Thanksgiving: Middag med kalkun, tranebærkompot og græskartærte November, november, november. Mørk, kold og uendelig lang. Men gør som amerikanerne og inviter på kalkun med tilbehør i ægte Thanksgiving-stil. Her får du 5 lækre opskrifter til en vaskeægte menu til Thanksgiving:
Ovnstegt kalkunbryst med bagte søde kartofler & tranebærsovs Det er vist de færreste af os, der steger en hel kalkun andet end til jul, så her får du i stedet opskriften på et ovnstegt kalkunbryst med lækkert tilbehør a la amerikansk thanksgiving. Det ovnstegte kalkunbryst fyldes med en lækker ’stuffing’ og serveres med bagte søde kartofler og en lækker tranebærsovs. Se her, hvordan du laver ovnstegt kalkunbryst:
Kalkun med 'stuffing' og sauce De fleste bliver lidt intimiderede ved tanken om at stege en hel kalkun. Men det behøver slet ikke være så svært at stege en kalkun. Her får du opskriften på en 'ægte' amerikansk Thanksgiving-turkey, som du selvfølgelig også kan servere juleaften - selvfølgelig med det originale tilbehør til. Velbekomme!
Slagterens guide: Sådan laver du kalkun til jul I mange lande kommer der kalkun på bordet juleaften, men det er ikke så almindeligt i Danmark. Og det er faktisk synd og skam, for kalkun er et lækkert bud på kødet til din julemiddag. Her får du slagterens nemme opskrift på lækker kalkun til juleaften.
Kalkun-lasagne Mættende, varm og nærende lasagne – og helt uden pasta. Den har vi nemlig erstattet med aubergine. Til gengæld er der chokolade i.
Appelsinbraiseret kalkunbryst Ved at give appelsinskiverne et opkog i koldt vand ad 3 omgange, trækkes bitterstofferne ud, så hele appelsinen kan spises.
Kalkunrullesteg med abrikos og chili Abrikoser blandet med chili, ingefær og hvidløg udgør fyldet i denne rullesteg. Servér stegen med salat og brød eller mere traditionelt: sovs, kartofler og grønsager.
Klassisk kalkunsteg med brødfars I stedet for brødfars kan du fylde kalkunen med pillede løgbåde og friske krydderurter og bage brødfarsen ved siden af i et smurt ovnfast fad.
Kalkungryde med kartoffel-urte-mos Kalorier 423 kcalProtein 44 g 41 %Kulhydrat 31 g 33%Fedt 12 g 26 %Kostfiber 8 gEn god gryderet for helefamilien.
Kalkun i rød karry Trænger du til en pause fra julemaden, så er denne ret forfriskende krydret med helt andre smagsnoter. Her har vi serveret kalkun i karry, men du kan også bruge rester af and eller kylling
Dobbeltdækker-toast med kalkun, avocado og tomat Inspireret af den klassiske newyorker-sandwich med tomat, skinke og avocado.
Savoykål med kalkun, chili og citron Salaten med kalkun, kål og chili er rig på protein og fattig på kalorier, og dermed perfekt, hvis du vil af med nogle kilo.