Mexicanske nakkekoteletter med majs-klatkager Byd på en festlig middag med masser af smag og flotte farver. Disse nakkekoteletter er tilberedt med den mexicanske adobosovs og serveres med lækre majs-klatkager, der smager virkelig skønt.
Krydret mørbrad med kold sovs Lav en lækker og nem svinemørbrad med paprika og blend en kold sovs med krydderurter til. Denne opskrift er perfekt til fest, da den er til 8 personer.
Spareribs på grill med perfekt hjemmelavet øl-marinade Lav de bedste grillede spareribs med en god, hjemmelavet marinade. Få her en nem opskrift på svineribben med øl-barbecue-sovs, hvor kødet koges forinden, så grill-tiden afkortes. TIP: Server resten af barbecuesaucen til de færdige grillede ben. Husk mange servietter og evt. en lille skål med vand, man kan dyppe fingrene i.
Svinekød med sursød peberrodssovs og grøntsager Oldemors søndagsmiddag har inspireret til denne ret, men vi har brugt et "moderne" kødstykke nemlig en culotte af gris.
Hvidløgskoteletter med græskarkerner - mad på 20 minutter En lækker og nem ret med koteletter med hvidløg og en vandmelonsalat med ærter og hjemmelavet dressing til, som du kan lave på samlet under 20 minutter. Retten passer også med kartofler eller brød til. Måske en ny hverdagsfarvorit til aftensmaden?
Helstegt svinemørbrad med svampe De klassiske, bløde løg har fået et pift med stegte svampe, frisk rucolasalat og høvlet ost.
Nem pasta med mørbrad, svampe og bacon Lav denne lækre pastaret med svinemørbrad, stegte champignoner og baconstykker i tern på max 20 minutter.
Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa Saftigt, langtidsstegt svinekød serveret med bløde tacos og den syrligtsøde salsa smager af sol og sommer under varmere himmelstrøg. Der bliver cirka 16 tortillaer.
Skøn gæstemad: Nakkefilet med champignon og ananaskage Traditionel nakkefilet stegt med champignon blev før i tiden kaldt ”husarsteg”. En husar er en soldat. I den ungarske hær var husarer ryttersoldater med pragtfulde uniformer med pelsværk – mon ikke stegen her har fået navnet derfra? En god gammeldags husarsteg er lækker gæstemad, der i al sin enkelhed består af en nakkefilet, der fyldes med en lækker blanding af svampe og løg. Husarstegen steges i ovnen og serveres med grønne bønner, rosenkål og selvfølgelig sovs og kartofler til. Her får du en god opskrift på gammeldags husarsteg:
Klassiske frikadeller Sådan laver du den bedste frikadellefars og steger de lækreste frikadeller. En klassisk opskrift på den danske ret, som aldrig slår fejl.
Lækker forloren hare med bacon Forloren hare er et ovnstegt farsbrød, der oprindeligt blev belagt med røget spæk, se f.eks. Frøken Jensens Kogebog. Forloren skal forstås som ”falsk”, og måske valget netop faldt på haren, fordi man historisk har tilberedt vildt barderet med røget spæk. Her bruger vi bacon, da det er nemt og giver god smag, men du kan også sagtens forsøge dig med røget spæk. Læs med her og få 3 virkelig gode bud på lækre opskrifter på forloren hare. Og en hjemmelavet ribsgele!
Thai forårsruller: Sådan laver du dem selv De er sprøde og fine forårsruller, og meget velegnet som snack eller forret. Her får du opskriften på en lækker forårsrulle, der smager helt vidunderligt. Vil du heller lave sprøde forårsruller i ovnen, finder du den opskrift nederst. Velbekomme!
Sådan får du sprød svær på flæskestegen: 5 tip fra Danmarks bedste slagter Det kan give svedperler på panden, når stegen til juleaften skal tilberedes – men ved hjælp af en simpel metode kan du sikre dig helt sprøde svær og saftigt kød.
Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce Skøn opskrift på Danmarks national ret: Stegt flæsk med persillesovs. Det er faktisk ikke besværligt at lave en god gang stegt flæsk på en aften, hvor du bare vil gå all in på mormor-maden - eller til en hyggelig valgaften. Her får du opskriften på verdens måske bedste stegte flæsk, som selvfølgelig er med persillesauce til.
