Stenbiderrogn - en ægte forårsklassiker

Stenbiderrognen er i sæson fra februar til april – og et sikkert forårstegn er, når stenbiderens lyserøde rogn dukker op hos fiskehandleren og i supermarkedet.

Her kan du se, hvordan du selv ordner den friske stenbiderrogn og få lækre opskrifter på den skønne delikatesse. 

Du kan f.eks. servere dem på blinis med hakkede rødløg og creme fraiche, kartoffelsuppe med rogn på toppen, pighvar med sprød kartoffel og stenbiderrogn.

Når du køber stenbiderrogn hos fiskehandleren, så få dem til at rense rognen for dig – det kan nemlig være lidt svært, at gøre det selv. Hvis du selv vil rense stenbiderrognen, kan du gøre sådan her:

SÅDAN RENSER DU STENBIDERROGN

Til ca. 400 g renset rogn:

  • Snit hinderne op på 500 g urenset stenbiderrogn, og læg den i en skål.
  • Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset.
  • Rens riset, og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset.
  • Hæld rognen i en sigte, og skyl med koldt vand.
  • Lad den dryppe godt af, og krydr med 2 tsk. salt.
  • Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres.
  • Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.