Nasi goreng med stegte ris, kylling og rejer Lækker opskrift på den skønne indonesiske risret, nasi goreng. Nasi goreng betyder faktisk bare 'stegte ris' på indonesisk - og her får de stegte ris selskab af kylling og rejer. Og selvfølgelig æg.
Lækker vegetarret: Stegte nudler med tempeh Du kan med fordel lægge dine nudler i blød i koldt vand dagen før brug. Så trækker de sig bløde nok til stegning, uden at de går i stykker.
Kyllingesatay med peanutsauce og spicy agurkesalat Satayspyd dyppet i peanutsauce var noget af det bedste, jeg vidste, da jeg var lille. De kan også laves med svinekød og vil uanset hvad vække begejstring hos både børn og voksne.
Indonesisk lag på lag-kage (Kueh lapis) Kueh lapis er navnet på en indonesisk/ malaysisk kage med 12-18 tynde lag, der skal bages ét ad gangen. Så du skal sætte 1 times tid af til at holde øje med ovnen. Kagen kan serveres som dessert med marinerede svesker og cremefraiche, men den er bestemt også god som skærekage til en kop te eller kaffe.
Rendang Indonesisk curry med masser af kokosmælk. Du kan lave den så stærk, du vil, med flere chilier. Sukker og kokosmælk tager meget af styrken.
Sambal oelek: Sådan laver du selv den indonesiske chilisauce Indonesisk chilisauce, som er dejlig til al asiatisk mad.
Sataykylling med peanutdressing og frisk salat Satyakylling med peanutdressing er altid et hit. Sødt, friskt og stærkt.
Indonesisk ret: Spicy beef Rendang stammer fra Indonesien og består af en krydderpasta og kød, der bliver kogt sammen. Utrolig mørt kød og stærk sauce.