsforældre. Bliv klogere på sygdommen og få gode råd til at spotte symptomerne.
Sundhedsplejersken: ”Forældre gør deres bedste, men oftest skyldes de her ting uvidenhed” Sundhedsplejersken Julie Tejg Jespersen har med børn at gøre, fra de bliver født, til de går ud af folkeskolen. Hun hjælper nybagte familier med at lande trygt i forældreskabet, og hun finder løsninger på skolebørnenes problemer.
Glem alt om tabeller: Ny metode kan afsløre, hvor høj dit barn bliver Mors og fars højde er helt central, når vi skal bestemme vores børns vækstkurve. Men nu mener forskere, at de har fundet en langt bedre – og mere korrekt – metode.
Ikke kun børn får børneeksem: Bliv klogere på symptomerne Vidste du, at det ikke kun er børn, der får børneeksem?
”Når man mister en søskende, er det vigtigste, at man ikke også mister sine forældre” Julie Døssing Frost har oplevet en forælders værste mareridt. En morgen for fem år siden fandt hun sin 10,5 måneder gamle søn liggende livløs i sin seng. I dag skriver hun bøger om sorg til børn.
"Hun var askegrå i hovedet, og jeg var klar over, det var helt tosset med hende" Det var hårdt for Eline og hendes familie, da hun som fireårig blev ramt af leukæmi. Et pusterum i den vanskelige tid var hospitalsklovnene, som familien siden har arbejdet på at støtte.
15 seje facts om nyfødte Nyfødte ser umiddelbart hjælpeløse ud, men faktisk er de helt vildt seje og fantastiske allerede fra den første dag i deres liv. Her er 15 grunde til, at din baby burde fødes med superheltekappe på.
7 nyttige oplysninger om dit barns tissekone Skal den vaskes inden for folderne - og med eller uden sæbe? Og hvad betyder det, hvis den bliver rød? Læs med her, hvis du som forælder har ansvaret for et lille underliv.
”Er I begyndt at have øjenkontakt med ham,” spurgte sundhedsplejersken - og så blev Mette nervøs Skal mit barn have briller? Som forælder kan det være svært at vide, hvad man skal kigge efter – og hvornår barnet har brug for hjælp til at se. For Mette Seerup og Kristoffer Meinert blev den dårlige øjenkontakt med deres spædbarn dét, der ledte dem på sporet. Selvom Google først førte dem forbi autisme og gensygdomme.
Kristinas søn havde silent refluks: ”Jeg kommer mig aldrig over den dårlige første tid” Kristina Kraghs vej ind i moderskabet har ikke været en dans på roser. Den har været fyldt med komplikationer og bekymringer. Hendes søn blev født med silent refluks og hul i hjertet. Derefter kom Ruth med stramt tungebånd. I dag har kærligheden vundet - især den, der stråler mellem børnene.
Isabella blev født næsten uden ører: "Ingen havde opdaget, at noget var galt" Det var et chok for Maria Jensen, da hun fødte en lille datter næsten uden ører. Men seksårige Isabella drøner rundt i livet for fuld fart takket være en operation, der har sat lyd på hendes verden.
Aske og Hjalte har sjældent syndrom: At være ærlig om de ‘’forkerte’’ følelser har hjulpet os igennem svære tanker Da Hjalte og Aske kommer til verden, er der en underlig stemning på fødestuen. Den ene af drengene har ligget forkert i maven og er blevet trykket. Der er også noget med deres hager og ører. Ingen vil fortælle Martin og Maja, hvorfor deres tvillingedrenge ikke ligner alle andre nyfødte, indtil Maja en dag kommer i tanke om et tv-program, hun engang har set.
Baby med udslæt: 6 ting du skal vide om varmeknopper Har din baby små knopper på huden, der enten klør, andre gange slet ikke generer og andre gange igen gør junior ømskindet? Måske er det varmeknopper. Men hvad er varmeknopper egentligt, hvad er symptomerne og hvordan forebygger du dem?
10 nyttige oplysninger om dit barns tissemand Er du forælder til en dreng, har du måske også tænkt over, hvordan du skal håndtere din søns tissemand. Hvordan skal den vaskes? Og hvornår kan han selv klare det? Få 10 nyttige oplysninger her.
