Thomas Evers indrømmer: Dette var den hårdeste sæson Den professionelle danser er ikke i tvivl om, hvad der har været det hårdeste, og det er der en særlig grund til.
Julia Lahme: ”Vi er nødt til at se verden – og hinanden” Har du også flyttet dig mindre efter pandemien?
Pilou Asbæk: "Det var vanvittigt konfronterende at finde ud af, at man var mangelfuld som forælder" Karrieren som international skuespiller er gået ud over faderskabet. Det fortæller skuespiller Pilou Asbæk i podcasten "Det sidste måltid".
Overlæge Jens Lundgren: ”Uden familien havde jeg ikke siddet her i dag” I flere år har overlæge Jens Lundgren kæmpet mod corona med alle de timer, han havde i døgnet. Det var familien, der fik ham igennem arbejdspresset – og især hans nye bedste ven, Alfred.
Nyt studie: Pandemi-stress har forandret teenageres hjerner fysisk Da vi alle sammen blev bedt om at arbejde hjemmefra, klare skoledagen fra en computer på spisebordet og aflyse fester, fodboldkampe og alt andet, ændrede det ikke kun vores hverdagsrutiner. Et nyt studie peger nemlig på, at stressen omkring nedlukningen har haft betydning for, at de unges hjerner er ældet hurtigere end tidligere generationers.
Jada: ”Jeg fik mit hjerte knust og måtte leve med en kæmpe hjertesorg” Da Roskilde Festival 2020, hvor Jada skulle have åbnet Orange Scene, blev aflyst, fik Emilie Molsted Nørgaard, 29, sit hjerte knust og følte, at livet blev taget fra hende. Hun lukkede i, og den store stemme blev tavs. Nu venter hendes livs sommer, hvor hun skal spille “100 koncerter” og bade i scenelys, publikumshav og saltvand. I så lidt tøj som muligt og med følelserne udenpå.
Rikke er ramt af coronasenfølger: "Det er svært at fejle noget, ingen kan se" For Rikke Fruensgaard Iversen blev corona et svært og langvarigt bekendtskab. Siden midtjyden i december 2020 fik virusset, har hun lidt af så svære senfølger, at hun til sidst opgav sit job. Undervejs har hun heldigvis opdaget, at kreative sysler gør godt. Når hun lægger perleplader, får hun en mental pause fra smerterne.
Jeg løj mig ud af en parmiddag - og det føles bekymrende rart... Må man fake hovedpine eller coronasymptomer for at komme ud af en aftale?
Corona-kaos derhjemme? Her er gratis underholdning til hjemsendte unger Med børn i husstanden kan det være sin sag at arbejde hjemmefra. Måske har du brug for et øjebliks pause? Eller måske dødkeder ungerne sig. Talk Town KIDS sørger for timevis af god underholdning til junior – helt gratis.
Johanne Schmidt-Nielsen om sit lavpunkt i 2021: ”Vi slog jo ikke til nogle steder” Johanne Schmidt-Nielsen ser tilbage på et år uden søvn og med store udfordringer både hjemme og på job, men også med en nyfødt søn og stor søskendekærlighed i familien, fortæller hun i denne uges ALT for damerne. Læs et uddrag af interviewet her.
Forældre tøver med at corona-vaccinere deres børn: Gør du? Vil du vaccinere dit barn mod corona? Mange forældre tøver, viser en rundspørge, som Vores Børn står bag. Men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
”Min veninde blev sur over, at jeg meldte afbud til en middag” Under coronakrisens perioder med lockdown oplevede terapeut Daisy Løvendahl, at flere af hendes klienter blev bedre til at vælge til og fra på en autentisk måde – både på jobbet og i privatlivet. Og nu får hun kvinder i terapi, der har brug for hjælp til at blive ved med at sætte tydelige grænser for sig selv.
Her er vejen til at skabe mere lykke i dit liv Hverdagsgamet blev vendt på hovedet under coronanedlukningen, og det har fået mange af os til at se vores liv i et andet lys. Kan vi indrette os anderledes? Bedre? Læs med, når personlig rådgiver Daisy Løvendahl deler viden fra lykkeforskningen.
Her er 17 gode podcasts til små og store børn Savner I lidt indspark til ferien eller weekenden? Her er 17 podcasts, der kan holde børnene underholdt – og måske gøre dem klogere imens.
Mette Frederiksen om sit bryllup: ”Jeg må indrømme, at jeg undervejs tænkte: Skal det da aldrig lykkes?”
Jane var isoleret med sin familie i et år: "Jeg havde tårer i øjnene, da vi tog den snak" Det var en stor festdag for Jane Lund og hele hendes familie, da hun var blev vaccineret. For på grund af Janes sygdom havde de alle været isoleret i et år.
Sådan finder du den bedste træning på nettet Flere og flere træner hjemme til videoer på nettet. Men hvordan finder man frem til den gode kvalitet? Anna Bogdanova er ekspert i onlinetræning og guider dig her til at finde den bedste træning på nettet.