Nemme koteletter i fad: Her er 3 lækre opskrifter Koteletter i fad er en skøn og elsket klassiker på de danske middagsborde og udover at smage helt forrygende, er koteletter i fad også en nem måde at lave aftensmad på. Her får du 3 lækre opskrifter på nemme koteletter i fad:
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs Findes der noget bedre end en veltilberedt mørbradgryde med masser af cremet flødesovs og bacon? Denne mørbradgryde ligner måske ikke den, du kender. For mørbradgryden har fået syrligt selskab af friske æbler, men indeholder stadig bacon, løg og svampe. Her får du opskriften på en lækker mørbradgryde med et frisk pift af æble. Mums!
Lækker skinkestang Traditionelt bliver skinkestang lavet med butterdej. Men denne udgave af skinkestagen er med mere brød og mad i, så den mætter på en behagelig måde. Her får du opskriften på en lækker skinkestang:
Ingefærkrydret gris på spyd med sprød salat Sæsonen for grillmad er begyndt og grillspyd er en sand grill-klassiker. Disse spyd er krydret i en skøn marinade af soja og ingefær. Servér de grillede spyd med en frisk salat.
Braiserede svinekæber i øl Det er virkelig nemt at lave svinekæber, men det tager tid, før maden kommer på bordet. Det er dog overraskende lidt, du rent faktisk skal arbejde i køkkenet. Lav gerne en stor portion, retten kan nemt fryses, eller spises over flere dage. Her får du en god opskrift på svinekæber:
Opskrift på de lækreste julefrikadeller Frikadellerne har fået en skøn julesmag med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød. Byd velkommen til de såkaldte julefrikadeller!
Klassisk ribbensteg med sprød svær En lækker ribbensteg med sprød svær er altid populært - her får du den helt klassiske og enkle opskrift på god gammeldags ribbensteg. Selvfølgelig med sprød og lækker svær!
Skøn currygryde: Sådan laver du lækker simremad med gris og ris Denne krydrede currygryde er fantastisk på kolde efterårsdage. Lad gryden stå og simre i en time, så bliver kødet dejlig mørt og smagfuldt.
Koteletter i fad med sprød æble/nødde-topping Fadkoteletter på kål er en god, dansk klassiker, som her er piftet op med sprøde, friske æblestykker og ristede hasselnødder. Se hvordan, du laver koteletter i fad i en skøn efterårsudgave:
Kinesiske spyd med svinekød Disse spyd er nemme at lave og smager skønt. Svinekødet er marineret i den kinesiske five spice blanding, der giver kødet den lækreste krydrede smag.
Glaseret skinke: Sådan laver du den perfekte juleskinke Den sennepsglaserede skinke er en sikker klassiker, som smager dejligt både til julefrokost og middagsret i juledagene. Og det er hverken svært eller besværligt at lave en mør og saftig skinke eller hamburgerryg med en skøn og sprød glasering på toppen. Se bare her:
Samosa med kål, indisk krydret svinekød og hvidløgsskyr Samosa er en lækker snack, som også smager godt med kål. Dyp dem i hvidløgsskyr og abrikoschutney. En opskrift af Frantz Maurice Scott Lundby.
Karrymillionbøf med rodfrugtmos Lækker variation af den klassiske millionbøf - her har vi brugt hakket svinekød, karry og masser af grøntsager i sovsen - og kartoffelmosen! Få den lækre opskrift her:
Spicy, grillede svinekoteletter med kål Her er der brugt rødkål og spidskål, men du kan bruge alt fra blomkål til rosenkål. Opskrift af Louisa Lorang.
Grillstegt kotelet med sennepssovs En lækker marineret grillret bestående af kotelet med spidskål og sennepssovs.
Stegt flæsk i ovn med persillesovs Hvis du er rigtig heldig, kan du allerede nu finde nye danske kartofler, som gør denne opdaterede klassiker til en gudespise. Her får du opskriften på stegt flæsk med god gammeldags persillesauce og nye kartofler.
Svinemørbrad med persillefyld og flødestuvede radiser Her laver vi den klassiske mørbrad på en lidt anderledes måde - mørbradstykkerne er fyldt med en fars med persille og hasselnødder, og stegt færdige i ovnen. Til mørbradbøfferne serveres flødestuvede radiser og nye kartofler.
Lækre krydderurtekrebinetter Så bliver det vist ikke mere mormor! Krebinetter er ofte forbundet med fede, kedelige kødbomber, der ikke smager af det store. Men det kan være en dejlig oplevelse at spise krebinetter.Vælg ordenligt, magert kød, og spar ikke på krydderurterne.
Koteletter i fad med lækker kål Koteletter i fad: Kål er både smagfuld, billig og super sundt, og den sprøde grøntsag er især delikat i selskab med koteletter i fad.
