Rødkål - lækre opskrifter på hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål er en elsket spise, der passer godt til både julemaden og dagen derpå som topping på en leverpostejsmad. Mange køber den færdig på glas, men det er stor synd og skam, da den hjemmelavede version oftest smager meget bedre end den rødkål, du kan købe færdigt.
Og så er det slet ikke så svært at lave den selv – her på siden finder du vores opskrifter på lækker hjemmelavet rødkål.
Opskrifterne kan varieres i det uendelige
– prøv f.eks. at tilsætte kanel, balsamico eller nelliker, når du koger rødkålen eller server den varme kål med et drys valnødder eller abrikoser på toppen. Prøv også vores mange lækre opskrifter på rødkålssalat – dem finder du her.
Rødkål er en uundværlig følgesvend til flæske- og andestegen op til jul, og der er mange skønne måder at tilberede kålen på. Den mest enkle er rå og fintsnittet i salatskålen – gerne sammen med frugt og nødder.
Vidste du... Rødkålen kom senere til Danmark end hvidkålen. Den første trykte opskrift med rødkål kan man finde i en kogebog fra 1785, og det er da trods alt et par år siden. Den smukt farvede kål er fyldt med C-vitamin og kostfibre, og den er herligt sund om vinteren, når der ikke er så mange andre danske grønsager på hylderne.
Prøv f.eks. også denne lækre opskrift på hjemmelavet rødkål med æbler.
Og det er en rigtig vintergrønsag, for kålhovederne tåler en anelse frost, dog kan de ikke stå ude hele vinteren, så gem dem et sted, hvor det er køligt og frostfrit, og tag dem frem, efterhånden som du får brug for dem.
Derfor skal du spise rødkål
Indeholder antioxidanter, C-vitamin, kalcium og grove fibre. Menes at være effektiv for hjertesundheden, at modvirke åreforkalkning, styrke immunforsvaret og hjernens funktion, værne mod sygdommen Alzheimers og beskytte mod kræft. Sådan spiser du det: Kom kålen i den grønne salat, eller lav en salat med appelsiner, tranebær og nødder. Eller tilsæt kålen i supper og sammenkogte retter. Du finder masser af gode opskrifter med den skønne kål her på siden
Vidste du… Rødkål er en form for hvidkål, bare i farver. Traditionelt serveres den i en syrlig dressing eller kogelage, som også får farven til at holde sig. Møder den røde farve noget basisk, håndsæbe ved køkkenvasken for eksempel, vil kålen skifte farve med det samme til blågrøn.
Her på siden finder du masser opskrifter fra både ALT for damerne, Hjemmet, hendes verden, boligliv & Fit Living. Både de klassiske, rødkålssalater og den klassiske version, som vi kender fra julebordet, men også opskrifter med appelsiner, krydderier eller kirsebær. Velbekomme!