Sådan finder du den bedste træning på nettet Flere og flere træner hjemme til videoer på nettet. Men hvordan finder man frem til den gode kvalitet? Anna Bogdanova er ekspert i onlinetræning og guider dig her til at finde den bedste træning på nettet.
Corona har smadret vores forhold Min kæreste og jeg har været sammen næsten uafbrudt siden pandemiens begyndelse. Det resulterede for nylig i et kæmpe skænderi, hvor han pakkede sine ting og forlod lejligheden. Hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Godt nyt til dig, der elsker endorfiner og ABBA Er du vild med endorfiner og ABBA er der hjælp på vej, hvis du savner motivation til at få pulsen op.
Stéphanie Surrugue: "Jeg har været bange for at blive bims" Foråret 2020 blev noget af en blandet oplevelse for Stéphanie Surrugue. Hun bor til daglig i Paris, og da Frankrig lukkede ned i foråret i form af et regulært udgangsforbud, gik det i den grad i to retninger for hende. På den ene side en tvungen stille tid i lejligheden i Paris og på den anden side en række voldsomme oplevelser på jobbet som korrespondent for DR. Hun blev testet på to forskellige planer: At leve i et udgangsforbud og på jobbet se lig ligge i bunker i Barcelona.
Slider hjemmearbejdet også på jeres parforhold? Hjemmearbejde i coronatiden er for nogle en gave og for andre helt forfærdeligt. Karoline og Peter er et af de par, der har oplevet store udfordringer i parforholdet i det ufrivillige kontor- fællesskab. Rikke Thuesen hjælper dem med at finde ro og struktur i en ny hverdag.
Stéphanie Surrugue: ”Det var et uvirkeligt lager af lig” Den 43-årige journalist Stéphanie Surrugue har fået mange store oplevelser i sine år som udenlandskorrespondent. To reportagebesøg fra foråret, hvor coronapandemien hærgede Sydeuropa, har dog gjort helt særligt indtryk, fortæller hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden.
Klumme: Jeg fik mit hjerte knust under en iskold nedlukning Med et knust hjerte i en iskold nedlukning opdager klummeskribent Maria Højgaard Andersen, at vi alle kæmper med vidt forskellige ting lige nu. Derfor har hun en kærlig opfordring til os alle.
Mink-sagen i mini-højde: Hvorfor skal vores mink slagtes, far? Som barn kan det være svært at forholde sig til corona og forstå, hvorfor alle mink skulle fjernes på statsministerens opfordring tilbage i november. I det nyeste afsnit af podcastserien ’Corona for Børn’ tager 13-årige Ezra til Vestjylland og gør os - og alle vores børn - klogere på, hvorfor Daniels fars minkfarm skulle lukkes ned, og hvad det betyder for familien, at minkburene nu står tomme.
Bente Klarlund: "Vi skal tage magten over vores egen krop" Læge og forsker Bente Klarlund har i sin nye bog kogt mange års viden ned til en bouillonterning af 10 gode råd, der gør dig yngre med årene. Vi har mødt eksperten til en snak om opskriften på et langt liv med mindre sygdom, om de sociale mediers forvrængede skønhedsideal, og om hvordan forfængelighed faktisk kan gavne din sundhed.
Pandemiforsker Lone Simonsen: “Vi er corona-light-versionen” Mens alle andre er pandemitrætte og ønsker sig hen til en tid, hvor corona er et kapitel i historiebøgerne, har 2020 været et af de mest spændende år nogensinde for pandemiforsker, Lone Simonsen, 61, der har fået tilnavnet Corona-Lone. Her gør hun status over det forgangne år og fortæller, hvad vi har i vente.
”Vi unge er bange for at gå glip af livet – men måske vi skal tænke anderledes?” Det er ikke forkert at forvente noget af sit liv, men i en tid, hvor vi er begrænset på grund af corona og ikke kan opleve verden som før, så kunne det gavne os at genoverveje, hvilke værdier vi fokuserer på i vores liv, skriver klummeskribent Sofie Rønnelund.
"Corona skaber splittelse i min familie" Konflikter har potentiale til at splitte familier ad, men de kan også gøre os klogere på hinandens verdensbilleder og skabe øget forståelse og accept. To søstre har søgt hjælp hos terapeut Rikke Thuesen for at få løst en konflikt om, hvordan de forholder sig til deres forældre under coronakrisen.
Forvirret om ”nødpasning”: Jeg KAN jo sagtens have alle mine børn hjemme, men… Det kan være svært nok i sig selv at udføre sit arbejde med de begrænsninger, corona har tvunget ned over vores dagligdag. Men når det så også forventes, at man så vidt muligt hjemmeunderviser ens skolebørn – og i øvrigt selv skal vurdere, om man kvalificerer sig til ”nødpasning” – uden at forventningerne sænkes på arbejdspladserne og samfundet generelt, så er presset på forældrene blevet uholdbart stort, mener klummeskribent Therese Bach Eriksen.
