Hårfjerning: Skal det være barbering, voks eller permanent med laser?
Hvilken form for hårfjerning er bedst for dig? Voks, barbering, permanent hårfjerning med laser eller noget helt tredje? Det er ikke raketforskning, men det kan føles sådan. Her får du alt, du skal vide om hårfjerning, så du får styr på hårfjerning fra top til tå, og får de bedste resultater.
Uanset om du lader hårpragten gro, ligeså tosset den vil, bruger mange timer på at klippe den i den helt rigtige facon eller mere er typen, der vil have det hurtigt overstået og fjerner hele molevitten på én gang, er du havnet det helt rigtige sted.
For der findes ligeså mange holdninger til hårfjerning, som der findes kvinder i verden, og det ofte er en meget personlig sag, om man foretrækker kroppen au natural eller helt glatbarberet.
Men hårfjerning kan være svær at arbejde med, så du kan med fordel alliere dig med vores tips og tricks på siden her, hvis du vil undgå røde knopper og irriteret hud efter barbering.
Hvilken hårfjerningsmetode passer bedst til mig – voks, barbering eller permanent med laser?
For os rimer det hele på smerte, men det behøver det faktisk ikke. Der findes nemlig mange hårfjerningsmetoder derude, og derfor har vi finkæmmet markedet for dig, så du kan opnå det bedste resultat – uden at det gør (alt for) ondt.
Vi har også kigger nærmere på de hårfjerningsmetoder, du kan klare selv, så du ikke behøver at gå hele supermarkedssortimentet igennem. Og tro os – der er mange muligheder for at slippe af med håret afhængigt af, hvor længe resultatet skal holde, hvor meget det må koste og ikke mindst hvor meget smerte, du ønsker at udsætte dig selv for.
Først og fremmest bør du lægge en del arbejde i forberedelserne, for at resultatet skal blive fint og langvarigt, så du undgår at irritere huden yderligere og har et velplejet og sundt udgangspunkt. Et af de mest hyppige problemer er knopper efter barbering eller voksning, men dette kan undgås med en grundig eksfoliering af området, før hårene fjernes.
5 trin til et perfekt resultat, der kan hjælpe din hjemmehårfjerning
- Fugt. Din hud bør være fugtig, når du barberer dig – det giver nemlig et bedre og glattere resultat, hvilket modvirker røde irritationsknopper. Brug barberskum og tag gerne et bad inden, da varmt vand er med til at blødgøre hårene. Badet bør vare i mindst 2 minutter, men ikke længere end 20 minutter, da din hud herefter bliver for rynket og tør til at opnå en perfekt barbering. Skummet gør det desuden lettere for dig at se, hvor du har været med din skraber.
- Den rigtige skraber. Brug aldrig en skraber, der har sløve og slidte blade. Skift derfor jævnligt. En skraber med bevægelige blade er desuden en fordel, idet den følger din krops kurver, hvilket minimerer risikoen for, at du skærer dig og – i værste fald – får alvorlige infektioner.
- Det rette tryk. Pres ikke alt for hårdt på huden med din skraber. Et let tryk sikrer, at din skraber glider lettere hen over huden. Der er ikke en speciel retning, du bør køre efter. Gå efter det, der føles mest behageligt for dig selv.
- Det sværeste til sidst. Begynd med de største og nemmeste områder og gem de sværeste – ankler, knæ og armhuler – til sidst. Hvorfor? Fordi der generelt er mindre risiko for at begå fejl, når du har ført skraberen rundt et lille stykke tid, end når du først starter ud.
- Fugt – igen. Når du er færdig med barberingen, så sørg for at smøre dig ind i en god fugtgivende creme. En af de hyppigste årsager til irriteret hud efter barbering er mangel på fugttilføring. Gør det senest fem minutter efter dit bad, da du dermed når at indkapsle fugten fra dit bad, og giv gerne cremen fem minutter til at trænge ordentligt ind i huden, inden du klæder dig på.
Det er altså slet ikke så svært at barbere sig rigtigt, så længe du har styr på udgangspunktet. Held og lykke!