Sådan tyder du din babys gråd Er dit lille barn sulten eller træt? Har det ondt i maven? Eller bare behov for tryghed? Få eksperternes råd til, hvordan du tyder babys gråd.
Forældre tøver med at corona-vaccinere deres børn: Gør du? Vil du vaccinere dit barn mod corona? Mange forældre tøver, viser en rundspørge, som Vores Børn står bag. Men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
Læge: 10 ting du ALTID skal have i medicinskabet Flåtbid, feber eller en forstuvning af foden? Når uheldet er ude, er det smart at være beredt. Det her sørger lægen for at have på hjemmeapoteket eller i rejsetasken.
Jasmins søn er kronisk syg: "Det var fuldstændig kaotisk og overvældende" Da bagedystfinalist Jasmin Gabay blev mor for anden gang, måtte hun række ud efter hjælp. Hendes lille dreng er nemlig født med en alvorlig nyresygdom, og familien skulle lande i deres nye virkelighed. Hjælpen kom fra Jasmins mor – og fra vildfremmede på nettet.
Guide: Sådan gør du, når dit barn har feber Hvad stiller du op, når dit barn har feber? Vi har spurgt lægen, hvornår du kan give smertestillende, hvornår I skal til lægen, og hvordan du bedst støtter din feberramte mus.
Paolas søn fik et donorhjerte: ”Jeg er så taknemmelig over for de ukendte forældre” Et eller andet sted tog en mor og en far den vanskelige beslutning at donere deres døende barns organ. Det reddede lille Nicolas, der fik et nyt hjerte. Efter et års ventetid var familiens mareridt endelig overstået.
Paolas søn fik et donorhjerte: ”Jeg er så taknemmelig over for de ukendte forældre” Et eller andet sted tog en mor og en far den vanskelige beslutning at donere deres døende barns organ. Det reddede lille Nicolas, der fik et nyt hjerte. Efter et års ventetid var familiens mareridt endelig overstået.
Den store madguide: Det må din baby spise Dit barns mave kan tåle forskellige ting, alt efter om det er fire måneder eller over et år. Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen guider dig til, hvad din baby må spise, hvad du skal holde igen med, og hvad der er helt forbudt - og så får du tip til mere varieret mad.
14 typiske bekymringer som gravid – og lægens svar Din graviditet kan hurtig blive én lang bekymring med alle de regler, forbud og påbud, der følger med barnet i maven. Tag det køligt og skru ned for ængstelsen. Børnelægen giver dig en god portion ro til blot at nyde det lille liv indeni.
Det var først, da Danielles søn faldt om, at hans sygdom blev taget alvorligt Akutte indlæggelser og krampeanfald var hverdag for 29-årige Danielle Drachmann og hendes mand, efter de fik børnene Noah og Savannah. Nu har en mavesonde gjort livet meget lettere, men ingen kan stadig give dem svar på, hvorfor deres to børn lider af uforklarligt lavt blodsukker og høj fedtforbrænding. Det har Danielle Drachmann nu sat sig til at finde ud af.
Hjælp! Mit barn har lus – igen! Børn og lus. Har du det ene, har du måske også prøvet at have det andet. Lus er en uvelkommen gæst i hår og hovedbund, mange børn slæber med hjem igen og igen. Men hvordan slipper man bedst af med lus?
Er dit barn ramt af børneorm? Sådan slipper du af med de små hvide orme Børneorm er den mest almindelige ormeinfektion i verden, men selvom de små, hvide orme er virkelig ulækre, er de heldigvis på ingen måde farlige. Har dit barn børneorm, kan det dog klø og genere voldsomt i numsen – især ved sovetid. Se her, hvordan du får bugt med dem.
Gul baby: Hvad er gulsot, og hvornår er det farligt? Gulsot hos spædbørn under 14 dage er meget almindeligt og er ikke nødvendigvis udtryk for sygdom. Gulsot er gulfarvning af huden på grund af forhøjet bilirubin i blodet, som leveren ikke kan følge med til at udskille. Tilstanden kan dog blive farlig og skal tages alvorlig. Her er alt, du skal vide.
