Fransk sennepskylling med cremet estragon og porresauce Der er meget sennep i denne franske gryderet, men bare rolig, den stærke smag forsvinder, når senneppen opvarmes, så du i stedet får den cremede og fyldige smag, der passer så godt til kylling.
Kyllingegryde med svampe En dejlig simregryde med masser af smag. Vi serverer brasekartofler til – stegt sammen med groft snittet savojkål.
Skøn majssuppe med kylling, mexicansk millionbøf & spinattærte: Her er ugens madplan Oplever du også tit, at du kommer til at købe ind hver dag? Og at der så ryger lidt ekstra i kurven, som du egentlig ikke havde brug for? Så kan en madplan måske hjælpe dig. Med denne madplan får du hver uge 5 opskrifter til nem aftensmad mandag – fredag og en indkøbsliste, så du kan købe ind til alle fem dage på en og samme tid. Velbekomme ツ
Sød kartoffelsuppe En lækker suppe på søde kartofler er let at lave. Med få ingredienser, en god bouillon og pynt på toppen kan du hurtigt få hverdagen til at blive varm og velsmagende med denne skål flydende vitaminer.
Italiensk bønnesuppe på 20 minutter Nem og mættende suppe, der tilmed er billig at lave. Bruger du bønner fra dåse, tager det ikke lang tid at lave denne italiensk inspireret suppe, som ud over bønner gemmer på skønne grøntsager.
Nyretapper: Her er de 2 bedste opskrifter Modsat af hvad mange tror, så har nyretapper slet ikke noget med indmad eller nyrer at gøre. Nyretapper er såmænd bare et kødstykke, der sidder rundt om nyrerne på oksen. Det er et lækkert og meget mørt stykke kød, der er nemt at have med at gøre. Du skal blot huske at pudse nyretapperne af, præcis lige som du ville gøre med en mørbrad. Her får du en lækker opskrift på nyretapper med svampe og jordskokker – en lækker efterårsret, der smager dejligt med en stor skål grøn salat til. Nederst finder du også en opskrift på street food, hvor vi også har brugt på de lækre nyretapper. Velbekomme!
Sød & saftig æblekage med marcipan, kanel og mandler En saftig, sød og lækker æblekage er skøn til en kop eftermiddagste. Æblerne giver rigtig god saftighed i kagen. Friskbagt kage er dejligt, men denne æblekage kan sagtens bages dagen inden, den skal serveres, og stadig være rigtig god. Her får du en god opskrift på æblekage med marcipan:
Jordskokkesuppe med kartofler og bacon Jordskokker er en skøn rodfrugt, der både kan bruges i supper og rå i salater. Der skal lidt tålmodighed til at skælle de små rødder, men det er umagen værd. Her får du opskriften på en skøn jordskokkesuppe med kartofler og sprød parmaskine eller bacon på toppen:
Skøn currygryde: Sådan laver du lækker simremad med gris og ris Denne krydrede currygryde er fantastisk på kolde efterårsdage. Lad gryden stå og simre i en time, så bliver kødet dejlig mørt og smagfuldt.
Nem simremad: Chili con kalv Simreretter smager altid skønt! Prøv denne opskrift på en nem og lækker chili con carne, der blot laves med kalv i stedet for oksekød.
Skøn simremad: Coq au riesling Alverdens simreretter er skønne i det våde og kolde efterårsvejr. Prøv denne vidunderlige coq au riesling, der er en variation af den velkendte coq au vin, som laves på hvidvinen Riesling i stedet for rødvin.
Bagt blomkål og hummus på gule ærter Brug efterårets grøntsager til denne lune salat bestående af bagt blomkål og humus på gule ærter.
Lækker efterårssalat: Spinatsalat med bacon, svampe og æg Mums! Prøv opskriften på denne lækre og mættende efterårssalat, der er et hit på middagsbordet.
Bagte rødbeder med rød quinoa Bagte rødbeder smager fantastisk sammen med friske figner. Bland dem i en skøn salat med quinoa og gedeost - så har du et skønt og sundt måltid på en efterårsdag.