28-årige Anna lider af skizofreni og bipolaritet: Vi skal være meget bedre til at snakke om, når ting er svære Det er svært at være psykisk syg. Og en pandemi hjælper ikke på det. Det har Anna Juul, måske bedre kendt under alteregoet Veronika Katinka Martzen, i hvert fald erfaret. Derfor bruger hun sit alterego til at tale højt om at være syg på indersiden. Uden hende, uden komikken, ville Anna Juul nok ikke være her i dag.
"Jeg brugte så mange penge på det tidspunkt, at jeg ikke havde råd til at blive boende" Netop som Lisbet Dahl skulle til at åbne Cirkusrevyen, blev landet lukket. Men hun hverken panikker eller græder. Hun spiser god mad med naboerne i sommerhuset, taler med englene og glæder sig over, at der stadig er roller til en gammel kælling.
29-årige Camilla efter ti måneders isolation: ”Jeg har fået nok af at høre på, at vi bare kan blive inde” Alle bør stoppe med at bruge udtrykket ”svage” om personer i højrisikogruppen under corona, mener Camilla Styrbæk. Hun har levet i isolation siden marts sidste år - og hun mener, at vi taler alt for lidt om dem, som ikke kan gøre for, at vi lever med nedlukning og restriktioner.
Oskar Fehlauer: Pludselig kunne man drømme om en fremtid uden pandemi Oskar Fehlauer, 21, ser tilbage på året, der er gået, i en verden af pandemi, klimakatastrofer, antiracistiske protester og #Metoo. Og hvor følsomhed er verden frem. Hvis vi bruger den til noget.
Annemarie og Jacob fandt sammen efter 30 år: ”Vi drømte begge om at skifte spor” Coronaen var tæt på at sætte en stopper for et nyt eventyr, som Annemarie Franck og Jacob Schou drog ud på sammen tilbage i 2018: Drømmen om at åbne en café og skabe hyggelige rammer for deres medmennesker. Her fortæller Annemarie, hvordan det er at skifte spor midt i livet og tro på sin drøm, selvom udfordringerne melder sig én efter én.
Sådan opgraderer du din hjemmeuniform Dagene på hjemmekontoret er for manges vedkommende ikke blevet færre. Og sådanne dage kalder på blødt, afslappet tøj – gerne i uld, silke, blød bomuld eller 90’er-klassikeren velour. Her er de pæneste sæt, der sikrer dig den ultimative hjemmeuniform.
En særlig kaffekop og klare grænser: Sådan kan du trives bedre med dit hjemmearbejde Coronakrisen har vendt op og ned på vores arbejdsliv. Mange har arbejdet hjemme on-off siden 12. marts, og vi skal selv strukturere dagen, så det hele ikke bare flyder sammen. Forsker og psykolog Malene Friis Andersen har sammen med kollegaer undersøgt, hvad det betyder for vores for trivsel og opgaveløsning. Få hendes bedste råd til, hvordan du kan skabe en god hjemmearbejdsdag.
24-årige Line brød sammen på tv: "Vi er SÅ pressede" Den nyuddannede sygeplejerske, Line Schnoor, er en del af corona-beredskabet på Skejby Hospital. I en videodagbog på DR1 søndag aften gav hun os et et indblik i, hvor presset sundhedspersonalet er lige nu, og det har fået folks øjne op for alvoren.
"Mit parforhold er coronatræt" I efteråret viste en Gallup-undersøgelse, at mange parforhold har fået det bedre under coronakrisen. Men det gælder ikke alle. Karina og hendes mand har så forskellige måder at arbejde hjemme på, at det går hårdt ud over familiehyggen.
Årets ord er kåret – og Mette Frederiksen har sagt det MANGE gange... Det mest betydningsfulde ord i 2020 er nu kåret - og vinderen blev et særligt dansk begreb, som selv udlandet har været interesseret i at blive klogere på.
Corona for børn: Hvad hvis jeg ikke kan holde jul med min familie? Som barn kan det være svært at forholde sig til corona under julen. Særligt nu, hvor smitten er rykket tættere på. I podcastserien ’Corona for Børn’ fortæller danske børn i ind- og udland om deres oplevelser og tanker i en usikker og mærkelig pandemitid.
Klumme: "Pisker vi bare en stemning op, fordi vi lige nu ikke kan rejse?" Ugens klummeskribent faldt ned i en tidslomme, hvor verden var normal – eller var den?
Klumme: Er vi så trætte af restriktioner, at det berettiger os til nedladenhed? Før julearrigheden sænker sig over os med de nye restriktioner, opfordrer læge og debattør Haifaa Awad os til at spørge os selv, om vi er mere trætte end dem, der har mistet deres kære, end patienter i respiratoren, eller kollegaer, som er smittet og hjemsendt med covid-19.
Modeforsker Maria MacKinney-Valentin: "Impulskøbenes tid er forbi" Modebranchen er forvandlet for altid. Men hvad kommer det til at betyde for fremtidens mode? Vi har blandt andet talt med modeforsker Maria MacKinney-Valentin, som mener, vi skal væk fra trendsbaserede impulskøb og i stedet satse på genbrug og deleøkonomi.
