Kendt børnepsykolog: Disse tegn skal du holde øje med, hvis dit barn mistrives Mistrivslen stiger blandt elever i folkeskolen. Børnepsykolog Ulla Dyrløv kommer her med råd til, hvad du skal holde øje med som forælder, og hvad du kan gøre, hvis dit barn mistrives.
Fie Hørby: ”Én ting er sikkert at forvente, når dit barn starter i skole, børnehave eller vuggestue” Vuggestue, børnehave og skolestart er spændende overgange i vores børns liv, men de er også benhårde og betydningsfulde. Så hvordan sikrer du, at junior får en tryg overgang til en ny og ukendt hverdag? Her får du familieterapeut Fie Hørbys bedste råd.
Som forælder til et nyt skolebarn har du især én vigtig opgave, mener ekspert I disse uger tager cirka 60.000 danske børn hul på en ny fase i livet. De skal begynde i børnehaveklasse – og det kan være lidt af et syvmilespring for hele familien. Få ekspertens bedste råd til, hvordan du hjælper din lille elev trygt i gang med sin skolegang.
Forældrefest var Katrines værste mareridt – indtil hun tog afsted og lærte en vigtig lektie Forældrefesten i 1.B var noget nær Katrines værste mareridt – lige indtil hun tog afsted og lærte, at de også indeholder en ganske særlig fordel, skriver hun i denne klumme.
Her er 13 af Danmarks bedste naturlegepladser Naturlegepladser er ikke bare en legeplads af træ i et grønt område eller en skov. De opfordrer til timevis af leg og lærer børnene om alle naturens glæder. Her er 13 af de bedste naturlegepladser for børnefamilier.
Tv-vært Nola Gaardman har taget stort skridt for sin døve søn: Skolen har udøvet magi Sidste sommer sendte tv-vært Nola Gaardmand med bævende underlæbe sin døve søn afsted til første skoledag i en specialskole. Dagen markerede på en måde et endegyldigt farvel til “det normale liv” – det, hun kendte fra sig selv. Nu vil hun udbrede budskabet til andre forældre til børn med særlige behov: Frygt ikke specialskolen – den kan udøve magi.
Katrine har det ”pænt stramt” over en besked fra sin søns skole: ”Den slags er noget værre fis” Katrine Memborgs søn er begyndt i 1. klasse - men det er ikke kun ham, der er kommet på skolebænken. Forskellen er bare, at han er bedre til det. Især når det kommer til de tvungne, sociale fællesskaber.
"Drop de gamle mødetider, og lad børnene sove lidt længere" Skolerne er i gang igen, og det samme er debatten om, hvorvidt børn og unge bør møde en time senere i skole, så de er mere udhvilede. Søren Mcguire argumenterer her for, hvorfor vi bør lade dem sove lidt længere.
En læser fortæller: "Min lille nevø skabte splid i familien" Jeg holdt meget af min lille nevø, men det var også tydeligt, at han havde nogle seriøse problemer. Min bror og hans kone nægtede dog, at der var noget galt med Markus. Det skabte for alvor problemer, da jeg blev lærer for drengen i skolen. Læs med her, hvor en læser deler sin personlige fortælling.
”Det toppede, da festudvalget i min søns klasse hyrede en professionel dj til 7.000 kroner” Hvad er egentlig meningen med forældrefester - ud over indtag af pølsehorn og pastasalater?
"Er der en voksen til stede?" Katrine har været til sit første forældermøde - og det gik ikke stille for sig Katrine Memborg har været til sit allerførste forældremøde i 0.b. Det gik ikke stille for sig, for er der noget, der kan sætte debatten igang, er det børnefødselsdage!
”Mit barn har svært ved at hoppe ind i de andres leg. Hvad gør jeg?” Leg er sjovt, men det kan også være svært for små venskaber at blomstre, når man er mere end to i legen – og i øvrigt har forskelligt sind. Få psykolog Camilla Carlsen Bechsgaards bedste råd til tre legeudfordringer her.