Min treårige datter har kræft: ”Jeg glemmer aldrig den længste køretur i mit liv” Det vil have uoverskuelige konsekvenser for kræftramte børn og deres familier, hvis al behandling af børnekræft samles på Rigshospitalet i København. Det mener Louise Haack, der selv er mor til en tre-årig pige med kræft.
Nyt borgerforslag: Forældre skal kunne passe deres børn, til de er HELT raske Et nyt borgerforslag har opnået 50.000 underskrifter og skal derfor tages op i Folketinget.
Ingen ville lytte til Michelle, da hun søgte hjælp: ”Han græd, som om han prøvede at sige, at noget gør ondt” Michelle Taarnberg forstod ikke, hvorfor hun ikke kunne amme sin lille søn. Han græd og begyndte at tabe sig. Hun følte, at noget var helt galt - men der gik længe, før hun fandt en fagperson, der forstod hendes søns lidelse.
Alternativ behandling til dit barn? Her er, hvad du skal vide Hvem kan du opsøge, hvis din nyfødte græder nonstop, dit vuggestuebarn konstant tager sig til ørene – eller dit skolebarn har svært ved at sidde stille på stolen? Først og fremmest skal du naturligvis opsøge egen læge, men derfor kan du jo godt kigge lidt på andre alternativer. Vi guider dig igennem junglen, så du kan blive klogere på de forskellige behandlingsformer.
Børn med angst: ”Det er den psykiatriske lidelse, børn og unge primært lider af” Danske børn er bange. Mere end nogensinde, hvis man skal tro på tallene, som viser en stor stigning i antallet af børn med angst. Hvorfor er vi tilsyneladende ved at opfostre en generation af rædselsslagne børn? Og passer det, at barndommen nu om dage er mere frygtindgydende end dengang, vi selv var børn?
Mor til svært handicappet barn: "Jeg er den bedste mor for alle mine børn, fordi Fisen bor på bosted" Der er blevet sendt utallige luftkys gennem vinduerne på bostedet Fenrishus, siden coronakrisen lammede landet. I flere måneder har Louise Lillelund Toftegaard, hendes mand og tre øvrige børn mere eller mindre måttet undvære 12-årige Fisen, der er svært handicappet og derfor særligt udsat.
Derfor gylper din baby Siger din baby ofte tak for mad med en stråle af mavesur mælk? Det koster ekstra vasketøj, lugter fælt og kan få enhver mor til at tro, at baby ikke får nok mad. Ro på – alle babyer gylper, og det er ikke farligt.
Hvad er arp? Og hvordan fjerner du det bedst hos baby? Mange babyer og børn får arp i løbet af deres første leveår. Men hvordan ser arp ud, og hvordan behandler man bedst arp, når det er der - og forebygger så det ikke kommer igen?
Har dit barn tørre hænder? Her er ekspertens bedste råd Hænderne gør ondt, og huden sprækker for et godt ord. Men hvad er det, der påvirker huden, og hvorfor får børn ofte hurtigere tørre hænder end voksne? Og hvad kan man gøre for at forebygge det? Vi har spurgt læge med speciale i dermatologi Claus Rendtorff til råds.
Sandt eller falsk: 14 myter om babys mave ‘Det er nok noget med maven’ hører du sikkert ofte, når din baby vrænger mundvigen nedad. Efterfulgt af en endeløs række af råd. Men hvad er fup, og hvad er fakta når det kommer til babys mave?
Mavesmerter: Seks grunde til at dit barn kan have ondt i maven Mavesmerter er ganske almindelige hos børn, men de kan være symptom på noget nær alting. Vi hjælper dig med at forstå, hvad det kan betyde, når dit barn har ondt i maven.
Søvnbehov: Så meget skal dit barn sove Søvn fylder meget i småbørnsfamilier. Især når der er mangel på den. Men hvor meget bør dit barn egentligt sove i forskellige aldre for at have det godt, og hvad kan du gøre for at hjælpe det på vej?
12 sygdomme dit barn sikkert vil blive ramt af på et tidspunkt Her får du en oversigt over de mest almindelige børnesygdomme, som dit barn sikkert vil slæbe med hjem fra vuggestue eller børnehave før eller siden.
