Blommechutney: Sådan laver du chutney af efterårets blommehøst Brug den lækre chutney til kød, oste og krydrede gryderetter. Den skønne blommechutney med ingefær er nem at lave og kan holde sig længe på et mørkt og køligt sted, så lav roligt en stor portion.
3 lækre opskrifter med blommer: Chutney, marmelade & blomme i madeira Blommer er nemme at dyrke, og en sød belønning venter i august og september, når træerne bugner af de solmodne frugter, der kan spises lige fra grenen eller blive til krydret chutney eller lækkert fyld i en kage.
Kyllingeboller i karry med kokosmælk og mangochutney Den klassiske boller i karry i en lettere udgave - vi har erstattet svinekødet i kødbollerne med kyllingekød, og givet sovsen et asiatisk pift med mango chutney og kokosmælk.
Mynte-chutney Skønt, friskt og nemt tilbehør, der passer både til lam og blomkål. Brug det også som dip til fladbrød eller for eksempel papadums (kan købes i supermarkeder).
Rosmarinkylling med rabarber-chutney Rabarber og kylling er et klassisk match, hvor den syrlige smag passer godt til kyllingens lette smag.
Hvidkålssalat med kokos-chutney og koriander Her har hvidkålen fået et eksotisk strejf med kokos, koriander og chili.
Chutney med pære og rød peberfrugt Server chutneyen sammen med en juleskinke, kogt hamburgerryg eller flæskesteg. Eller brug opskriften sammen med ovnstegt stegeflæsk og server retten som en slags "pære-flæsk"
Tomat æble chutney til sandwich eller som garniture Chutneyen er super som en sundere ketchup, du kan evt. tilsætte en frisk rød chili hvis du vil have en stærk chutney. Brug den i sandwich, wraps eller som ketchup.
Rabarberchutney med abrikos Med sin syrlige, søde og stærke smag er rabarberchutney perfekt til grillet kød, svinekød, fjerkræ og karryretter. Rabarberchutney er også lækkert som smørelse på brødskiver og boller til sandwich med f.eks. koldt kyllingekød eller kolde skiver steg.
Foie gras med brioche og pærechutney Enten elsker man foie gras eller også gør man ikke, men prøv det.