”Min datter er meget fremme i sin udvikling og har svært ved at lege med jævnaldrende” Hvad gør man, når ens datter er så langt fremme, at hun har svært ved at få startet en god leg? Få psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard bedste råd her.
Madpakke-problemer: Hvilke ting kan jeg forberede dagen forinden? Hvilke madpakke-sager kan du forberede dagen før? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.
Mor til skolebarn: "Jeg er ved at gå kold i 10-mad" Det kan være svært at opfinde den dybe tallerken i hver madpakke. Så hvad gør du, når kreativiteten halter? Vi har spurgt brugerne på ørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.
"Hvilke sunde snacks kan jeg give mit barn med på madpakke?" Er du kørt surt i snacks til madpakken, der ikke er fyldt med sukker? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.
Madpakke-problemer: "Mit barn bryder sig ikke om rugbrød. Hvad gør jeg?" Nej tak til rugbrød kan være drønsvært. For hvordan får du så proppet fibre i junior? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.
"Mit barn kommer hjem med en urørt madpakke hver dag - hvad gør jeg?" Hvad gør du, når dit barn gang på gang kommer hjem med en urørt madpakke? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.
"Mit barn er kræsent. Hvad gør jeg?" Hvad gør du, når dit barn ikke er madmodig? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns madpakker. Charlotte Seeger, specialist i børns spisevaner, deler ud af sine råd her.
Amanda er skolelærer: Her er mit bedste råd til forældre med skolebørn Amanda Chalmer har i over 20 år været børnehaveklasseleder, og hun har siden en praktik i syvende klasse vidst, at det var hendes kald. Hun elsker sit arbejde og gør sig især umage for at lære børnene at få nogle stærke sociale kompetencer.
De bedste julegaver til børn på 5-6 år Fordybelse, koncentration - og masser af bevægelse. Det 5-6 årige barn er klar til lidt af hvert. Og det må julegaverne gerne bære præg af.
Pakkekalender: Her er 24 gave-idéer til skolebarnet Det kan være noget af en opgave at skulle finde 24 gaver til julens pakkekalender. Særligt hvis det er til det yderst forventningsfulde barn, der nærmest sidder og tæller ned til den 1. december. Vi har fundet frem til nogle gode bud til pakkekalenderen til de lidt større børn, der helt sikkert kan inspirere dig.
Guide til førstehjælp: Sådan hjælper du dit barn, hvis det kommer alvorligt til skade Slemme forbrændinger, ting, der sidder fast i halsen eller et fald fra puslebordet. Hvad gør du, hvis dit barn kommer i livsfare? Se med her, hvor vi guider dig igennem førstehjælp til børn.
Familieterapeut Fie Hørby: Sådan passer du bedst på dit barn, når det er startet i skole Skolestart er et kæmpestort skift i livet, som fylder barnet med nye indtryk, rutiner og venskaber. Derfor kan det være godt, at man som forælder gør en særlig indsats for, at barnet ikke bliver alt for overstimuleret, forklarer familieterapeut Fie Hørby. Få hendes bedste råd her.
Sådan vælger du det bedste penalhus til dit barn Skolebænken kalder, og junior skal have orden på sit skoleudstyr - herunder penalhuset. Men hvordan ser sådan et ud? Og hvad skal det indeholde? Vi tager et blik på penalhusets ABC.
Dét skal du vide, før du køber madkasse og drikkedunk til dit barn Junior skal have nyt skoleudstyr, og jagten på en god madkasse og drikkedunk er sat ind. Men skal det være med rum? Med køleelement? Og hvilke kemikalier skal du styre udenom? Få svaret her!
Skoletaske til junior? Dét skal I se efter En god, støttende skoletaske er uundværlig for juniors skolegang. Men hvad skal du kigge efter, og hvordan passer du bedst på dit barns ryg? Få ergoterapeutens råd her.