Blister på tungen: Sådan behandler du små, ømme blærer i munden hos børn Blister på tungen kan gøre det svært for børn at spise, synke og tale. Heldigvis er de små, hvide blærer ganske normale og vil ofte gå væk af sig selv – eller ved at skifte tandpasta. Her får du alt, du skal vide om blister på tungen hos børn.
Rød numse hos børn: Sådan behandler du det Det er ikke særlig rart, når babys numse er rød og irriteret. Det svier og brænder, og den lille græder. Heldigvis er der gode råd at hente - både når uheldet er ude, og når det handler om at forebygge.
Hævede mandler: Sådan behandler du dit barns ømme hals Hævede mandler (tonsilhypertrofi) er ofte tegn på en halsbetændelse og rammer typisk børn. Det er en helt normal betændelsestilstand, men den er sjældent sjov at døje med ondt i halsen. Vores Børn guider dig til at tolke dit barns symptomer og lindre deres ømme hals.
Ringorm hos børn: Sådan behandler du den misforståede infektion Har dit barn små hekseringe på huden, som klør og skæller? Så kan han eller hun måske være ramt af den misforståede ringorm. Læs her, hvad den smitsomme infektion skyldes, og hvordan du får bugt med den.
Hvad er fodsvamp? Sådan behandler du dit barns røde tæer Fodsvamp er den mest almindelige form for hudsvamp. Døjer dit barn med kløe og svien mellem tæerne, er der heldigvis mange ting, du selv kan gøre. Det svære er at forhindre, at svampen kommer igen.
Nu skal nyfødte testes for dødelig immundefekt Fra 1. februar 2020 skal danske spædbørn testes for en særlig medfødt immunsygdom. Hvis sygdommen opdages i tide, kan den nemlig helbredes.
Kold lungebetændelse: Sådan behandler du sygdommen, der slet ikke er så kold, som den lyder Tør hoste og søvnløse nætter kan være tegn på en kold lungebetændelse. Læs her, hvordan du hjælper dit barn gennem en af vinterens mest almindelige sygdomme.
Klumme: Dét er småbørnsfamiliens fjende nummer 1 Jeg har egentlig altid været glad for efteråret. Årstidens skifte, de gyldne toner, tid til at drible rundt i en varm sweater, ild i pejsen, varm kakao og... smører jeg for tykt på? Det beklager jeg, men det er sådan, jeg husker efterår. Før børn.
Nej tak til fodvorter? Sådan undgår og behandler I fodvorter Fodvorter smitter som bare pokker, men der er flere ting, du og dine børn kan gøre for at undgå de smitsomme blomkålslignende knopper på fødderne – og behandle dem, hvis I er uheldige at være smittet.
Forkølelse: 6 råd der kan hjælpe din baby Har din baby fanget en slem forkølelse? Vi har samlet 6 fif, der hjælper junior, når han er forkølet og fuld af snot.
Hvad er lussingesyge? – Og hvad er symptomerne? Er du forælder eller gravid, har du sikkert hørt om lussingesyge. Men hvordan er det nu lige med børnesygdommen – hvordan ser den ud, og er den farlig? Find alle svarene her!
SOS til små snotnæser Snot, forkølelse og feber kan være en del af livet som børnefamilie det meste af året. Heldigvis kan du lindre ubehaget hos junior med noget så enkelt (og hyggeligt!) som massage og zoneterapi. Katrine Birk, forfatter til Tryk & Glad-bøgerne, guider dig her til de magiske punkter.
"Ingen forstår, hvordan det er at vente på, om ens barn overlever eller dør" Karen Heidelbach drømte om et ganske almindeligt familieliv med sin mand ogto børn, Johan og Esther. Men alting ændrede sig pludseligt i 2014, da Esther 1,5 årgammel fik konstateret kræft i leveren og skulle transplanteres. Nu kæmper Karenfor at få flere til at tage stilling til organdonation.
Populært legetøj til børn kan indeholde farlige stoffer: Beskyt mod farlig kemi Har du et barn, der elsker at lege med det populære legetøjsslim? Så kan der være god grund til at være opmærksom, for undersøgelser viser, at mange af disse produkter indeholder skadelig kemi – og det er ikke deklareret nogen steder.
Tines søn har infantil autisme: ”Sorgen over aldrig at kunne føre en samtale med min søn, er uoverskuelig.”
