En uventet sætning hjalp Claus Meyer, da han stod midt i en stor krise Da Claus Meyer var barn, var den vigtigste kvinde hans elskede mormor, som tog over, hvor hans forældre fejlede. I dag er det hans kone, Christina, og hans tre døtre Elvira, Viola og Augusta, der giver ham den største glæde i livet. Her sætter han ord på dem alle.
Claus Meyer: ”Jeg græd, da jeg læste Augustas mail i flyveren” Da kok og iværksætter Claus Meyer stod i et af sit livs største kriser, var det familien, som holdt ham oven vande. I et stort interview med ALT for damerne fortæller han om en særlig besked fra sin yngste datter.
Sådan bager du Meyers lækre cookies med chokolade De her cookies er uforskammet gode, især hvis de spises friskbagte og lune og skylles ned med et barnligt glas mælk.
Sådan laver du Claus Meyers risalamande Den her risengrød er doseret til at blive brugt til risalamande, så risengrøden er mere lind og ikke så tung. Det betyder, at du ikke behøver at røre så meget fløde i den - og derfor er den lettere og smager bedre.
"Jeg vågner om morgenen og føler mig utilstrækkelig" Han når at plukke krydderurter i haven til urteteen, slå en dej op til brød, han ikke aner, hvad hedder, at tale om sin egen utilstrækkelighed og servere formfuldendt morgenmad for Eurowoman på halvanden time. Værsgo, Claus Meyer, kokken og multientreprenøren, i topform.
Claus Meyers opskrift på varme hveder Store bededag spiser vi traditionen tro varme hveder. Og du kan sagtens bage de lækre hvedeknopper selv. Her får du Claus Meyers lækre opskrift på lækre lune hveder - mums! Husk at sætte god tid af til at bage hvederne - denne opskrift kræver at dejen hæver i et døgn - og disse hveder er BESTEMT ventetiden værd.
Meyers glutenfri fødselsdagsboller Bagt efter bardomsmindet af en blød men stadig luftig bolle med enlet kardemommesmag og en porøs, smøragtig skorpe. Det er et af destykker bagværk i bogen, vi har testet flest gange, men også en afvores absolutte favoritter i sin endelige udgave. Fødselsdagsbollerneer bedst friskbagte og et par timer frem, og ellers på risteren.
Claus Meyers pizzaboller Vi er gået i køkkenet med Claus Meyer. Her kan du få opskriften på hans lækre pizzaboller.
Claus Meyers rugbrødslagkage med syltede solbær Har du rester af rugbrød, er det optimalt at bruge det i denneskønne rugbrødslagkage, der oprindeligt stammer fra Sønderjylland.
Claus Meyer: ”Jeg har Lolland i mig” Claus Meyers familie gik nærmest i opløsning, da han var 14 år, men det har han fået vendt til en styrke, selvom smerten stadig sidder et sted dybt inde. I mange år holdt han sig væk fra fødeegnen Lolland, men i dag gør han alt, hvad han kan, for at sætte øen på landkortet.
Meyers påskefrokost: Gammeldags karrysild & varmtrøget laks Byd dine gæster på en lækker påskefrokost med disse skønne opskrifter fra Meyers. Her får du to lækre opskrifter: En på gammeldags modnede karrysild og en på lækker varmtrøget laks med æggecreme - perfekte til en påskefrokost eller buffet.
Meyers chokoladekage guanja En ren moussekage i verdensklasse, en rigtig selskabskage! Husk, at du skal lavechokoladeganachen dagen før, du skal samle kagen, og at kagen derefter skal ifryseren i mindst 12 timer, inden du kan først overtrække og så servere.
Claus Meyers citronmåne - få opskriften her Kombinationen af syrlige citroner og sød marcipan holder hele vejen. Vælg økologiske citroner til kagen. Her får du Claus Meyers skønne opskrift på hjemmebagt citronmåne med marcipan.
Ølandshvedeboller Ølandshvedebollerne er gode både som morgenboller og til maden eller som sandwichbolle til madpakken.
Ølandshvedepizza Ølandshvededejen giver en skøn, saftig pizzabund med ølandshvedens og surdejens dejlige smag.
Claus Meyer: "Min mor begyndte at drikke" Claus Meyer har kæmpet for den danske madkultur i 30 år, og han er utrættelig i sin søgen efter det storslåede og efter den anerkendelse, han aldrig fik hos sine forældre. Mød manden, der hellere vil have en gris i haven end at skuffe sin datter, og som gaflede sin kone ved at håndfodre hende med chokolademousse.
Claus Meyers brunsviger Lad dig smitte af Claus Meyers begejstring for bagværk, og giv dig selv i kast med hans lækre brunsviger
Claus Meyers julekage Jeg har en svaghed for krydrede, langtidsholdbare julekager pakket med tørret og kandiseret frugt – som der er tradition for at lave dem i f.eks. England og New Zealand. Til gengæld bryder jeg mig ikke om at pakke kagen ind i tommetykke lag af marcipan og icing – det bliver for sødt og tager magten fra den gode kage. Hjemme hos mig serveres julekagen i al sin fine enkelhed, medmindre jeg svinger mig op til at give den et pudder flormelis.
Morbærgrød med nøddeknas Skøn opskrift på en god gammeldags nordisk klassiker - grød lavet på morbær. Her får du opskriften på morbærgrød, som du kan servere med det lækreste hasselnøddeknas på toppen og lidt vaniljeis til. Mums!
Skab madglæde hos dit barn Børn elsker at lave mad - især sammen med voksne. Se her hvordan du skaber madglæde hos dit barn og få tips til sikker madlavning med de små.