10 uundværlige råd til flyveturen med børn Hvad nu hvis han græder, og de andre passagerer bliver stiktossede... Stop! Vores Børns chefredaktør – og mor til to – giver her sine bedste tips til en god flytur med børn.
7 sjove idéer: Sådan træner du tabeller med dit barn Gangetabeller kan være en svær størrelse, når man ikke er ret stor - og for forældre i øvrigt. Vi har fundet 7 sjove og kreative idéer, der gør det til en leg at træne tabeller.
Hos familien Stryhn går børnene ikke i skole: Her vokser læringen ud af børnenes interesser Da Danmark lukkede ned under Corona, fik danske familier prøvet kræfter med hjemmeundervisning. For nogle var det stressende, mens det for andre var en øjenåbner for alternativ indlæring. Og i dag viser de seneste tal, at der inden for de seneste fire år er sket en tredobling af danske familier, som underviser hjemme. En af dem er familien Stryhn.
Mor om nyt smartwatch til børn: ”Styrker den digitale opdragelse” Mobiluret X5 Play gør det nemmere at tage fat om den digitale opdragelse og at invitere børnene ind i et trygt og kontrolleret tech-miljø. Det mener 42-årige Louise, som sammen med sin 7-årige søn, Asbjørn, har testet smartwatchet over en uge. Se her, hvordan det gik!
Familie tester nyt smartwatch til børn: ”Det er trygt, at Ella altid kan få fat på os” X5 Play skal gøre det nemt at holde kontakten med sit barn og sjovt at skrue op for fysisk aktivitet. Men hvordan passer sådan et smartwatch egentlig ind i hverdagen hos en børnefamilie? Det har parret Dalal og Kim og deres 5-årige datter Ella testet i en uge. Se her, hvordan det gik!
5 tips til at støtte dit skolebarns voksende selvstændighed Selvstændighed er en stor overskrift i forbindelse med skolestart. Men selvom din 5-6-årige i nogle situationer kan fremstå mere moden, er det også naturligt, at det nogle gange er stik modsat. Få ekspertens tips til at støtte dit skolebarns lyst til at undersøge nye omgivelser og oplevelser.
Hvornår kan dit barn være alene hjemme? Her er 5 gode råd Bøvler du (også) med børn, der har tidligt fri, og en arbejdsplads, der kræver din tilstedeværelse? Vi har talt med to eksperter om, hvornår børn kan være alene hjemme uden mor og far.
Introvert mor: ”Er der andre, som får svedige håndflader ved tanken om socialt samvær med 50 forældre?” Hvordan kommer man igennem skoleåret som introvert mor i en supersocial forældregruppe, spørger vores klummeskribent.
Klumme: Nej, det bliver ikke nemmere, når børnene bliver større - her er 5 klokkeklare beviser Da journalist Amalie Nebelongs børn var små, trøstede hun sig med, at alt jo ville blive nemmere, når de blev større. Men er det nu også sandheden?
9 ting jeg gerne ville have vidst, inden mine børn startede i skole Den første skoledag er en stor dag for både dit barn og dig. Det er slut med vuggestue, børnehave og baby – og goddag til en helt ny verden og et stort barn. Her har mor til to og journalist Sofie Winther Askgaard samlet 9 ting, hun gerne ville have vidst, inden hendes drenges skolestart.
Skolestart om hjørnet? Her er din ABC som forældre Inden længe ringer klokken ind for landets nye skolebørn. Men er I klar? Familieterapeut Fie Hørby klæder dig og dit barn på til tiden inden, under og efter skolestart.
Guide: Her er de 28 bedste apps til børn i alle aldre Mangler du inspiration til gode, sjove og lærerige apps til børn? Uanset om du leder efter anbefalelsesværdige apps til tumling eller det store skolebarn, så har vi fundet 28 super apps til børn i alle aldre.
11 sikre hits: Her er de bedste legepladser i København København bugner med legepladser, men hvor skal du egentligt tage hen med ungerne, hvis du vil ramme de virkelig gode legepladser i byen? Vi har samlet vores bedste bud lige her.
