Krydrede kyllingelår med fetadip og kålsalat Kylllingelårene har smag fra det mellemøstlige køkken i denne libanesiske ret, som skal simre i 45 minutter. Sødmen fra de brunede løg og kanel vil få dit køkken til at dufte fantastisk. TIP: Her er brugt hele kyllingelår, men det kan også være en hel kylling, der parteres.
Libanesiske lækkerier: Fattoush salat Her får du en klassisk, libanesisk salat, som minder til forveksling om den græske salat, blot endnu bedre. Sumak-krydderiet, som er tørrede og pulveriserede bær fra busken, er et ofte anvendt krydderi i det libanesiske køkken og smager på én gang syrligt og let salt med både citron- og orangeagtige toner. Det tilfører en god smag og friskhed til eksempelvis denne skønne salat. De sprøde pitabrød, som vendes i olie og lidt salt, giver fylde.
Baba ganoush: Sådan laver du den lækre auberginedip Den lækre cremede auberginedip kan bruges som tilbehør til alverdens retter og som dressing og dip til grillet kød og fisk. Du kan også spise baba ganoush sammen med bløde fladbrød eller pitachips og bruge den i pitabrød med fx sharwarma eller falafel. Mulighederne er uendelige, og her får du en supergod basis opskrift på lækker baba ganoush:
Agurkesalat med feta og granatæble Prøv en frisk og sprød agurkesalat med feta, granatæble og mandler.
Hot aftensmad: Kyllingelår med baba ghanoush Skøn ovnmad med spændende krydring, serveret med citroner, små sprøde agurker og baba ghanoush, der passer skønt til kyllingelårene. Her får du opskriften på både kyllingelår samt hjemmelavet og lækker baba ganoush.
Libanesisk køkken hitter Først tror jeg, at jeg er gået forkert. Bh'er der hænger skødesløst over en turkis foldeskærm og en åben skuffe med redskaber, der mere ligner nogle til soveværelset end køkkenet, er det førte jeg ser. Men den er god nok. Jeg er det rigtige sted – på Manzel, Københavns nye libanesiske madtempel, hvor jeg er blevet inviteret til at prøve en madtur i deres køkken.
Libanesiske madbrød Disse lækre madbrød er en slags mellemøstlig pizza, som smager ganske forrygende. Madbrødene er lavet med masser af krydderier og er toppet med friske granatæbler, der giver brødende et ekstra twist.