Koteletter med mozzarella Prøv de lækre koteletter med mozarella, der serveres med friskkogt pasta med en god færdig pesto og blandet salat.
Brændende kærlighed med masser af grøntsager Klassiker på den seje måde. Med masser af sprøde rødbeder, lidt sprød bacon, og en bunke bløde rødder. Det hele varmet godt op af den spicy harissa.
Spicy hotdogs med kylling, guacamole og salsa Få opskriften på formidabel tømmermændsmad. De lækre hot dogs er snaskede og salte på den helt rigtige måde, så retten egner sig perfekt til dagen derpå. Her får du opskriften på scipy hangover-hotdogs:
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød Saftig stegt flæskesteg med sprød svær er skønt. Gem resterne af stegen til lækre flæskestegssandwich i juledagene. Lav f.eks. en hurtig spicy agurkesalat, og server dine sandwiches med skiver af kød, sprød salat, rødkål og agurkesalat.
Sådan laver du æbleflæsk i ovnen Minder mig om efterår og min barndomshave, hvor vi havde et ældgammelt æbletræ. Det var altid min far, der lavede æbleflæsk, og det er en af mine yndlingsretter – sund, fed og fuld af gode, vitale energier.
Æbleflæsk med timian Den gode gamle danske ret æbleflæsk er en efterårs- og juleklassiker i mange hjem. Her får du en opskrift på æbleflæsk med timian.
Sense-kost aftensmad: Marineret skinkemignon med agurke- og hjertesalat Skøn asiatisk inspireret aftensmad, der kan indgå i din sense kostplan. Her får du en helt ny sense kost opskrift på hurtig aftensmad af Suzy Wengel, der står bag den populære kur, "Spis dig sund & slank med Sense"
Rullepølse med persille Den smager bare helt fantastisk, den hjemmelavede rullepølse, og du får godhjælp her, hvis du ikke har prøvet det før.
Stegt flæsk med persillesovs Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker. Og så er det både nem og billig mad, som alle kan li'.
Svinemørbrad med pestokartofler Savner du inspiration til hverdagsmaden, og vil du gerne undgå at smidefor meget mad i skraldespanden, så er denne opskrift fra kogebogen ”Mad til 2 dage” af ALT for damernes tidligere madredaktør Mette Mølbak spot on. Her får du opskriften på svinemørbrad med pestokartofler, som du i morgen kan trylle om til mørbradgryde med cocktailpølser.
Svinekoteletter med salvie og pancetta Mange har et lidt anstrengt forhold til svinekød, men det er dejligt kød, som er let at få i en god kvalitet. Det smager rigtig dejligt i denne blanding med salvie og pancetta. Hvis du ikke kan få fat i pancetta, kan du sagtens bruge bacon. Salvie er kaldt udødelighedens urt, da den har så mange virk-somme stoffer i sig, der især styrker leveren, og derved holder dig ung sund og stærk. Hvidløg er antibakterielt, og virker meget styrkende på din mave.
Stegt flæsk med persillesovs Vi turde ikke pille for meget ved danskernes nationalret, men vi har dog tilladt os at bruge bredbladet persille for at give mere smag til sovsen. Og hvorfor også pille ved en fantastisk klassiker som stegt flæsk med persillesovs?
Hamburgerryg med kål og peberrodscreme Lækker hamburgerryg med skønt tilbehør - i denne opskrift har vi ovnstegt hamburgerryggen, og serveret den med en skøn sprød salat af spidskål og gulerødder med en lækker peberrodscreme til.
Lækre skinkeschnitzler med sursød sovs Nem og lækker hverdagsmad - skinkeschnitzel med hjemmelavet sur-sød-sovs og ris. Se her, hvordan du laver lækre schnitzler med spændende tilbehør.
Nyt mærke på vej: Det betyder de tre hjerter på dit kød Staten har indført et nyt mærke, som skal forsøge at løfte dyrevelfærden ved, at du kan kigge efter hjerter, når du køber kød.
Mangosalat med sød ribbensteg, thai basilikum og limedressing Denne eksotiske version af en ribbenssteg karamelliseres og steges med fiskesauce. Den er sød og crispy og perfekt til den grønne mango og limedressing.
Koteletter i fad med ratatouille Koteletter i fad kan laves på et utal af måder - her serverer vi de lækre koteletter i fad, krydret med karry, tilsat fløde og serveret med lækker hjemmelavet ratatouille.
Mørbradgryde med sennepssovs Denne mørbradgryde er tilberedt med en lys sovs smagt til med vineddike, sennep og kapers, og rundet af med fløde.