Familieterapeut Fie Hørby: Derfor er skolestart et STORT skift for dit barn For mange børn – og forældre – er vejen fra børnehave til skolestart et nyt og kæmpestort skift i livet. Men hvordan forbereder du barnet bedst og sikrer, at det bliver en tryg overgang? Det vigtigste er den følelsesmæssige støtte fra forældrenes side, så kommer bogstaverne og koncentrationen i anden række, forklarer familieterapeut Fie Hørby.
Sådan ved du, om dit barn er klar til at få hund Ønsker dit barn sig en firbenet, bjæffende ven, men er du i tvivl om, hvornår et barn er klar til at få en hund og egentligt kan klare alt det ansvar, der følger med? Få hundeekspertens svar her - sammen med 7 bud på gode ting, som dit barn lærer af at have hund.
Forvirret om ”nødpasning”: Jeg KAN jo sagtens have alle mine børn hjemme, men… Det kan være svært nok i sig selv at udføre sit arbejde med de begrænsninger, corona har tvunget ned over vores dagligdag. Men når det så også forventes, at man så vidt muligt hjemmeunderviser ens skolebørn – og i øvrigt selv skal vurdere, om man kvalificerer sig til ”nødpasning” – uden at forventningerne sænkes på arbejdspladserne og samfundet generelt, så er presset på forældrene blevet uholdbart stort, mener klummeskribent Therese Bach Eriksen.
10 kreative idéer: Sådan får børnene en sjov nytårsaften Nytårsaften er en rigtig voksenfest – eller er det? Vi har fundet en masse sjove idéer til, hvordan du inddrager børnene nytårsaften.
Er du også forælder på Aula? Så kan du måske genkende dig selv her! En strøm af daglige beskeder om mistede gummistøvler, regler for fødselsdagsgaver og ligegyldigheder. Er (skole)forældres interne kommunikation virkelig som sendt fra helvede? Forfatter Rikke Lindgaard giver et lårklaskende morsomt indblik i skolelivet via fiktive beskeder på Forældreintra.
Ny undersøgelse: Hver tredje skoleelev er bekymret for, om de kan bestå folkeskolens afgangseksamen Coronakrisen har sat sine spor i de ældste folkeskoleelever. Det viser en ny rapport fra Egmont Fonden, hvor eleverne blandt andet er bekymret for, om de har lært tilstrækkeligt og kan bestå afgangseksamenen.
7 ting du skal vide som forældre til et nyt skolebarn Over hele landet er skoletaskerne pakket og stemningen høj, når spritnye, forventningsfulde skoleelever indtager skolebænken. Men hvordan hjælper man egentlig bedst sit barn til en god skolestart? Her er 7 gode råd til alle nye skoleforældre.
Klumme: Hvordan siger man endegyldigt farvel til børnehaven uden at tudbrøle? Når skolestart banker på for nye, forventningsfulde skoleelever, betyder det samtidig et endegyldigt farvel til børnehavens trygge rammer. Og det kan let blive for meget – for mor!
7 gode råd, hvis du overvejer privat lektiehjælp til dit barn En god tutor kan give dit barn lysten til at lære og skabe gode resultater. Men hvis behov dækker du egentlig? Vi har stillet alle de spørgsmål om privat lektiehjælp, som du brænder inde med.
Sådan hjælper du dit barn med at skifte skole Det er sjældent sjovt at skifte skole, men det kan være både nødvendigt og gøre dit barn gladere. Vi har talt med to eksperter, som klæder dig på til at gøre et skoleskift til en succes.
Er I kørt træt i lektierne? Sådan gør du lektielæsning til en succes Hvad gør du, når juniors lektier er for svære? Og hvordan motiverer du dit barn, når han hellere vil være alle andre steder? Børnepsykolog Margrethe Brun Hansen giver dig sine bedste råd til, hvordan du hjælper dit barn med lektierne.