Forskning: Masser af kram og hud-mod-hud giver klogere børn Er du en af den slags forældre, der altid krammer dine børn? Hvis svaret er ja, skal du endelig bare blive ved. En amerikansk undersøgelse viser, at fysisk kontakt med din baby er langt vigtigere, end du tror.
Børnepsykologen: "Voksne betyder enormt meget i et børneliv - både på godt og ondt" Anne Sofie har viet sit liv til at hjælpe børn og unge, der har det svært. Og selv om det til tider er hårdt, så er det altid det hele værd. Mød børnepsykologen her.
Styrk og støt dit barn: Derfor er en hobby vigtig Uanset om dit barn går til fodbold eller spejder, skater i parken eller måske spiller musik i weekenden, så er din opbakning væsentlig. Men hvordan griber du det an uden at pace – og hvor vigtigt er det egentlig med en hobby?
Kristoffer arbejder for Læger uden Grænser: ”Når man arbejder med så syge børn, vil der være dødsfald." Der findes mennesker, som har viet deres professionelle liv til børn. Mennesker, som er passionerede omkring børns hverdag, trivsel, ve og vel, og som er hamrende dygtige til at hjælpe dem. Mød en af dem her.
Spørg lægen: "Er børneeksem arveligt?" Mit barnebarn på tre år har fået konstateret børneeksem. Så vidt jeg ved, har vi ikke haft den slags i familien tidligere, så det er vel ikke arveligt? Han er ret generet af det og har store pletter, der klør.
Spørg lægen: "Hvorfor har mit barnebarn fået epilepsi?" Mit barnebarn på otte år har fået konstateret epilepsi, men hvorfor får man det? Og kan det forsvinde igen, eller har man det for altid?, spørger en bekymret farrmor.
Overlægens opsang: Børn i dag har alt for meget medbestemmelse Vi skal stoppe med at curle, forkæle og skærme vores børn fra at lide nederlag. Det mener overlæge Jens-Christian Holm, som vil have os til at tage forældre-magten tilbage. Kun sådan kan vi opfostre en sund og velfungerende generation.
Lenas datter overlevede kræft Det onde rammer altid andre. Denne gang var det bare ikke andre, men Lenas datter, der fik kræft. Det blev begyndelsen på en kamp, som Lena var så opsat på at vinde, at hun fortrængte alternativet.
Dårlig motorik hos børn: Ekspert er rystet over udviklingen Antallet af børn med motoriske udfordringer ved skolestart er stigende, lyder det fra børnehaveklasselederne. Det kan have konsekvenser både for børnenes indlæring og sociale liv – samtidig efterspørger forældrene inspiration til at have større fokus på motorik i hverdagen.
”Vi har et giga ansvar for, hvad vores børn kommer i munden” Jeg vil vove den påstand, at en langt større del af de danske børn måske ikke er overvægtige, men heller ikke særligt sunde, skriver Vores Børns chefredaktør Mette Hovmand-Stilling.
2-årige Viggo er albino Viggos forældre kendte intet til albinisme, da lille Viggo fik diagnosen. I dag ved de, at Viggo kan leve et næsten normalt liv takket være gode hjælpemidler.
Må man drikke kaffe, når man ammer? Har du svært ved at undvære kaffen, selvom du ammer? Vi har talt med to eksperter for at hjælpe dig med at finde hoved og hale i, hvordan kaffe påvirker dig og dit barn under amning.
Fastelavnssminke: Sådan undgår du farlig kemi Sminke er en sjov måde for både børn og voksne at gøre noget ekstra ud af fastelavnskostumet. Men det kan være en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden man bruger ansigtsmaling, siger Forbrugerrådet Tænk Kemi.
Så tit skal du vaske dit barns legetøj Bamsen, legoklodserne og legekøkkenet derhjemme er oversete sygdomsspredere. Se her, hvordan du bedst rengør legetøjet.
Er det arp? Baby har fedtede skæl i hovedbunden, men hvad er det? Få lægens råd til, hvordan du kommer arp til livs.
Ny viden: Katte beskytter børn mod astma Nyt dansk studie viser, at katte kan have en sund effekt på dine børn.
Derfor vågner din 2-årige stadig om natten Vågner din toårige også pludselig om natten og græder, måske endda flere gange og i længere tid? Det er hårdt og frustrerende for både børn og voksne, men der er forklaringer og råd at hente i artiklen her.
