Nem & lækker rabarbertrifli Rabarber er et tegn på, at det snart bliver sommer, og denne trifli leder også tankerne over på solskinsdage og mad i det fri.
Miniburgere med løgkompot og gorgonzola Supergode, små snackburgere, som er umulige ikke at elske. Den syrligsøde løgkompot og den skarpe karakteristiske gorgonzola er en perfekt kombination.
Stikkelsbærfool Stikkelsbær har i flere år været overset, men har heldigvis fået et come back. Brug det syrlige bær til denne klassiske engelske dessert, hvor sukker og makroner sørger for sødmen.
Mormors jordbær-rabarbertrifli Du kan lave skønne triflier med stort set al slags frugt, men intet slår desserten, når den tilsættes sommerens sødeste og sprødeste bær.
Stegte sild med rabarberkompot Beregn 1-2 sild per person. Der er stor forskel på, hvor meget sild folk kan spise! Brug retten som en let hovedret eller som en del af et større måltid. Denne ret kan laves på 15-20 minutter.
Yoghurt med blåbærkompot og kardemomme- mysli Myslien er skøn, let sød og knasende og kan laves i god tid. Du kan opbevare den tørt og tillukket 1-2 uger. Tilsæt kardemomme efter smag.
Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri Der er nærmest som selleribøf, bare så meget bedre (end det jeg husker i hvert fald). Og jeg vil næsten påstå, at man kan lave et ekstra selleri og en grøn salat og måske glemme koteletten...
Bagt tranebærkompot med kokostop Det her er en skøn morgenmad. Sukkerindholdet er ikke super højt, men den bagte kompot virker alligevel sød og kan også fungere som en sund dessert.
Kammuslinger med tomatkompot, kapers og salvie Kammuslinger er så lette at tilberede, derfor er denne tapasret perfekt til gæster.
Stegt dildsild i eddike med råsyltede tyttebær, kartoffelkompot og sprødt rugbrød Få opskriften på en gammel dansk klassiker, der altid smager forrygende.
Drænet yoghurt med passion-mango-kompot Dejlig, frisk kompot – helt uden sukker. Lidt ristet kokos på toppen giver retten et lækkert caribisk twist. Kompotten kan du nemt lave i forvejen og opbevare køligt, så står den bare og trækker smag.
Grillet fisk med spidskål og peberfrugtkompot Tænd grillen og kom fisk på i stedet for kød. Her i selskab med spidskål og peberfrugte kompot.
Frisk rabarbercrumble Der skal være plads til dessert i ferien. Prøv denne sukkerfri rabarbercrumble.
Hjemmelavet parfait med makron og rabarber En nem og dejlig måde at lave hjemmelavet is på, da isen bare får lov at passe sig selv i fryseren. Makronerne og rabarberkompotten yder hinanden perfekt modspil.
Sprødstegt makrel og rabarber-løgkompot Rabarber skal ikke kun bruges i det søde køkken. Rabarber-løgkompotten er uundværlig på tallerkenen til den fede fisk.
Rabarber-parfait med jordbærpure og rå-syltede rabarber Så er der dømt dessertluksus. Hjemmelavet parfait er let at lave og de syrligt-søde rabarber giver et godt modspil til den fede iscreme. Lav den i forvejen.
Tranebærkompot Friske tranebær kan købes i november og december i de fleste større supermarkeder. Alternativ kan frosne bruges. Her får du opskriften på den klassiske tranebærsauce, eller cranberry sauce, som hører sig til en rigtig Thanksgiving kalkun.
Yoghurt med speltcrunch og brombærkompot En lille skål luksus, hvor du kan lave både crunch og brombærkompot i forvejen.
Kylling med krydret rabarberkompot Stegt kylling med rabarberkompot, nye kartofler og grøn salat med dressing er en ægte sommerklassiker. Her har retten fået et moderne pift med chili i kompotten og lime i dressingen.
Ost af 3 slags, med hjemmelavet knækbrød og kvædekompot Har du ikke lige lyst til en sød dessert, kan du servere ost i stedet for. Her er det 3 slags oste med hjemmebagt knækbrød og kvædekompot.
Bagt torsk med æble-løgkompot og sprødstegt serranoskinke Delikat torsk serveret med lækkert kompot af æble og løg og sprødstegt serranokinke.
Kamsteg med krydderurter og kompot af blå druer Skøn opskrift på lækker kamsteg med nyt og spændende tilbehør.
Bagt laks med kompot af tomat, cougette og basilikum Husk at spise fisk to gange om ugen – her en skøn opskrift med laks og lækre grøntsager.