Forvirret over skoledistrikter? Sådan fungerer det frie skolevalg Hvad betyder det, at kommunerne har skoledistrikter? Og kan du skifte til en anden folkeskole end den, du hører til? Vi har talt med en ekspert, som hjælper dig gennem skoledistrikternes ABC.
Folkeskole eller privatskole: Dét skal du vide, når du skal vælge skole til junior Folkeskolen er for alle, og privatskolen har mindre klasser og mere disciplin. Der er fordele og ulemper ved alle skoletyper, så hvad skal du vælge til junior? Vi har talt med to eksperter, der guider dig gennem jeres skolevalg.
Nu kan du sende dine børn i sofaskole Landets skolebørn er sendt hjem, og hvad skal der så ske med undervisningen? Nogle elever får fjernundervisning, læreplaner og lektier for af deres egne lærere, men hvis I mangler et undervisningsinitiativ kan dine børn nu tage plads i sofaskolen.
Det kan du opleve til Kulturnatten for børn Fredag d. 13/3 får børnene igen deres helt egen Kulturnat. Den Lille Kulturnat løber af stablen i København og på Frederiksberg, og det bliver Kulturnatten, som du kender den; fyldt med eventyr, spænding og fantastiske arrangementer. Men udelukkende for børn i selskab med deres voksne.
Udebørn er lykkeligere: Det viser ny forskning Børn, der føler sig forbundet med naturen, har tendens til at handle mere miljøbevidst – og så er de faktisk også lykkeligere. Det viser et nyt internationalt studie.
Er dit barn sej på fodboldbanen, men bagud på skolebænken? Du kan hjælpe dit barn til større faglig succes med gode snakke om deres faglige udfordringer og deres sociale kompetencer. Læs med og få gode råd fra familieterapeuten og psykologen.
Klumme: Jeg har altid været den far, mange af de andre fædre ikke rigtig gad tale med På et tidspunkt må det være slut med at være i oprør mod forældreintra og stress-bagte pølsehorn.
Klæd dit barn på til at stå imod digital mobning Når en af fodboldkammeraterne skriver dumme ting til og om en fra fodboldholdet i en besked på Snapchat, kan det være svært som tilskuer at sige fra – man vil jo nødigt selv ende med at være den uden for fællesskabet. Derfor er det vigtigt, at man klæder sit barn godt på til at kunne gebærde sig, tale pænt og opføre sig ordentligt på de sociale medier.
Skolestart: Sådan lærer du dit barn at sidde stille og lytte efter Ny undersøgelse viser, at flere forældre er nervøse for, om deres børn kan koncentrere sig, når de starter i skole. Få ekspertens råd til at gøre dit barn læringsparat.
Sådan klæder du dit sensitive barn på til skolens strabadser Hvad betyder det at være særligt sensitiv, og hvad kan man gøre for at gøre sit barn tryg og glad hjemmefra? Vores to eksperter giver gode råd til, hvad du kan gøre på hjemmefronten for at hjælpe dit sensitive skolebarn.
Sådan bliver I klar til første skoledag Første skoledag er en stor dag for dit barn, men bestemt også for de stolte forældre, der med ét giver afkald på sit lille børnehavebarn. Det kan være et emotionelt og lidt skræmmende skift pludselig at være forælder til et skolebarn, men med et par tommelfingerregler kan du ruste dig, så både du og dit barn får en tryg og positiv skolestart.
Guide: Hvilket legetøj udvikler dit barn hvornår og hvorfor? Legetøj er ikke bare legetøj, og leg er ikke bare leg. Det er midler til dit barns læring, udvikling og glæde, hvis det altså er det rigtige. Men hvilket legetøj er bedst til hvad alder?
Sådan bliver junior skoleklar Lige nu har du måske svært ved at forestille dig, at dit børnehavebarn inden længe skal være stor og moden nok til at starte i skole. Men fortvivl dog ej, for på ingen tid kan dit barn blive helt klar til at starte i skole – især, hvis du hjælper godt til. Læs med, og bliv klogere på, hvordan junior bliver klar, parat til skolestart.
