Hjemmerørt remoulade: Sådan gør du trin for trin Denne remoulade er madskribent Pernille Høyrups personlige favorit, når fx fiskefileten eller fiskefrikadellen skal have selskab. Opskriften er nem at gå til, og det gode ved hjemmerørt remoulade er, at så kan du få smag og konsistens præcis, som du vil have den.
Hummus - med både sprøde og bagte hvidløg Klassisk hummus med masser af smag er nemt at lave selv. Se her kok Louisa Lorrangs bud på en skøn opskrift. De møre, bagte hvidløg er ikke stærke, men blide og aromatiske og fantastiske i hummussen. Sprøde hvidløg på toppen giver både knas og endnu mere smag.
Sommerruller med gomadressing Goma er en japansk dressing lavet med bl.a. sesam. Dressingen kan købes i asiatiske eller velassorterede supermarkeder – eller online. Den er god at have i baghånden til en hurtig salat eller som dip til sprøde grøntsager. Men du kan også sagtens lave gomadressing selv. Det er faktisk supernemt at lave sin egen gomadressing. Her får du en god opskrift på lækre sommerruller med gomadressing til:
Smart trick: Sådan undgår du, at guacamolen bliver brun Internettet bugner af gode råd og ideer til, hvordan man undgår en kedelig brun overflade på den lækre avocado-dip. Men er der reelt set nogle af dem, der virker? Ja, det er – se bare her:
3 x dip & salsa Lækkert tilbehør til grillmaden. Her laver vi hot dip med chili, en lækker avocado dip og en skøn grøn sauce a la tartare. Perfekt til at peppe grillmaden op - få opskrifterne her:
Grillspyd med chilidip Grillspyd med lækkert kød og grøntsager hører i den grad sommeren til. Krydr evt. med denne udsøgte og smagfulde chili/tomatdip.
Lækker guacamole med koriander Den mexicanske dip smager fantastisk til stærk mad, men også i burger og sandwich eller som tilbehør til grillmad. Her får du en helt ny variant med frisk koriander.
Mynte-chutney Skønt, friskt og nemt tilbehør, der passer både til lam og blomkål. Brug det også som dip til fladbrød eller for eksempel papadums (kan købes i supermarkeder).
Harissa: Stærk chilipasta Harissa en stærk chilipasta, der serveres til stort set alt i Marokko. Den er genial til marinader og til at sætte ekstra smag på supper – eller blot som dip til alverdens retter med kød og grøntsager.
Spinatdip med kikærter, ricotta og skyr Super blid og frisk dip. Den er skøn til at dyppe grøntsager i eller til at bruge i stedet for mayonnaise i en sandwich.
4 fantastiske dips til din sommermad Giv din mad ekstra smag med fire fantastiske dips. De er perfekte til grill, salat & nybagt brød.
Se 4 sunde og lækre dip Jeg er ret vild med dip, især de grøntsagsbaserede. Jeg kunne sagtens finde på at lave 3-4 dip og tilbehør og invitere på dyp-i-dip med et glas vin til. Disse dip kan du bruge i pitabrød, i madpakken, som sandwichspreads, eller hvad end du har lyst til.
Broccoli & Ricotta-dip Jeg bruger denne dip i sandwich og til at smøre på knækbrød. Nyd den også gerne med sprød salat, gulerødder eller andet snackgrønt.
Linsedip Det er en ordentlig portion – men denne dip kan man nærmest heller ikke få nok af. Du kan sagtens lave ½ portion, men dippen holder sig i 2 dage i køleskab, og kan erstatte falafler eller andet i en wrap eller et pitabrød. Du kan sagtens lave dippen uden yoghurt, hvis du ikke spiser mælkeprodukter.
Sort bønne-dip Det her er noget af det bedste, jeg ved. Jeg spiser dippen varm i tortillaer med ost og salsa, eller kold som her med chips og grønt.
Hestebønne-hummus Hummusen er dejlig til kebab, på bruschetta til forret, som sandwichcreme, tapas, eller bare at spise med brød og salat.
Grillet kalvekotelet med nye grøntsager og peberfrugtdip med mandler Sommergrøntsager og et stykke godt grillet kalvekød er den simple, men superlækre, hovedret. Og peberfrugtdippen bliver din nye favorit.
Rodfrugt–fritter med chilimayo Spis som tilbehør til helstegt kylling eller andebryst, som en salat eller som en snack morgen, middag og aften.
Tandoorikoteletter og myntedip En spændende og velkrydret ret, der giver nye dimensioner til begrebet koteletter.
Fiskepinde med ovnkartofler og tatar sauce Hjemmelavede fiskepinde slår købeversionerne med så mange længder, at man faktisk ikke rigtig kan sammenligne de to ting. Og de er ganske nemme at lave.
Krabbe med estragon-mayo Ren, utilsløret luksus. Både krabbeklør og mayo kan laves i forvejen, så du kun skal pochere æggene, lige inden servering.
3 lækre dip Der skal dip til dine snacks nytårsaften. Vi har fundet 3 af slagsen, der gør dine måltider lidt mere spændende.
3 slags grill dips Godt vejr er grillvejr - og solen bliver heldigvis ved med at skinne, her får du grillmad med god samvittighed
Tyrkisk brød med salsa og let dild-yoghurt-dip Det er den karakteristiske smag af nigellafrø, også kaldet jomfru i det grønne, som gør dette brød særlig delikat. Serveret med klassisk tyrkisk tilbehør.
2 herlige snacks og 1 dip De stegte courgetter og hjertesalatblademe med avokado og finthakket salsa er supergode som både tilbehør eller som en lille snack eller forret. Den skønne krydrede salsa verde smager fantastisk med fisk, fjerkræ eller kød til.
Rå grønsagssnacks med estragonmayonnaise Find fantastiske grøntsager i flotte farver og server dem med en god dip til og ristet rugbrød, der knaser sprødt. Mere skal der ikke til for at lave en imponerende snack.
Pinzimonio – sprøde grøntsager med olivenolie Blandede grøntsager skåret ud i mundrette stykker. F.eks. bladselleri, kinaradise, agurker, gulerødder, broccoli, blomkål, peberfrugt, nye persillerødder og pastinakker. Beregn ca. 8-10 blandede stave pr. person.
Sprøde „fiskefingre“ og fritter med dip Var det noget med en børnevenlig ret med fiskefingre og fritter? Så prøv denne opskrift.