Lækre opskrifter med hvidkål
Hvidkål er fyldt med fordele. Den kan bruges til mange forskellige retter, fordi du både kan bruge kålen rå, kogt, stegt og bagt. Desuden er det en billig råvare, der kan holde sig i køleskabet i flere uger.
- Sprød citronkål
- Stegt hvidkål med rejer og soja
- Salat med sennepsdressing
- Hvidkålssuppe med svinekød og urter
Hvidkål: Superbillig, supersund og supervelsmagende
Ja, det er lige, hvad der kendetegner hvidkålen. Vær ikke bange for at købe et stort hvidkålshoved, for du behøver ikke bruge det hele på en gang. Hvis du bare pakker den ind i en madplastpose og lægger den i køleskabets grønsagsskuffe, kan den holde sig 1-2 uger.
Hvidkålen er god at snitte fint og blande i salater. Her er coleslaw en af klassikerne. Prøv også som herunder at lave en nem hvidkålssuppe, det er lækker mad.
En anden nem og god ting er at svitse snittet hvidkål sammen med snittet løg, karry og hakket kød. Komme lidt sojasauce og bouillon ved og koge det sammen i ca. 30 min. Hvidkål er fyldt med C-vitaminer, så det er et godt tilskud til sundheden på denne tid af året. (Tekst: Bente Nissen Lundsgaard)