Lammesteg med vandmelonsalat Køb en udbenet lammebov, og fyld den med en god krydderurteblanding. Tilbehøret er en sommerlig salat af vandmelon med feta og mynte.
Lammekrone vendt i krydret rasp Lam er herligt i påskedagene! Prøv denne skønne opskrift på lammekrone vendt i rasp og lækre krydderier.
Sådan laver du den perfekte lammekølle Denne lammekølle er perfekt, fordi kødet bliver ekstra lækkert og saftigt, når du steger det ved lav temperatur størstedelen af tiden.
4 lækre opskrifter på lam Forår og påske er lig med lammekølle på middagsbordet hjemme hos mange af os, men det traditionelle påskelam kan sagtens være andet end en lammekølle. Her får du 4 lækre opskrifter på lam til f.eks. en hyggelige påskefrokost eller påskemiddag.
Lammekølle med flødekartofler og bacon-bønner Du behøver ikke være mesterkok, for at lave en god, saftig lammekølle. Hemmeligheden er at bruge stegetermometer. Her får du opskriften på en lækker lammekølle med flødekartofler til. Server lammekøllen med flødestuvede kartofler og en skøn salat med grønne bønner og bacon. Se her, hvordan du laver lækker lammekølle i ovnen:
Påskefrokost - her er 3 nemme retter Påsken er en god anledning til at samles om skøn mad. Her får du opskrifterne på 3 lækre og nemme retter til påskefrokosten.
Langtidsstegt lammekølle med tabbouleh Denne lammekølle bliver efter en langtidsstegning så mør, at en kniv er overflødig. Server lammekøllen med en skøn tabbouleh fyldt med friske krydderurter.
Lammefrikadeller med myntesovs og rispilaf med aubergine Sovsen er legeret med æg og yoghurt og smager skønt til både de krydrede lammefrikadeller og den lækre rispilaf.
Lammekoteletter med sprød topping, oliven og rucola Disse lammekoteletter smager skønt serveret med crudité af sæsonens rødder, og som hovedret når du skal have gæster på en efterårsdag.
Fladbrød med ærter, lam og fetacreme Fladbrød med fyld er en nem hverdagsret. Bryder du dig ikke om lam, kan du bruge hakket oksekød i stedet.
Ingefærglaserede lammekoteletter med mangosalat Soja, hvidløg og ingefær, som vi normalt forbinder meddet asistiske køkken, er også et godt match til lammekød,og her får koteletterne følgeskab af en eksotisk og frisksalat.
Citronmarineret lammekølle Lækker lammekølle med citron - pift den klassiske lammekølle op med syrlige citroner, persille og citrontimian. Det er lækkert!
Græske lammefrikadeller Skønne græske lammefrikadeller, der serveres med fladbrød og en lækker hjemmelavet hummus.
Grillede lammekoteletter med squash-tzatziki Koteletter er nem og lækker mad til hverdag - og til fest. Her griller vi lammekoteletter og serverer dem med en skøn squash-tzatziki til. Sammen med en god græsk salat og lidt lækkert brød kan du nemt genskabe en hyggelig græsk ferieaften derhjemme - se bare her:
Lammeculotte på grill Hvidløg, rosmarin og citron klæder lammeculotte uendelig godt. Server med en god salat eller grillede grøntsager til.
Marokkansk tærte med lam Der er masser af sydlandsk stemning i denne tærte med lammekød, rosmarin og aubergine. Kan du ikke få hakket lammekød, så brug oksekød i stedet.
Lam og bagt græskar med rødløg og feta Med denne gryderet får du en optimal sammensætning af protein og grønt. Vil du slanke dig, kan du evt. udelade tortillaen.
Dejlige græske frikadeller og tzatziki De smager af ferieminder, disse græske frikadeller med tzatziki.
Stegt lammekrone med timian og gnocchi Du skal holde tungen lige i munden, mens der jongleres med gryder til hovedretten, til gengæld lover vi, at gæsterne bliver behørigt imponerede.
Lam i karry Det er noget af det bedste i verden, når lammet bare har stået og boblet i en time eller to. Nyd retten med ris, brød eller couscoussalat.
Opskrift: Lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde Står den på forkælelse af smagsløgene, så prøv denne opskrift på lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde.
Lammebov med dukkah og mynte Dukkah er et genialt krydderimiks, der tilfører smag og sprødhed til lammeboven. Du kan også vælge at købe en lammekølle og stege efter samme princip.
Vibeke Lehns skønne opskrift på lammeryg med romescosauce Lammekød hører til én af mine absolutte favoritter – specielt serveret som her med romescosauce, der er en tyk catalansk sauce fyldt med sunde ting ,som bl.a hvidløg, chili og mandler. Saucen er utrolig fin i mange sammenhænge, både til grøntsager og kød – som i dette skønne måltid.
