Overdådigt landgangsbrød - på sønderjysk rugbrød Er du lige så vild med det gode, gamle "landgangsbrød", som vi er? Vi giver dig her idéer til forskelligt pålæg og pynt på landgangsbrødet i en mere overdådig version. Det er et sikkert hit som mad til festlige lejligheder - og nemt at lave selv!
Landgangsbrød Husker du det gode, gamle landgangsbrød? Vi giver dig her opskriften på en klassisk version. TIP: Du kan enten bruge et halv flute per mand eller købe et lille formbrød, som du skærer i skiver på tværs.
Vegetarisk smørrebrød - få en skøn opskrift her Dette stykke smørrebrød er kræs for vegetarer. Brug gerne ekstra gode grøntsager, så smager højtbelagt med pankostegt blomkål, en hjemmelavet citron mayonnaise og lynsyltet grønt himmelsk, det lover vi!
En lækker frokost med smørrebrød: Her er 4 opdaterede klassikere Invitér venner og familie på en lækker (påske)frokost med smørrebrød. Her har vi fundet de gode gamle smørrebrøds-klassikere frem og opdateret dem.
Smørrebrød: Få 6 lækre opskrifter på klassisk dansk frokost Skandinavisk madkultur forbindes af udlændinge med ”smørrebrød” og det svenske ”smörgåsbordet”, som vi har overtaget og givet navnet ”det store kolde bord”. I Danmark var det fuldt udviklet omkring 1900. Almindeligvis er det kolde bord en frokost serveret som en buffet med kolde og lune retter.
"Hvis nogen havde sagt, at jeg skulle giftes med ham, havde jeg slået dem" Der findes omveje, afveje, lige veje og genveje. Kommandoveje og veje til hjertet. Vi spørger kendte kvinder om deres veje rundt i livet.
Opskrift: Stjerneskud med fiskefilet, rejer og kaviar Klassisk dansk smørrebrød, når det er allerbedst - Stjerneskud med fiskefilet, rejer og kaviar. Det smager godt, og så er fisk fulde af gode gode stoffer, som er sunde for kroppen. Her får du en lækker klassiker, nemlig et stjerneskud. Få en god opskrift et hjemmelavet stjerneskud med hvide asparges, dampet fiskefilet, stegt fiskefilet, rejer og hjemmelavet dressing lige her:
Nem peberrodscreme Her får du opskriften på en let og lækker peberrodscreme, som du kan bruge til alskens lækre anretninger. Brug peberrodscremen på smørrebrød, til et lækkert stykke laks, roastbeef, steg eller hvad du nu har lyst til. Du kan lave den lækre peberrodscreme på 5 minutter og opskriften får du lige her:
Pariserbøf med det hele En sprødstegt pariserbøf er en god klassiker. Lav den af friskhakket eller skrabet oksekød til tatar. Det laves af f.eks. okseinderlår, der er magert og fint kød. Få en god opskrift her.
Mums: Ny madfestival hylder frokostklassikeren over dem alle Glem alt om den grå leverpostejsmad med sky på. Smørrebrødet har aldrig smagt bedre, end det gør i disse år, hvor flere af landets fineste restauranter har kastet sig over frokostklassikeren. Det gør de også i Tivoli med en hel festival, der ene og alene er dedikeret til smørrebrødet.
Har Jamie Oliver lige påstået at have opfundet smørrebrød på Instagram? Den populære tv-kok har præsenteret sin nyeste kreation på Instagram - sit eget ”super-food proteinbrød”. Vi tror måske, at vi har set den ret før…
Tatar på ristet rugbrød med sprøde kartoffelchips Tatar kan nydes på mange måder. Her serverer vi tatar på ristet rugbrød med sprøde kartoffelchips.
Aamanns tatarmad Restauranten og forretningen Aamanns er kendt for sine lækre smørrebrødsklassikere, og her får du stedets bud på en opgraderet tatar.
Klassisk stenaldermad Hop med på trenden, og dyrk stenaldertemaet for en aften. Vi serverer den klassiske rørte tatar med en spicy hjemmerørt wasabi-mayonnaise og sprøde rodfrugtchips.
Johan Bülow: Lakridsrugbrød med æbleflæsk Johan Bülows juleklassiker skal selvfølgelig krydres med lakrids...
Johan Bülow: Lakridsrugbrød med æbleflæsk Johan Bülows juleklassiker skal selvfølgelig krydres med lakrids...
Hellefisktatar med æbler, peberrod og dild Byt julens røgede laks ud med hellefisk som en lækker start på middagen. Server den med søde æbler og stærk peberrod.
Laksetatar med æggeblomme, kapers og krydderurter Det er ikke skaldyr, men dog en af vores favoritter fra havet. Laksen viser sig fra sin bedste side, når den serveres helt frisk blandet op med effektive smagsgivere som kapers, løg og sennep. Server laksetataren præcis som dens firbenede fætter, okse-tataren, med æggeblomme og friskklippede krydderurter på toppen.
Rødbedetatar Rødbede er en af mine favoritter. Til salat, bagt, til juice og som her, en tatar. Nyd den med de bløde,pocherede æg og den milde gedeost. Udskift gedeosten med feta, hvis du ikke bryder dig om ged.
Rørt tatar med ramsløgscreme Rørt tatar bliver endnu mere luksus, når det bliver smukt anrettet i sprøde salatblade.
Tatar med brøndkarse og peberrod En ægtefransk klassiker serveret med frisk brøndkarse, valnødder og peberrod. Et oplagt valg til en god frokost
Rugbrød med rygeost, skinke og blåbær Rygeost, skinke og blåbær er det bedste fra det nordiske køkken.
Kartoffelmad med hjemmerørt mayo og rejer Supernem aftensmad – især hvis du har rester af kolde kartofler fra i går..
Stegt sild i eddike med kartoffelkompot og tyttebær En gammel, dansk klassiker, der smager forrygende og hilser de nye, grønne urter velkommen.
Postej med ristede champignon og sprød skinke Spis lidt postej med sprød skinke og champignon ovenpå en kvart skive rugbrød. Skinken er god at bruge i stedet for bacon. Den er rig på protein, den bliver sprød som skinke, men indeholder færre kalorier en bacon.
Grov landpostej med surt Det er umagen værd at lave sin egen postej. Gør det nogle dage i forvejen. Det bliver smagen kun bedre af - og så skal du bare tage den ud af køleskabet og sætte den på bordet.
Nem og lækker clubsandwich En hjemmelavet club sandwich smager skønt. Traditionelt lavet med lyst toastbrød, men den bliver ikke dårligere af at bruge et fuldkornstoastbrød eller et lækkert surdejsbrød, hvis du vil have lidt mere bid.