Julens bedste flæskesteg Den skal bare være perfekt, julens flæskesteg, og det er faktisk ikke spor vanskeligt at opnå. Hele kunsten består i at få kødet saftigt og sværen sprød. Følg opskriften og de gode råd her, så er der ingen grund til nervøsitet.
Den gode gamle klassiker: Boller i karry Den gode, klassiske ret, boller i karry, som naturligvis ledsages af ris.
Flæskesteg med bagte rødder, timian og citron Sprød og saftig flæskesteg med spændende tilbehør. Her serverer vi bagte rodfrugter med timian og citron til den lækre flæskesteg med de sprøde svær.
Krebinetter med æble-sellericreme og bagt pastinak De klassiske krebinetter har fået selskab af noget nyt og spændende tilbehør - få opskriften på krebinetter med en lækker creme af æble og selleri her:
Stegt flæsk med persillesovs Det er faktisk ikke spor besværligt at lave stegt flæske med persillesovs - her får du opskriften på den klassiske danske ret med stegt flæsk på panden og lækker persillesovs til.
Farsbrød med timian og bacon Farsbrød er en overset klassiker, som er nem og hurtig. Prøv selv at variere med ost, nødder, oliven etc. Et farsbrød kan i modsætning til den klassiske forlorne hare varieres i det uendelige. Her får du en version med timian og bacon. Velbekomme!
Mørbradgryde med champignon og perleløg Selv om denne opskrift på mørbradgryde med champignon og perleløg egentlig er slankemad, er middagsretten så dejlig, at du sagtens kan byde gæster på den.
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde Mørbradgryde er en kendt og elsket ret, som for alvor fik en opblomstring i 1960'erne. Her får du den helt klassiske version af mørbradgryden med bacon, løg og pølser.
Helstegt mørbrad med svampe og løg En traditionel helstegt mørbrad med svampe og løg er altid populært på middagsbordet.
Mørbrad a la thai Måske har du været i Thailand, måske drømmer du om at komme dertil. Her er en lækker mørbradret, inspireret af maden på de kanter.
Fyldt mørbrad på kartoffelbund Mørbraden er fyldt med krydderurter og omviklet med spegeskinke, det giver i forening en fin smag.
Julekrydrede frikadeller med rødbededressing og pancetta Et godt alternativ til de klassiske frikadeller. En opskrift af Frantz Maurice Scot.
Svinebryst med løg og pastinakker Her klarer ovnen det meste af arbejdet. Tag sværen af ribbenstegen, og smør den i stedet med en sød, salt og stærk marinade.
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser Der er dømt ren nostalgi med denne opskrift på mørbradgryde med cocktailpølser. Retten er fra kogebogen ”Mad til 2 dage” af ALT for damernes tidligere madredaktør, Mette Mølbak. Opskriften på denne mørbradgryde forudsætter at du allerede har stegt en mørbrad og champignoner dagen før (link til opskrift i ingredienslisten) - har du ikke det, så skal du blot stege en mørbrad og nogle champignoner, inden du starter.
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler - en klassiker på middagsbordet juleaften. Her finder du opskriften på en god, gammeldags flæskesteg med sprød svær og lækkert tilbehør.
Ferskenglaserede svinekoteletter Louisa Lorang: "Jeg kan godt lide disse koteletter med en simpel, syrlig kålsalat til. Servér også gerne grillet brød eller grillede grøntsager til".
Spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat Det er ofte billigt med hakket kød. Køb en god kvalitet og fyld lidt grøntsager i. Så er der nok til alle, og det er win/win.
Lækker engelsk pie Dejlige julekrydderier er også perfekte i den varme mad, prøv f.eks. denne lækre pie krydret med nelliker.
Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri Der er nærmest som selleribøf, bare så meget bedre (end det jeg husker i hvert fald). Og jeg vil næsten påstå, at man kan lave et ekstra selleri og en grøn salat og måske glemme koteletten...
Få opskriften på svinekoteletter med nye gulerødder og peanutcrunch Jeg er vild med de søde gulerødder sammen med den syrlige lime og den røgede paprika. Og det er ren luksus med peanutknas på toppen.
Pulled pork i bolle med coleslaw Pulled pork er svinekød, der er langtidstilberedt og derfor meget mørt og let kan plukkes eller trækkes i trævler. Det kan købes færdiglavet, så det blot skal varmes i ovnen.
Ølmarineret svinebryst med spidskål og bagte kartofler Prøv at marinere svinekødet i en god mørk øl...
