Sexisme - #sexismefindes

Sexisme findes

ALT.dk sætter fokus på sexisme. Vores ønske er at fjerne ansvar og skyld fra dem, krænkelserne går ud over, og i stedet sætte fokus på konkrete løsninger, der bl.a. kan gøre vores arbejdspladser mere trygge. Vi ønsker også at blive klogere på krænkernes adfærd: Hvorfor gør de det? Hvordan kan de stoppes?

Fordi #sexismefindes.

Find vores artikler om emnet samlet på siden her.

Hvad er sexisme?

Sexisme handler om diskrimination på baggrund af ens køn - og bliver især brugt som udtryk for nedvurdering af kvinder. 

Hvis der ikke sættes fokus på sexisme, kan det være svært at gennemskue, hvornår du er ramt af det - eller om du selv er med til at udøve det. Det gennemsyrer vores kultur og vores sprog, og det er vigtigt at bekæmpe. 

Sexisme og seksuel chikane kom for alvor i fokus i 2020, da tv-vært Sofie Linde under et stort tv-show fra scenen fortalte ærligt om, hvordan en ”tv-kanon” til en julefrokost i DR havde bedt hende om at ”sutte” hans pik.

Sexisme findes og er et udbredt problem i dagens Danmark ifølge eksperter.

#sexismefindes

Sexisme og seksuel chikane kommer i mange former og forklædninger på de danske arbejdspladser.

ALT.dk sætter i den kommende tid fokus på sexisme og seksuel chikane på jobbet. Fordi #sexismefindes. Du kan læse mere i denne artikel - og selv indsende DIN historie, hvis du har oplevet det i dit arbejdsliv

Vores ønske er at fjerne ansvar og skyld fra den, krænkelserne går ud over, og i stedet sætte fokus på konkrete løsninger, der kan gøre arbejdspladserne endnu mere trygge. Og ikke mindst blive klogere på krænkernes adfærd: Hvorfor gør de det? Hvordan kan de stoppes? Og vi har brug for din hjælp!

Send os din personlige oplevelse med sexchikane eller sexisme i bredere forstand på arbejdspladsen. Eller hvis du er en af dem, der har krænket andre.

Fortæl kort, hvad du – mand som kvinde – har oplevet, og send det til tip@alt.dk og skriv 'sexisme’ i emnefeltet. Vi samler alle oplevelserne i en stor artikel med vidnesbyrd på ALT.dk.

Oplevelserne har ingen udløbsdato, og du vælger selv, om du vil være anonym, oplyse dit fornavn eller dit fulde navn. Redaktionen skal dog være bekendt med din fulde identitet. Skriv også gerne din alder. Vi nævner ikke den konkrete arbejdsplads.