Lam med søde kartofler & rosiner Supernem og smagfuld lammegryde. Jeg bruger lammekød fra køllen, men du kan sagtens bruge kød fra hals eller bov.
Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili Tagine er traditionel simremad fuld af smag, og hvor kødet bliver mørt som smør. For ikke at tale om den uimodståelige duft af krydderier. Server den med couscous, brød eller ris.
Lammespid med tzatziki Lam er lækkert - også på spid. Her får du opskriften på saftige lammespid med en frisk tzatziki til.
Langtidsstegt lammebov med rosmarin Langtidsstegt lammekød passer sig selv i ovnen og bliver fantastisk mørt! Det kan ikke gå galt.
Langtidsbagt lammebryst Du skal i gang fire timer før spisetid, til gengæld er det ikke meget, der kan måle sig med et stykke langtidsbagt lammebryst.
Lammekølle med rødvinssauce Skøn mad med lam - server en lækker lammekølle med kryddersmør og rødvinssauce. Retten egner sig godt som både gæstemad og til en hyggelig påskefrokost - og opskriften får du her:
Lammekølle med citrontimian og perleotto med butternut Nem at lave til mange mennesker - og oplagt til påske!
Braiseret lammeskank med perlebyg og æble Perlebyggen er et sundt alternativ til ris. Perlebyg er polerede bygkerner. Det er derfor ikke et fuldkornsprodukt, men det indeholder mange fibre.
Braiseret lam med oliven, rosmarin og honning Lam, oliven og rosmarin er indbegrebet af det sydfranske køkken.
Nyd sangerindens grønlandske favoritret Den smukke sangerinde Nive Nielsen giver dig sin yndlingsopskrift fra Grønland, hvor hun kommer fra.
Lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater En steg skal næsten inge opmærksomhed have, og derfor er den perfekt gæstemad. Koncentrér dig om dine gæster, mens maden laver sig selv.
Lammekoteletter med spidskålsalat Møre lammekoteletter med knasende, friskt grønt – en genial ret til picnic eller en aften på terrassen.
Lammeculotte med grov oliven-tapanade Lam er traditionel, dansk forårsmad, men her med middelhavsinspireret tilbehør, der klæder det møre kød på bedste vis.
Forny "dellerne" med lam, æble og feta Mens du venter på sommerferien, så pift frikadellerne op ved at lave dem med lam. Tilsæt desuden æbler for at få safttighed og sødme.
Lammehals med ramsløg Ingen påske uden lam. Lammehals bliver super mørt, når det får lov at simre og kan laves i god tid i forvejen.
Lam med ærtepuré og rosenkålssalat Saftige lammekoteletter får her selskab af sprød rosenkål og sød ærtepure. Servér evt. saftigt fuldkornsbrød til.
Lammekoteletter med bagt græskar Så nemt kan det gøres at lave Lammekoteletter med bagt græskar og persille-pesto.
Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs Glæd dem du holder af med en farseret lammesteg med grønsager og myntesovs.
Lam på rodfrugter Weekendmad skal være nem mad og selvfølgelig også lækker mad. Begge dele opfyldes med denne lammekølle, der tilberedes i ovnen sammen med tilbehøret.
Marokkansk tagine med lam og kikærter En tagine er et marokkansk lerfad med kegleformet låg, som man bruger til simreretter. her med lækker lam, kikærter og abrikoser.
Lammeculotte med mango og perlebyg Retten er meget nem at lave og har en dejlig sød smag af rødløg og mango. Du kan øge mængden af kød, hvis du er bange for, at dine gæster ikke bliver mætte.
Lammeculotte med myntepesto Lammeculotte er lækkert luksuskød, her bliver det serveret med en dejlig myntepesto.
Lammefrikadeller med mynte Denne udgave af lammefrikadellerne er lidt mellemøstlige. Hvidløg er jo lidt af et vidundermiddel, det virker fordøjelsesfremmende og virker som naturlig antibiotika, der dræber uinviterede bakterier og parasitter i vores system. Mynte smager friskt og er perfekt sammen med lammekød. Disse deller er gode til en stor god kålsalat med masser olivenolie og citron i.
Marokkansk lasagne med spinat og hakket lammekød Lasagne er en favoritret på mange middagsborde. Her har vi brugt fuldkornslasagneplader, da de indeholder kostfibre og komplekse kulhydrater, der giver god, vedvarende energi.
Gæstekok: Nikolaj Løngreen laver Lammeskank med bagte græskar og æble-rosenkål-slaw En fyldig vinterret med masser af smag. Er du ikke til rosenkål, så prøv denne version, der kan omvende de fleste.
Lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous Tagine med lam - skøn simremad med masser af saft, kraft og krydderier. Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.
Seekh kebab med løgsalat og agurkedip med mynte en fantastisk lækker ret med masser af smag og god at servere en sommeraften ved grillen.