Alt du skal vide om dit barns trampolin I mange haver indtager trampoliner store dele af græsarealet, og selvom den ikke just klæder æbletræer, højbede og havemøbler i sortmalet mahogni er den et sikkert kort på hånden, når det kommer til dit barns udvikling. Motorisk såvel som mentalt. Men hvilken trampolin er bedst og hvad må barnet (ikke) på trampolinen?
Fra musikbranche og hitlister - til hjemmeskoling og selvforsynende landbrug - Hele systemet er tilrettelagt på en måde, så vi kan holde to forældre ude i fuld tid så tidligt og så længe som muligt, siger musiker Kristian Humaidan – den ene halvdel af den tidligere rapduo, UFO Yepha, som har taget sagen i egen hånd i et opgør mod institutionssamfundet.
Lyt med på 'Vores Børn' podcast Som forælder er der rigtig mange situationer, hvor man har ørerne, men ikke hænderne fri. Tænk på, når du går tur med barnevognen, laver mad eller kører til og fra arbejde. Vores Børn har lavet flere podcast-serier til dig med børn op til 12 år. Her får du et overblik over de forskellige serier.
Min datters veninde stjæler - hvad skal jeg gøre? Jeg havde undret mig over, at de småmønter, jeg har for vane at lægge i en skål i køkkenet, forsvandt. Så var det min datters nye læbepomade og andre småting, vi pludselig ikke kunne finde.
Storbyferie i børnehøjde: 7 gode grunde til at besøge Amsterdam Kun en køretur – eller en hurtig flyrejse – væk ligger Hollands største by Amsterdam med smukke kanaler og børnevenlig stemning. Perfekt til en miniferie for hele familien.
10 gode råd: Sådan taler du med dit barn om sorg Det kan være svært at tale med sine børn om emner, der gør ondt. Men det er så vigtigt at få sat ord på de svære følelser, så vi lærer vores børn, at det helt ok at være ked af det.
Hvad er lussingesyge? – Og hvad er symptomerne? Er du forælder eller gravid, har du sikkert hørt om lussingesyge. Men hvordan er det nu lige med børnesygdommen – hvordan ser den ud, og er den farlig? Find alle svarene her!
Alt forældre (og børn) skal vide om Fortnite Hvis du er forælder til børn i skolealderen, er det ikke mærkeligt, hvis du ofte støder på ’Fortnite’. En dans, et spil – Fortnite er mange ting, og som forælder kan det være svært at forholde sig til. Her kan du forhåbentlig blive klogere.
Sådan taler du med dit barn om døden Døden kan være svær at tale om med sit barn, men når børn mister en bedsteforælder eller en onkel, er det vigtigt at give plads til at snakke om døden, tabet og sorgen. Se hvordan du gør her.
Thomas Blachman: Børn er bedre til at opdrage end voksne Musiker Thomas Blachman er bekymret for Danmarks børn. Og i øvrigt også for deres forældre. For de voksne glemmer at give plads til børnenes kreativitet og idéer – og det er vigtigt, hvis de små skal have en portion selvtillid med i bagagen. Derfor har han designet en stol – sprunget ud af behovet for at komme i øjenhøjde med sine egne børn.
Er dit barn sikker i trafikken? Antallet af børn, der går med refleks, er faldet. Det viser en undersøgelse udarbejdet af Børneulykkesfonden og Codan i forbindelse med Årets Refleksdag.
9 råd: Sådan kan du som forælder stoppe mobning Hvad gør du, hvis dit barn bliver mobbet, eller der er mobning klassen? Her er, hvad du har brug for at vide for at forebygge mobberi – og ekspertråd til at stoppe mobningen, hvis den opstår.
Fastelavnssminke: Sådan undgår du farlig kemi Sminke er en sjov måde for både børn og voksne at gøre noget ekstra ud af fastelavnskostumet. Men det kan være en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden man bruger ansigtsmaling, siger Forbrugerrådet Tænk Kemi.