Zoneterapi: 4 punkter der hjælper din baby mod ondt i maven Katrine Birk guider dig til, hvordan du hjælper din baby mod ondt i maven med zoneterapi og akupressur.
Zoneterapi: Hjælp baby mod stoppet næse Katrine Birk guider dig til, hvordan du løsner babys snotnæse ved hjælp af zoneterapi og akupressur.
Cykelture giver os flere fælles oplevelser En cykeltur med dit barn giver både mere samvær og flere hverdagsoplevelser, som I kan snakke over aftensmaden. Mød Anja og hendes søn Manfred, som tager på oplevelse på en el-cykel fra Gazelle.
Alt du skal vide om stamceller fra navlesnoren Se videoen, hvor en jordemoder fra Danmarks eneste stamcellebank svarer på spørgsmål om stamceller og bliv blandt andet klogere på, hvor forskningen er i dag og hvad du kan gøre for at sikre dit kommende barn.
Sandt eller falsk for nybagte forældre Må du spise jordbær og chokolade, når du ammer? Virker cremer mod strækmærker, og er det ok at gå med parfume som nybagt mor? Få jordemoderens svar her.
5 metoder til at sikre dit barns fremtid – inden det er født Allerede inden du får dit første barn, er det klogt at sætte sig ind i mulighederne for at sikre barnets fremtid på den bedst tænkelige måde. Det vedrører blandt andet at sætte sig ind i forsikringer, børneopsparing og testamente.
Giv dine børn fiskeolie - på den nemme måde! Sponsoreret: At få børn til at spise fiskeolie er nemmere sagt end gjort. De fleste børn er nemlig ikke vilde med smagen af fisk - og at sluge en fiskeolietabs er en næsten uoverkommelig opgave.
11 ting, ingen fortæller dig om din nye morkrop Mi Skjold Brix blev overrasket over, hvilke ændringer der følger med det at få et barn. Derfor har hun lavet en liste over dét, du sikkert allerede kan genkende fra dig selv, hvis du er den heldige ejer af morkroppen.
Gravid: Sådan beskytter du din krop mod skidt kemi Kemikalier i omgivelserne kan ikke undgås i en moderne hverdag. Men hvordan påvirker de dig og dit lille barn i maven? Og hvad kan du gøre for at mindske kontakten med de skadelige stoffer. Vi guider dig igennem kemijunglen.
11 mødre der viser deres strækmærker frem på Instagram Husk at tale pænt til din mor-krop. Her er 11 mødre, der minder dig om, hvor fantastisk den er.
Skal vi vaccinere vores børn mod meningitis? Tre unge er det sidste års tid døde af smitsom meningitis, og selvom få børn i dag smittes, kan man som forælder godt være nervøs for, om ens eget barn pludselig bliver ramt af den lumske sygdom. Eksperterne giver deres råd til, om man som forældre bør vaccinere mod den frygtede meningitis-sygdom.
Luseguide: Sådan bliver du fri for lus Tanken om blodsugende aktivitet i hovedbunden er ikke just lykken, men lus er ingen katastrofe. Læs hvordan hovedlus smitter, og hvordan du slipper af med dem igen.
Det skal du vide om din moderkage - og derfor skal du spise den Moderkagen sørger for, at dit barn får ilt og næring under graviditeten. Flere mener også, at den har effekter efter fødslen - hvis du spiser den.
Hvornår får baby sine første mælketænder? Mange forældre er nysgerrige efter at vide, hvornår babys første mælketænder bryder igennem, og hvilken rækkefølge de kommer i. Det – og hvad de midlertidige mælketænder egentlig skal bruges til – giver børnetandlæge Ulf Broch svar på her.
Varieret kost er brændstof til dit barn Sunde vaner grundlægges allerede i barndommen. En sund og varieret kost er ikke kun alfa og omega for at holde dig sund og rask både tidligt og sent i livet. Kosten bidrager også til dit barns trivsel og velvære. De madtraditioner, der grundlægges i barndommen, bringer man med sig ind i voksenlivet, så derfor har stor værdi, at dit barn tidligt får nogle gode kostvaner med i rygsækken.