Ayse Dudu Tepe har fået Covid-19: ”Man kunne give mig bind for øjnene og servere en lille rund lort på et sølvfad” Skribent, radiovært og model Ayse Dudu Tepe har mistet smags- og lugtesansen som følge af Covid-19 og har forestillet sig det værst tænkelige scenarie efter at være blevet syg, skriver hun i en klumme i Politiken.
"Jeg vil have mine gamle problemer tilbage - eller vil jeg?" Har du også ønsket dig tilbage til tiden før corona?
Klummeskribent er i tvivl: Er jeg alligevel en Crocs-kvinde? Klummeskribent Lise Ulrich har altid haft et anstrengt forhold til Crocs. Men det er som om, væmmelsen har fortaget sig i takt med intensiveringen af antal timer på hjemmekontoret. Vi vil have komfort. Men betyder det virkelig, at vi skal trække i de overdimensionerede gummitræsko og lade som om, de er flotte?
Bodil Jørgensen: ”Jeg må indrømme, at jeg selv nød at trække stikket” Skuespiller Bodil Jørgensen mener, at corona-tiden har givet plads til noget ganske væsentligt, som hun selv har nydt godt af. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.
Psykologi: "Jeg har følt mig forladt af mine veninder og kan ikke tilgive dem" Forårets coronanedlukning var dejlig for nogle af de familier, der fik mere tid derhjemme med hinanden, og knap så dejlig for singler og andre aleneboende med behov for nærkontakt med folk uden for hjemmet. Her guider Katrine Axholm singlen Iben, der har følt sig svigtet af sine veninder.
Er et af tidens vigtigste accessories mere end et værn mod virus? Pludselig er de over det hele: i den offentlige transport, i butikker og i gadebilledet. Modebranchen har også taget mundbindet til sig. For det er ikke kun et værn mod virus, det er også blevet et statement. Et det noget, vi skal vænne os til, eller vil vores nye accessory forsvinde igen, ligeså hurtigt som virussen kom?
Psykologi: "Jeg vil have mere af den nærhed, vi havde under nedlukningen" På den anden side af coronanedlukning og sommerferie er det gået op for Line, at der er noget galt med den hverdag, hun og familien er kommet tilbage til. Men hvordan laver man om på noget, der tilsyneladende ikke kan være anderledes?
Nanna Hjortenberg: “Det har faktisk inspireret mig, at verden gik helt ned i tempo” Covid-19-pandemien har tvunget os alle sammen til at se indad og retænke fremtiden. Vi har talt med én af kunstverdenens frontløbere om, hvor hun er på vej hen.
Ane Lynge-Jorlén: “Idéen om at sælge tøj et halvt år før dets sæson er hul i hovedet” Covid-19-pandemien har tvunget os alle sammen til at se indad og retænke fremtiden. Vi har talt med én af modebranchens frontløbere om, hvor hun er på vej hen.
Her er 30 ting, du kan lave med dine børn derhjemme Det kan være vanskeligt at finde på sjove lege og lærerige aktiviteter - uden at der går iPad i den. Her får du eksperternes 30 gode bud til både hyggelige lege og en smule læring.
Frederik Bille Brahe: “Lige pludselig lægger jeg mærke til mine stamkunder” Covid-19-pandemien har tvunget os alle sammen til at se indad og retænke fremtiden. Vi har talt med én af restaurationsbranchens frontløbere om, hvor han er på vej hen.
Lykke blev ramt af Corona: ”Jeg skulle samle al min mentale energi for at kunne kravle ud af sengen” Den første bølge af coronavirus skyllede i foråret indover Danmark. Vi har mødt Lykke, som har været ramt – og som på en måde havde mere på spil end et par dage på langs.
ʼʼNormalt ville jeg have taget to Panodiler og være gået på arbejde, men det turde jeg ikke denne gangʼʼ Den første bølge af coronavirus skyllede i foråret indover Danmark, men mindre end to procent af os har rent faktisk haft sygdommen, vurderer Statens Seruminstitut. Vi har mødt Anne som har været ramt - og som på en måde havde mere på spil end et par dage på langs.
"I virkeligheden har mange en arbejds-persona og en fritids-persona" Arbejdslivet efter corona handler også om at finde ud af, hvor meget man egentlig orker at gå på kompromis.
"Vi har lavet et samfund, som er designet til de ekstroverte" Kan man blive mere ekstrovert af at øve sig? Det tester ugens klummeskribent.
Psykolog om corona: "Vi er begyndt at operere med et parallelt moralsk system" Jill Byrnit har adskillige års erfaring med forskning i menneskers personlighed og temperament. Med coronakrisen oplever hun, at der er opstået en ny kulturel accept af retten til at lege politifolk over for hinanden som mennesker.
