Grydestegt kylling med persille og æblemost Forkæl familien med en skøn mormorfavorit – nemlig grydestegt persillekylling. Kyllingen får et skud persille og æblemost, som giver syre og sødme til den lækre skysauce.
Skøn moccafromage med Kahlúa Skal der forkælelse på menuen, så er en luftig, lækker fromage et godt bud. Denne fromage har den skønneste smag af kaffelikør. Vær opmærksom på, at fromagen skal stå koldt et par timer, før den serveres.
Kåldolmer deluxe - bedste opskrift Klassiske kåldolmere består af en krydret fars pakket ind i kålblade, som derefter steges og bages i ovnen. Her er der tilsat champignoner for ekstra smag. Tilbehøret er en lækker sovs og kogte kartofler. Tip: Du kan erstatte savoykålen med hvidkål.
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift Når duften af gammeldags klejner spreder sig, er det for alvor jul. Du får her den bedste opskrift på klejner, nemlig farmors - og den vil du absolut ikke gå glip af. De tykke, sprøde klejner kan serveres med et drys flormelis.
Den bedste mormormad: 4 fantastiske (og lidt opdaterede) opskrifter De klassiske danske retter som stegt flæsk, boller i karry, tarteletter og hamburgerryg er gode gamle kendinge, når vi skal lave aftensmad, som alle kan lide. Her har vi pillet en (lille) smule ved de gode gamle klassiske retter, og blandt andet sneget lidt mere grønt ind, end der oprindeligt var i mormors opskrifter.
Kalops: Sådan laver du den lækre skånske gullasch Kalops er en vinterret med kød og grønsager. Kalops er en af de danske retter, som oprindelig stammer fra Skåne i Sverige. I dag er kalops blevet til en slags gullasch med kalve- eller oksekød og grønsager. Få opskriften på den lækre gryderet her:
Bedstes sprøde kanellagkage Denne klassiske sprøde lagkage laves af en rørt sandkagedej. Den blev før i tiden kaldt ”pund til pund-kage”, der henviser til, at der er lige dele mel, sukker og smør i dejen.
Stegt ål med kartoffelsalat Når der er stegte ål på bordet, skal der ifølge traditionen være nok til, at benene kan nå hele vejen rundt om tallerkenen. Så det gælder om at vælge en tallerkenstørrelse, der passer til ens appetit. Stegt ål smager ekstra godt med et glas snaps til.Her er de stegte ål serveret med kartoffelsalat og en frisk, grøn salat. Retten er efterfulgt af en lækker, lun ananasdessert. Sådan laver du stegte ål:
Blomkålsgratin trin for trin: Sådan gør du Blomkålsgratin er en dejlig hverdagsklassiker. Og her får du en trin for trin guide til at lave den selv derhjemme:
Hjemmelavet leverpostej a la mormor Hjemmelavet leverpostej bagt i ovn er en af julens favoritter og bestemt umagen værd. Selvom det tager tid at lave, sætter en hjemmelavet leverpostej prikken over i'et på ethvert julefrokostbord og her får du mormors opskrift. Den skønne hjemmelavede leverpostej er også perfekt til påskefrokosten.
Farserede porrer: Sådan laver du den klassiske ret i fire nemme trin Farserede porrer er en kendt og elsket ret fra mormors køkken, og her får du en god opskrift på den de lækre porrer svøbt i fars sammen med en ’trin for trin guide’, så du selv kan lave farserede porrer fra bunden. I denne opskrift er farsen til porrerne rørt med citron, hvidløg og persille, det gør retten ekstra frisk og smagfuld. Server de farserede porrer med gulerødder, der er ristet langsomt møre på en pande med olivenolie sammen med en lys opbagt sovs. Få flere tip til tilbehør til de farserede porrer længere ned. Her får du opskriften:
Madhistorikerens dom: Derfor er tarteletter geniale Vi kender tarteletten som en sprød skal med lunt fyld til frokost eller aftensmad, men oprindeligt var den faktisk en sød dessert, fortæller madhistoriker Bettina Buhl, som selv er meget begejstret for den populære spise.
Forloren skildpadde: Sådan laver du den klassiske ret Ægte forloren skildpadde er ikke verdens hurtigste ret at lave, men til gengæld er den sprængfyldt med god smag. Her får du en god opskrift samt en trin for trin guide til at lave den bedste hjemmelavede forlorne skildpadde fra bunden. Det er ikke en ret, der er hver nem eller hurtigt at lave, men den smager vidunderligt. Her får du en god opskrift på forloren skildpadde:
Nemme flødekager: Sådan laver du selv gåsebryst Gåsebryst er en dansk opfindelse fra tiden omkring 1900-tallet. Her har vi opdateret flødekagen og lavet det i den mere nutidige variation med lagkagebund og hindbærmarmelade, men oprindelig blev kagen lavet af butterdej og fyldt med svesker – deraf navnet. Her får du en god og nem opskrift på de klassiske flødekager, som du hurtigt laver med færdigkøbte lagkagebunde og syltetøj. Lækkert!