7 ting du skal opleve i Barcelona med børn Mor til tvillinger, kvinden bag bloggen mettemarieleilange.dk og Barcelona-elsker, Mette Marie, giver her sine syv bedste bud på steder, du bør se nærmere på, når du besøger den spanske storby.
8 ting du skal opleve i Paris med dine børn En overflod af oplevelser og god smag. Og så er den franske storby overraskende børnevenlig. Vi har været på storbyferie, og du får naturligvis vores bedste tips lige her.
5 steder, du skal besøge i Berlin med dine børn En af de storbyer, der er et oplagt valg til en ferie med børn, er skønne Berlin. En by fyldt med legepladser og parker, som er billig, og hvor det er nemt at komme rundt – også med klapvogn. Her får du 5 tips til børnevenlige aktiviteter i Berlin.
Børnefødselsdag: 10 idéer til en god børnefest Skal der være fest, så lad der være fest. Her er redaktionens 10 bedste idéer til børnefødselsdagen.
10 gode børnebøger om skolestart Skal dit barn begynde i skole efter sommerferien, så får du her en række forslag til højtlæsningsbøger, som i børnehøjde beskriver både den forventning, spænding og nervøsitet mange børn føler, når de skal begynde i skole.
Hvornår bør man skifte skole eller institution? Er du i tvivl om dit barn trives i sin insititution eller skole? Så får du her psykolog Anna Sofie Slots gode råd til, hvornår det måske er på tide at skifte institutionen ud med en ny.
Guide: Sådan lærer du dit barn at cykle selv Det er stort for de mindste at lære at cykle. Se her, hvordan du giver dit barn en sjov og sikker start på det tohjulede eventyr.
Klumme: Mine 7 bedste råd, når dit barn skal cykle i skole selv Blogger Sophie Hjertholms datter Isabella er MEGET stolt over at cykle til skole selv - hun får bevæget sig, får selvtillid og lærer at have et ansvar.
Skilsmisse: Sådan fortæller I børnene om det Den største bekymring i forhold til en skilsmisse er næsten altid børnene. Hvordan vil de reagere? Tager de skade af at vokse op i en skilsmissefamilie? Hvad med savnet?
Sådan bliver I klar til første skoledag Første skoledag er en STOR dag. For dit barn, men sandelig også for dig. Rust dig her, så I begge får en tryg og positiv oplevelse.
Køresyge: De mest effektive råd Lær at spotte tegnene på køresyge, inden dit barn kaster op ud over hele bagsædet.
Er store eller små klasser bedst? Er du bekymret over, om der er for mange børn i dit barns klasse? Eller er du i tvivl om, hvilken skole du skal vælge til dit barn – den med de små eller store klasser? Hør, hvad klassens størrelse betyder for dit barn.
Derfor skal du involvere dig i dit barns skole I modsætning til, hvad du måske tror, behøver du ikke at sidde i skolebestyrelse eller klasseråd for at være superengageret i dit barns skole. Det vigtigste er den daglige snak om, hvordan dit barn har det i skolen.
Skilsmisse: Sådan får I en god deleordning En af de sværeste ting at blive enige om efter en skilsmisse er, hvor børnene skal bo. Læs her, hvordan I kan finde frem til den rigtige deleordning for jer.
Når dit barn skal skifte skole Det kan sagtens være en god oplevelse for dit barn at skifte skole. Vi kigger nærmere på, hvad du kan gøre for at skabe den bedste start i den nye skole for dit barn.
Ny familie? Sådan støtter du dit skilsmissebarn Bente Boserup fra Børn Vilkår giver gode råd til, hvordan du støtter dit skilsmissebarn i en sammenbragt familie.
Jubii! Spisefrikvarter! Når klokken ringer til spisefrikvarter, er der ikke noget bedre end en rigtig god madpakke. Men det ender tit med de sædvanlige flade spegepølsemadder, når fantasien er begrænset, og børnene er kræsne. Junior giver dig her 5 lette og lækre madpakke-muligheder, lige til at blive inspireret af. Velbekomme!