Hvad har naturen betydet for dig under corona-lockdown? Danskerne havde glemt, hvor vigtigt det er at komme ud i naturen. Men så kom corona-nedlukningen og mindede os om det. Naturvejleder Sabine Jensen tror på, at danskernes genfundne glæde ved naturen vil betyde, at vi passer bedre på den i fremtiden.
Lider du også af “maskne”? Her er alt, hvad du skal vide om den nye skønhedstendens “Maskne” er et nyt skønhedsbegreb, der er kommet med Covid-19-pandemien og brugen af mundbind. Begrebet dækker over forskellige hududfordringer, der kommer i det område, hvor mundbindet sidder. Vi har talt med en ekspert, som gør dig klogere.
Anne Glad: "Det gør noget vildt ved mennesker at have været bange for at dø" Coronakrisen har sprittet mere end vores hænder af. Vores kalender og sociale liv har også fået en ordentlig omgang. Og ifølge Anne Glad bliver vi fremover mere eksklusive i vores valg af relationer og begivenheder, vi deltager i.
"Flokmentaliteten har ændret sig rekordhurtigt hos danskerne under corona" Hvis ikke vores omgivelser hjælper os med at spritte af og holde afstand, så glemmer vi det. 90 procent af vores daglige beslutninger træffes nemlig på baggrund af vores vaner, og de er ifølge ekspert i adfærdsdesign Sille Krukow meget svære at ændre.
"Det kommer til at betyde utroligt meget for ligestilling i Danmark" Coronakrisen har lært os, at vi sagtens kan arbejde på andre måder og være mindst lige så effektive, når vi arbejder derhjemme. Og det vil ifølge trendforsker Julia Lahme få stor betydning for vores fremtidige arbejdsliv og for ligestillingen mellem kønnene.
Det skal du være opmærksom på, når du køber og anvender mundbind Hvad beskytter mundbind egentlig mod, hvilken type skal du vælge – og hvordan bruger du det korrekt? Få svarene her.
Ny undersøgelse: Hver tredje skoleelev er bekymret for, om de kan bestå folkeskolens afgangseksamen Coronakrisen har sat sine spor i de ældste folkeskoleelever. Det viser en ny rapport fra Egmont Fonden, hvor eleverne blandt andet er bekymret for, om de har lært tilstrækkeligt og kan bestå afgangseksamenen.
Nu kommer mundbind til løbere Så er der godt nyt og ekstra beskyttelse på vej til løbere. Sportsbrandet Asics er klar med mundbind.
Stephanie Caruana: Corona har ikke ændret os grundlæggende Hvis 2020 skulle laves som film, ville ugens klummeskribent få manuskriptet strammet op.
Mette Frederiksen: "Jeg har arvet fra min mor at have utroligt let ved tårer" Statsminister Mette Frederiksen tog den mest dramatiske beslutning i nyere dansk historie på en mavefornemmelse. Her fortæller hun om den dag, hun lukkede landet ned, om ikke at fortryde og om at savne kram så meget, at hun ikke kan tale om det uden at få blanke øjne.
Kunst og kærlighed i coronaens tid: Sådan er det gået Foråret blev forsømt i år. For mens alt sprang ud, lukkede hele verden ned, også for samværet med dem, vi elsker, for store dele af erhvervs- og kulturlivet og for sommerens festivaler, der med ét blev aflyst og ændrede udsigterne. Coronakrisen har sat triste sygdomsspor på ældre og udsatte, på den globale økonomi og på vores land, kultur og folkesjæl. Men den har også bragt os sammen. Om fællessang, samfundssind og næstekærlighed. Vi ved ikke, hvad fremtiden bringer, men vi ved, at vi står sammen om håbet for lysere tider, hvor vi alle kan mødes igen.
Sine Gerstenberg: "Moden er ikke dum og unødvendig" Hvordan kan vi forsvare mode i en tid, hvor verden er af lave og al tekstilproduktion derfor synes forkælet og forkert? For klummeskribent Sine Gerstenberg har coronavirussens indtog mindet hende om, at mode faktisk kan virke som en støtte i en ellers usikker tid.
Mette Frederiksen: ”Jeg er blød som smør” Hun virker måske hård, men statsminister Mette Frederiksen græder over fællessang på DR og danskernes sammenhold under coronakrisen. Det fortæller hun i ugens ALT for damerne.
Da Danmark lukkede ned, så Bodil Jørgensen noget i havet for første gang i sit liv Naturen fik en tiltrængt pause, da corona lukkede dele af verden ned, mener skuespiller Bodil Jørgensen og en række kendte danskere, der stiller op for Greenpeace i en ny video. ALT.dk har talt med skuespilleren om nedlukningens betydning for klimaet – og hendes eget liv.
Sine Gerstenberg fik en særlig mail fra sin overbo under corona-lockdown... I den selvvalgte skammekrog vågner håbet og optimismen for ugens klummeskribent.
