Flæskesteg opskrifter – langtidsstegt, på grill, i sandwich
Julens flæskesteg med sprøde saltede svær eller flæskestegssandwich
Flæskesteg hører julen til og serveres oftest med sprøde flæskesvær på toppen, hjemmelavet rødkål, kartofler og brun sovs. Den traditionelle danske juleret serveres både til julefrokoster og juleaften, og flæskestegen kan også fungere som pålæg på højtbelagt smørrebrød eller i en smagfuld flæskestegssandwich, som er et hit året rundt.
En duft af julesteg, flæskesvær og brun sovs
Med den helt rigtige opskrift, vil der brede sig en duft af flæskesteg i hele hjemmet - på den gode måde - når juleaften banker på døren. Når julelysene er tændt og familien sidder til bords, kommer stegen typisk på bordet med brunede og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, brun sovs, surt, sødt og glimtende sprøde flæskesvær med groft salt i rillerne. Men der findes masser af varianter til den klassiske julesteg – fx en fyldt eller farseret flæskesteg. Men for mange er julemiddagen fuldendt, når stegen er tilpas stegt og sværene er sprøde.
Opskrift på flæskesteg – langtidsstegt, på grill eller i ovn
Stegen kan tilberedes på flere forskellige måder i både ovn, i gryde og på grill og tilsat forskellige typer marinade og krydderier. Få både den klassiske og alternative opskrift på flæskesteg, hvad enten vi taler julesteg, smørrebrød eller den perfekte flæskestegssandwich.
Se her hvordan du får sværen på flæskestegen sprød.