Karrysuppe – Find de lækreste opskrifter
Nemme opskrifter på karrysuppe
Den efterhånden klassiske ret, karrysuppen, er en populær spise. Når kolde efterår og vinteren melder sin ankomst, er det dejligt med en varm karrysuppe – måske endda en ekstra stærk af slagsen.
Få varmen med den orientalske suppe med alle danskernes yndlingskrydderi, karry. Se vores mange lækre opskrifter på karrysuppe her. Så kan du for alvor få varmen!
Karry er en fast bestanddel af krydderisortimentet i mange danske køkkener, og det med rette – det gule krydderi bruges i et væld af klassiske retter. Det er fx en af hovedingredienserne i en af danskernes absolutte yndlingsaftensmadsfavorit, boller i karry. Karrysuppe er også en favorit – og her kan du finde et væld af opskrifter på den lækre suppe, der findes et utal af variationer af.
Karry – et indisk blandingsprodukt
I modsætning til, hvad mange tror, er karry et blandingsprodukt, der består af forskellige krydderier. Det gælder typisk bl.a. ingefær, fennikelfrø, muskat og ikke mindst gurkemeje. Det er netop den, der hovedsageligt er skyld i karryens karakteristiske gule farve. Der er 10 forskellige krydderier i almindelig karry, men faktisk er der i nogle varianter op til 20. Blandingsforholdet varierer fra karrytypen og fra producent til producent.
De tre mest almindelige typer af karry er madras, grøn og rød karry, som du kan læse mere om herunder. Ligesom karry fås i forskellige farver og styrke, kan du også få den i både pasta- og pulverform. Når du vælger karrypasta, fx grøn eller rød, skal du være opmærksom på, at retten kan blive stærk. Karrypasta er nemlig noget mere koncentreret end pulver!
- Madraskarry/gul karry: Denne er den nok mest anvendte karrytype, optræder oftest i pulverform og så er det den, der kendes som ”almindelig karry”. Almindelig karry stammer fra Indien. Den gule karry er ikke udpræget stærk, da den ikke indeholder chili.
- Grøn karry: Den grønne karry er en thailandsk karrytype, der bl.a. indeholder chili, lime, peberkorn og citrongræs. Bruges i mange thailandske retter som fx Thai-kylling og kan, pga. chili-indholdet, i visse udgaver være stærkere end madraskarry.
- Rød karry: Den stærkeste karrytype er den røde karry. Det skyldes primært, at denne karrytype indeholder røde chilier. Herudover er der også bl.a. allehånde og skalotteløg.
Lav karrysuppe med både kylling og fisk
Kylling og karry fungerer også ualmindeligt godt sammen, så det er ikke underligt, at kylling er det nok mest populære fyld at komme i karrysuppen. Se bare disse to lækre opskrifter kyllinge- og karrysuppe og karrysuppe med kylling. Hvis du ikke er til fjerkræ, er fisk naturligvis også en mulighed; Her i en lækker udgave med hvid fisk og savoykål eller med skaldyr i form af en spicy suppe med hummerhaler eller med store rejer.