Frikandeau: 1950’ernes fine søndagsret Frikandeau var 1950’ernes fine søndagsret. Kalvekødet kan steges helt eller som her skåret i skiver inden tilberedningen. Frikandeau er mørt og velkogt kalvekød i sovs, her med forskellige gode grønsager. Her får du bedste opskrift på en skøn frikandeau - lavet af Hjemmets Grand Old Lady, Hanne Bloch:
Indbagt laks: Sådan gør du Indbagt laks med spinat er nemt at tilberede og tager sig flot ud på tallerknerne. Du kan forberede det hele i god tid, så du blot skal bage fisken og varme sovsen – så det er også nem gæstemad.
Den bedste mormormad: Krebinetter med flødestuvede ærter Uhm... så kan det næsten ikke blive bedre. Krebinetter er et hit og serveret med flødestuvede ærter bliver de ekstra gode. Her får du en lækker opskrift på krebinetter - præcis som mormor lavede dem. Så lækkert!
Fristende ribskage Når ribsbuskene bugner af frugt, kan du bruge nogle af de mange lækre røde bær til denne skønne ribskage. Her får du opskriften på en god gammeldags skærekage med ribs, der er enkel at bage og smager helt forrygende. Sådan bager du ribskage:
Klassisk dansk mad: Sådan laver du forloren hare Forloren hare er et farsbrød stegt med bacon og serveret med flødesovs, grøntsager og tyttebær - en dansk klassiker, der er rigtig god familiemad.
Brændende kærlighed med æbler & porrer Brændende kærlighed er en skøn, traditionel ret, med bacon og kartoffelmos. Retten serveres som regel med et drys purløg på toppen og et godt stykke rugbrød til. Her har opskriften lige fået et twist, idet „kærligheden“ er med æbler og porrer i stedet for de traditionelle løg. Den nemme og lækre opskrift på brændende kærlighed helt uden løg:
Fedtebrød med romglasur Her får du opskriften på gammeldags fedtebrød med romglasur - præcis som mormor lavede dem.
Bondepige med slør Her får du den lækre dessertklassiker i en variant med rugbrød og chokoladekrymmel.
Stegt flæsk med persillesovs Vi turde ikke pille for meget ved danskernes nationalret, men vi har dog tilladt os at bruge bredbladet persille for at give mere smag til sovsen. Og hvorfor også pille ved en fantastisk klassiker som stegt flæsk med persillesovs?
Hamburgerryg med kål og peberrodscreme Lækker hamburgerryg med skønt tilbehør - i denne opskrift har vi ovnstegt hamburgerryggen, og serveret den med en skøn sprød salat af spidskål og gulerødder med en lækker peberrodscreme til.
Boller i karry med æble og blomkål Boller i karry er en klassiker hos de fleste børnefamilier, og de lækre kødboller i karrysovs kan tilberedes på et utal af måder. Du kan vælge at bruge hakket kalv og flæsk, svinekød eller hakket kyllingekød til kødbollerne og karrysovsen kan varieres i det uendelige med forskellige grøntsager og æbler. Her får du opskriften på en skøn variant af boller i karry med æble og blomkål:
Tarteletter med asparges og krebsehaler Tarteletter er en elsket klassiker - både som forret, til frokost og til aftensmad. Her har vi bagt tarteletterne selv, men du kan sagtens købe dine tarteletter færdige og få et lige så fint resultat. Når det kommer til tarteletfyld har alle deres helt personlige favoritter - i denne opskrift består fyldet i tarteletterne af krebsehaler og asparges. Her får du opskriften:
Wienerkringle med remonce Det er lidt omstændigt – men også sjovt – at lave sin egen wienerbrødsdej. Og resultatet er hele indsatsen værd.
Kalvefrikassé: lav en lækker hjemmelavet kalvefrikassé Skøn dansk sommermad - kalvefrikassé med nye danske kartofler.
Bedstes appelsinfromage Og ikke bare en hvilken som helst bedste...næ, det er John Prices egen bedste og hendes helt egen opskrift på appelsinfromage.
Farseret svinemørbrad Et godt farsbrød, som mormor lavede det. Få opskrift på en god farseret svinemørbrad her.
Biksemad med spejlæg „Biks med spejl“ er den bedste restemad, der findes, mener mange. Her serveres den med syltede rødbeder og rugbrød.
Marmorkage med syltet appelsinskal En ren kageklassiker som, når den laves i en god, hjemmelavet version, smager helt vidunderligt.
Svenske kjöttbullar med mos Prøv en klassiker fa vores broderland i form af disse svenske kjöttbullar med mos.