Phillip Faber: "Jeg har aldrig prøvet noget lignende i hele mit liv" Dirigent og korleder Phillip Faber har samlet os foran skærmene til fællessange om lyse nætter og Busters verden, og han er ikke i tvivl om, hvorfor fællessang har været et hit under coronakrisen. Musik er nemlig en genvej til sammenhold og styrker følelsen af at høre til et sted. Og det er ikke første gang, vi er søgt mod musikken, når verden er vendt på hovedet.
Længes du efter eksotiske rejseoplevelser? Kom på eventyr med ét klik Det behøver hverken at koste mange penge eller tage et halvt døgn at komme frem til drømmedestinationen. Med ét klik på computeren kan du "besøge" nogle af verdens mest unikke og smukke steder.
Fotokonkurrence eksploderer: Sådan ser coronakrisen ud med danskernes øjne Mennesketomme stationer, samtaler på afstand og udendørslege. Danskerne har knipset løs under coronakrisen for at dokumentere den nye virkelighed, vi alle befinder os. Fotokonkurrencen "Fang din by" er overvældet af den store interesse, fortæller de.
Nadia Nadim: ”Hvis det brænder på, ville jeg elske at trække i kitlen og hjælpe det, jeg kan” 32-årige Nadia Nadim har ikke haft en let start på tilværelsen som flygtning fra Afghanistan. Alligevel ønsker hun at hjælpe andre. Det fortæller hun i et stort interview i ALT for damerne.
Egmont Fonden giver 1 million kroner til sorgramte børn og unge Egmont Fonden fylder 100 år, og det markeres ved at give 1 million kroner til organisationen Børn, Unge & Sorg.
”Det, man savner, er altid det, man elsker": Sognepræst mener, det er sundt at savne Hudsult, social distancering og isolation. Coronakrisen er for mange fyldt med afsavn og afmagt, men det er ikke kun dårligt, mener sognepræst Karsten Møller Hansen. Tiden alene minder os om, hvem vi virkelig elsker, lyder det.
41-årige Julie i USA: ”Det er virkelig gået op for mig, hvor stor en forskel der er på danskere og amerikanere…” Julie Bendtsen bor med sin mand og to børn i North Carolina, hvor familien efterhånden mærker det store savn til deres kære hjemme i Danmark. Julie frygter, at krisen vil trække i langdrag i USA, fordi det er hendes indtryk, at mange amerikanere ikke er ligeså villige til at indordne sig myndighedernes retningslinjer, som danskerne er.
Grethe Kragh-Müller: Små børn forstår ikke, at de skal holde afstand og vaske hænder Har du også oplevet, at dit børnehavebarn pludselig ikke vil kramme mere? Det kan være svært for de mindste børn at forstå, hvad coronavirus og bakterier er. Børnepsykolog Grethe Kragh-Müller giver her sine bedste bud på, hvordan I bedst taler med jeres børn om det.
33-årige Raha i USA: ”Min største bekymring er, at min mor er så langt væk” Raha Hakimdavar bor i Washington D.C., hvor hun bruger meget tid alene på sit værelse som følge af Covid-19. Her bekymrer hun sig om sine venner i New York og sin mor, der befinder sig langt væk i Iran, men hun holder stædigt fast i optimismen og finder håb i den kærlighed og venlighed, vi som mennesker har vist hinanden under pandemien. Og så har hun ikke mindst fundet en måde at dele sin store passion med andre via Zoom...
35-årige Natalia i Brasilien: ”Jeg blev testet positiv for Covid-19 tre gange” 35-årige Natalia Novaes bor i Sao Paulo, hvor hun arbejder som neurolog på privathospitalet Israelita Albert Einstein. Hun har selv været syg med Covid-19, og som læge opfordrer hun alle brasilianere til selvisolation, da sundhedssystemet i landet allerede er overbelastet.
Klumme: Hvor svært kan det være at leve dit drømmeliv? Vi skal ikke kun drømme os til, hvilket slags liv vi vil have. Vi skal gøre noget aktivt for at nå dertil – og det kan coroantiden måske få os til. Det mener coach og iværksætter, Tau Rebecca Mikkelsen.
45-årige Chrislene i Sydafrika: ”Jeg er bekymret for, hvem der får adgang til vaccinen, når den er klar” Chrislene Naidoo arbejder som international tjenestekvinde for FN’s Børnefond i Sydafrika. Hun finder trøst i landets og præsidentens måde at håndtere virussen på indtil videre, men frygter, at der kan gå lang tid, før en vaccine vil være tilgængelig for alle.
22-årige Rebecca i Sverige: ”Vi kommer til at forstå, hvad der virkelig betyder noget” 22-årige Rebecca Jardsdotter bor i Stockholm, hvor hun arbejder og læser på universitetet. Imens store dele af verden er i undtagelsestilstand, er der ikke meget, der har ændret sig i hendes hverdag, da Sverige har valgt en strategi med kun få restriktioner til at bekæmpe Covid-19.