Efterårssalat med rodfrugter og kylling Efterårets grøntsager smager eminent i en lækker salat. Prøv denne mættende efterårssalat med rødder, kylling og persillepesto.
Nem gryderet: Kyllingegryde med champignon, squash og kartofler Når det er koldt udenfor, er der intet bedre end en varm gryderet at lune sig på. Prøv denne lækre og nemme version med kylling og grøntsager. Den nemme gryderet med kylling smager dejligt og mætter godt. Servér evt. med et godt flute eller et saftigt madbrød til. Velbekomme!
Koteletter i fad med sprød æble/nødde-topping Fadkoteletter på kål er en god, dansk klassiker, som her er piftet op med sprøde, friske æblestykker og ristede hasselnødder. Se hvordan, du laver koteletter i fad i en skøn efterårsudgave:
Ristede kastanjer: Sådan gør du Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne på den enkle måde med smør. Kastanjer smager skønt med koldt smør, når de er friskristede og lune. Man kan også bruge dem i desserter eller som fyld i fjerkræ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kål. Se her, hvordan du rister kastanjer:
Sweet potato med harrisa-dip og forårsløg Søde kartofler hører sig til ved en rigtig efterårsmiddag. Her får de søde kartofler et spicy modspil af harrissa-dippen.
Crudité af rødder med mynte og peanuts En salat med rå rødder er en perfekt efterårssalat. Server den til lammekoteletter, kylling eller en god steak.
Lammekoteletter med sprød topping, oliven og rucola Disse lammekoteletter smager skønt serveret med crudité af sæsonens rødder, og som hovedret når du skal have gæster på en efterårsdag.
Nem gryderet: Kalvegryde med persillerødder, æble og perlebyg Prøv opskriften på denne skønne kalvegryde, der smager himmelsk og er nem at lave i en travl hverdag.
Simremad: 4 varmende vinteretter I januar bør alle lave skønne simreretter, som bare kan passe sig selv, når først låget er sat på. De varmer helt ud i tæerne, og kan nemt spises under en lun plaid på sofaen. Det perfekte tilbehør til alle fire retter er et godt brød til at suge al den gode smag op. Alle opskrifter er til fire personer.
5 nemme opskrifter med rodfrugter Mangler du inspiration til retter med efterårets vitaminrige rodfrugter? Se med her, hvor vi serverer rødder som både snacks og supernem fastfood.
4 fyldige efterårssupper Når vinden rusker i træerne, og regnen slår mod ruden, så er der intet som suppe, der kan gøre en varm og glad helt ud i tåspidserne.
Vibeke Lehns skønne opskrift på lammeryg med romescosauce Lammekød hører til én af mine absolutte favoritter – specielt serveret som her med romescosauce, der er en tyk catalansk sauce fyldt med sunde ting ,som bl.a hvidløg, chili og mandler. Saucen er utrolig fin i mange sammenhænge, både til grøntsager og kød – som i dette skønne måltid.
Kalkunrullesteg med abrikos og chili Abrikoser blandet med chili, ingefær og hvidløg udgør fyldet i denne rullesteg. Servér stegen med salat og brød eller mere traditionelt: sovs, kartofler og grønsager.
Lad det simre: 4 lækre gryderetter På denne tid af året findes der næppe noget bedre end simreretter. Lad deres forførende dufte brede sig, mens familie og venner indfinder sig til efterårshygge omkring bordet.
Syv opskrifter på simremad I den mørke, kolde vintertid er det skønt at hygge sig inden døre med at putte masser af kærlighed og gode råvarer ned i gryderne.
Nem efterårsmad Skal det gå stærkt med hverdagsmaden, så prøv denne lækre pasta med rodfrugtcreme - eller en gang bruschetta med ristede svampe.
Bagte æbler med valnøddemarcipan og vaniljecreme Brug efterårets sidste æbler i en lækker dessert, hvor de syrlige æbler får selskab af marcipan og valnødder, så det ikke bliver for sødt.
Lammekoteletter med bagt græskar Så nemt kan det gøres at lave Lammekoteletter med bagt græskar og persille-pesto.
Kalorielet æbleflæsk Æbleflæsk er oplagt til den traditionelle julebuffet eller som en lækkerbisken til dig selv.