Lækre opskrifter med hvidkål

Hvidkål: Superbillig, supersund og supervelsmagende

Ja, det er lige, hvad der kendetegner hvidkålen. Vær ikke bange for at købe et stort hvidkålshoved, for du behøver ikke bruge det hele på en gang. Hvis du bare pakker den ind i en madplastpose og lægger den i køleskabets grønsagsskuffe, kan den holde sig 1-2 uger.

Hvidkålen er god at snitte fint og blande i salater. Her er coleslaw en af klassikerne. Prøv også som herunder at lave en nem hvidkålssuppe, det er lækker mad.

En anden nem og god ting er at svitse snittet hvidkål sammen med snittet løg, karry og hakket kød. Komme lidt sojasauce og bouillon ved og koge det sammen i ca. 30 min. Hvidkål er fyldt med C-vitaminer, så det er et godt tilskud til sundheden på denne tid af året. (Tekst: Bente Nissen Lundsgaard)