22-årige Maud i Frankrig: ”Hver gang jeg beslutter mig for at gå udenfor, skal jeg udfylde en formular” 22-årige Maud Gautier bor i Frankrig, hvor landet stadig befinder sig i en undtagelsestilstand. Alligevel er hun håbefuld og tror, at corona kan lære os noget vigtigt om vores (over)forbrug.
22-årige Tara i Israel: ”Man må ikke bevæge sig mere end 500 meter væk fra sin bolig" 22-årige Tara Coleman Øren læser og bor i Israel. Hun frygter, at coronavirussen giver den israelske regering mulighed for at indskrænke befolkningens frihed i "tryghedens" navn.
3.g-elev om studentertid: ”Det er jo det, vi har set frem til i tre år” Sidste skoledag, diplomoverrækkelse og vogntur. Det, som skulle have været en festlig afslutning på tre års gymnasietid, bliver ikke som forventet. Det er "frustrerende", lyder det fra to 3.g-elever.
Hr. Skæg læser højt for dit barn - hjemme i din egen stue I dag er det Verdens Bogdag – ikke mindre. Og det bliver markeret i hele verden blandt andet med digital højtlæsning for små og store. Så hvis dit barn elsker Hr. Skæg, Vitello eller måske Villads i Valby, så kan I være med på allerforreste parket - hjemme fra sofaen.
Var du også vild med Skam? Nu kan du se den nye danske ungdomsserie Centrum Centrum er en ny dansk ungdomsserie, der handler om livet som ung under coronakrisen. Der bliver produceret og udgivet to afsnit om ugen, som afspejler de aktuelle problemstillinger, der opstår, når alt pludselig er aflyst, og man skal holde afstand til hinanden.
29 år og selvstændig: "Jeg får virkelig alvoren at mærke i det ansvar, jeg bærer alene" Siden 29-årige Camilla Christensen blev bortadopteret som baby, har hun søgt svar på, hvem hun er. Hendes forretning Soul Fitness har været et skridt på vejen, men nu truer corona hendes "hjertebarn".
Vi gør det igen: Er du klar på 7 day challenge? Savner du stadig fitnessholdet og din favorit træningsmakker? Så er der godt nyt. Tor Andersen og Jan Svensson er klar med live-træning igen.
Lady Gaga, John Legend, Elton John: Støttekoncert samler penge ind til coronavelgørenhed Det er et stjernespækket program, der fyres op for, når støttekoncerten for coronavirussen One World: Together at Home sender live natten til søndag.
Har du også urolige og mærkelige drømme for tiden? Så er du ikke den eneste Kriser som corona påvirker vores underbevidsthed og kan give mareridt om natten. Men faktisk kan du selv være med til at påvirke dine drømme i en mere positiv retning, fortæller forsker.
Single, overgangsalder og alene i Bruxelles: Er det ok at have det helt fint? 52-årige Pernille Weiss er på grund af sit job i Europa-Parlamentet strandet i Bruxelles. Med kun sin overgangsalder og singletilværelse som selskab. Men hun nyder det.
Mens Danmark er lukket ned, befinder 22-årige Tobias sig alene på Atlanten Planen var, at 22-årige Tobias Trock-Jansen skulle sejle rundt i Caribien sammen med seks-otte andre. Nu er alting forandret. For mens statsministeren har kaldt alle danske borgere hjem, er Tobias blevet ude på Atlanten. Her er hans fortælling, som er blevet til via mailkorrespondance.
Corona gør det svært for spiseforstyrrede som Sandra: ”Det er som om, at jeg ikke føler, at min sygdom er så vigtig” Mennesker med en spiseforstyrrelse bliver ekstra udfordret i en tid, hvor vi alle skal holde os inden døre. Det giver spiseforstyrrelsen et større spillerum, lyder det fra direktør i Askovhus, Line Sidenius.
Parterapeut: Nej, vi har ikke mere lyst til sex, bare fordi vi er sammen 24/7 Hvorfor kaster vi os ikke over vores partner, når nu vi har tiden – og muligheden – for det under corona-karantænen? Det skyldes blandt andet forventninger til os selv og vores partner, skriver parterapeut og psykolog Frej Prahl.
Coronavirus: 34-årige Benjamin sad på parkeringspladsen og så sin søn blive født på Facetime Benjamin Thøgersen og Marie Revchbek Bang fik en noget andet fødsel end forventet, da de blev forældre for tre uger siden. For i et coronaramt-Danmark findes ingen nåde – heller ikke for vordende forældre.
Forelskelse i coronaens tid: "Min metode går ikke ud på at se serier eller rydde hele hytten op" Hvordan kommer vi bedst igennem corona-tiden? Stephanie Caruana fortæller om sin strategi, som blandt andet handler om at suge så meget ud af livet som muligt.
18 ting vi bager igen og igen under corona-krisen Det er vist efterhånden ikke nogen nyhed, at corona-krisen og den pålagte hjemmekarantæne for mange af os, har betydet et kæmpe boom i bage-aktiviteterne rundt omkring i de små hjem.