Pulled pork & spidskålssalat Kødet skal marineres dagen før og stege i syv timer, men så kan du også glæde dig til sand velsmag og et hit til f.eks. sommerfesten.
Kålwrap med tun, pesto og øko-skinke Du kan sagtens have de her wraps med i madpakken. Kom spidskålsbladene i en lille pose, og tag fyldet med i et bæger ved siden af. Husk servietter.
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld Her får kartoflerne selskab af broccoli, der kun indeholder halvt så mange kalorier som kartofler, er fiberholdig og forstyrrer ikke blodsukkeret.
Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat Denne ret er god at lave til mange - og koteletter går man aldrig galt i byen med.
Sunde frikadeller med brun sovs Lækker opskrift på sunde frikadeller med brun sovs, kartofler og rødkål i en sundere og mere fedtfattig udgave - klassisk dansk mad, men ikke helt som vor mor lavede det.
Wontons med nuoc cham En klassiker fra det vietnamesiske køkken, der undtagelsesvis bliver friturestegt.
Karolines køkken: Indbagt svinemørbrad med hasselbagte kartofler og estragonsauce Opskriften er en nyfortolkning af indbagt mørbrad fra Karolines Køkken, 1980.
Marineret svinekød med bulgursalat Marinaden giver dejlig smag til svinekødet, der her serveres med en dejlig bulgursalat.
Porchetta Det kan være svært at lave porchetta i mindre portioner end denne. Men bare rolig, hvis ikke det hele bliver spist, kan resterne nydes i en fantastisk sandwich, dagen derpå.
Melon med skinke Dette kan man vel dårligt kalde en opskrift. Nemmere bliver det ikke. Det kan dog ikke understreges nok, at jo enklere ting er, jo større krav er der til kvaliteten af råvarerne.
Svinekotelet med hvide asparges, brunet citronsmør og kapers Hvide asparges kræver lidt mere tilberedning end grønne, men smagen er uovertruffen.
Svinekoteletter med rodfrugter og timian Har du grillen fremme kan koteletterne sagtens smides på den. Spæde gulerødder og nye rødbeder smager fantastisk - både lune, men også revet som råkost.
Svinenakke i bouillon med syltede rødløg Svinenakke er en af de kødudskæringer, der holder mere end prisskiltet lover. Svinenakke er fyldt med smag, især når den som her simrer sig mør sammen med knækkede rugkerner og urter.
Krebinet med sesam og rå tabbouleh Der er langt fra mormors krebinetter til den her sunde og smagfulde variant.
Kotelet med abrikosfyld og "broccolicouscous" En nem hverdagsret, hvor broccolien erstatter de traditionelle cous-cousgryn.
Koteletter i pande med sortkål og svampe Saftige fadkoteletter, der er dækket af svampe i cremet sauce. Uhm.
Marinerede revelsben med bagte rodfrugter Revelsbenene bliver virkelig møre og er budgetvenlig gæstemad.
Brændende kærlighed med kål og selleri Der er farve og vitaminer i den brændende kærlighed anno 2012.
Farserede courgetter Courgetter er både sund, nem og lækker mad, så kast dig ud i denne farserede variant, hvor en courgette fyldes med lækker fars.
Brunch 500 kr.: Æg i cocotte og blåskimmel med honning En dejlig og nem måde at lave æg på – husk blot på at de endelig ikke må få for meget, så bliver de hårde og kedelige. Blåskimmel og pærer er en klassisk kombination, og det er der selvfølgelig en grund til, for de to smage klæder hinanden ualmindelig godt.
Brunch 500 kr.: Pølser og filopakker og orange bellini Pølserne er en brunchklassiker - nemt og evigt godt! Filopakkerne med mørk chokolade er en skøn lille, sød snack til kaffen. Blobler og juice hører ethvert brunchbord til.
Kamsteg med tun sauce "Porche tonnato" Brug resterne fra dagen i forvejen. Her er det kamsteg med tun sauce og sprød salat.
Kamsteg med fennikel og kartofler og flæskesvær Kamsteg er billigt og smager fortrinligt sammen med fennikel, kartofler og selvfølgelig en knasende sprød svær.
Italiensk bønnegryde med kartofler og medister En bønnegryde er god og nærende aftensmad, hvor du kan bruge mange af dine rester.
Kalorielet æbleflæsk Æbleflæsk er oplagt til den traditionelle julebuffet eller som en lækkerbisken til dig selv.
Flæskesteg med rødkålssalat og glaserede jordskokker Klassisk flæskesteg med sprøde salater og glaserede jordskokker som sødt og nemt alternativ til brunede kartofler.