”Det kan være ret ydmygende at stå der og bede folk om at købe en avis, men vi har brug for hjælp” Covid-19 har ramt hele verden og påvirker os alle, men nogle er ekstra udsatte. Det gælder blandt andet Hus Forbi-sælger Kim Hammelmos på 51 år, som ikke længere føler sig tryg ved at sælge avisen på gaden af frygt for at blive smittet og derved har mistet sin daglige indtægt.
Klumme: Kære forældre, I gør det så godt! En ny, midlertidig ''hverdag'' krydret med bekymring og uforudsigelighed lægger et stort pres på langt de fleste børnefamilier. Men kære forældre, som ligesindet småbørnsmor skriver jeg her for at fortælle jer, at I simpelthen klarer det her helt formidabelt. Husk lige på det!
Coronatesten: Fire råd til at komme igennem udfordringer i dit parforhold Coronakrisen kan lægge et stort pres på parforholdet, skriver psykolog og parterapeut Frej Prahl, som her giver sine bedste råd til at komme igennem udfordringerne med sin partner i en presset tid.
Corona ifølge børnene: ”Jeg savner at gå og snakke med min far på vej til skole” Carl og Rebecca er lidt bange for, at oldemor skal dø. Men det værste vil være, hvis badeferien må aflyses! Vi har talt med to børn, der ligesom hundredetusindvis af andre børn er hjemme.
Kærlighed på afstand: “Det er bare en lille smuttur”, var det sidste, jeg sagde til ham 30-årige Kresta Asp Augustesen havde netop fundet sig til rette i sit nye hjem og nye liv i New York med sin mand, Simon. Men en smuttur til Danmark blev til en ufrivillig karantæne – og kærlighed på distance.
Coronakrisen forværrer situationen for voldsramte kvinder: "Den bliver ofte både voldsommere og hyppigere" Coronakrisen forværrer situationen for voldsramte kvinder. ”Den bliver ofte både voldsommere og hyppigere”, lyder det fra Lisbeth Jessen, direktør for Danner, der nu åbner et nødkrisecenter i København.
37 (mærkelige) ting, vi har lært om os selv i corona-isolation Observationer fra livet, mens vi står sammen hver for sig (og takker skaberen af vin…)
Ny podcast for børn: Forstå coronavirus på kun 20 minutter Bliv hjemme, vask hænder, hold afstand. Pludselig ser hverdagen helt anderledes ud – også for familiens mindste, der ikke længere kan komme til fodbold og hygge hos bedsteforældrene. Men coronavirus er altså ikke farlig for alle mennesker og slet ikke børn. Bliv klogere på den verdensomspændende virus i ”Radionauterne”, en videnskabspodcast for børn i alderen 4-10 år.
Yoga, dans eller styrketræning: Her finder du livevideo og onlinetræning til stuegulvet Med livevideoer og online træning kan du nemt holde formen ved lige uden at bevæge dig uden for din dør. ALT.dk guider dig til de bedste hjemmetræningsmuligheder.
Corona-krisen: Jeg føler lidt, at vi har taget 30-40 år på… alle sammen Der er mange måder at håndtere corona-krisen på. Hjemme hos ALT.dks madredaktør lægger de puslespil, løser krydsord, bager kærnemælkshorn og ser flow tv - sker det samme også hjemme hos dig?
Ny løsning skal redde små caféer og butikker: ”Vi vil gerne se dem blomstre videre” Køb et gavekort og red din lokale yndlingscafé eller -butik. Det er ideen bag den nye digital gavekortsplatform, Your Local Hero, fortæller en af stifterne, Rikke Koblauch.
Telt i stuen og take-away-øl: Nu åbner Danmarks første digitale festival Stay-Home Festival hedder Danmarks første digitale festival. Festivalen vil motivere danskerne til at blive derhjemme og hjælpe en musikbranche i knæ, lyder det fra idemanden bag, Kristian Shaw-Matthiasen.
Bange for corona? Få psykologens bedste råd til at skabe ro Vores verden kan føles som et utrygt sted grundet corona-virussens udbrud. ALT.dk har snakket med psykolog Mette Holm, der forklarer, hvad krisen gør ved os samt giver sine bedste råd til at håndtere angst og skabe ro.
29-årige Anne er dødssyg af kræft og skal giftes: ”Men så kom den skide virus” 29-årige Anne Smidt skal giftes med Franz. Men deres bryllup bliver – ligesom alt andet i deres liv – utraditionelt. For Anne dør, hvis hun bliver smittet af corona, og derfor bliver kærligheden fejret på afstand.
Spis mad fra din yndlingsrestaurant – derhjemme Restaurationsbranchen lider under corona. Nyt initiativ gør det nu muligt at bestille take away mad fra dit yndlingsspisested, som du nyde i corona-sikker afstand derhjemme.
Hvordan ser kærestesorg ud, når det meste af Danmark er lukket ned? 23-årige Sofie Ravn Jørgensen skriver om hjertesorg og magtesløshed i en tid, hvor vi skal være sammen hver for sig.