Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme En blød, mandelbund lagt sammen omkring sprøde rabarber og en syrligt-sød vaniljecreme. Det er muligvis forårets bedste kage! Og så er den tilmed supernem. Her får du opskriften på den lækre lagkage med rabarber.
Klassisk sylte: Sådan gør du Klassisk opskrift på sylte til årets mange festlige begivenheder. Gammeldags hjemmelavet sylte er en klassiker på julebordet. Sylten er lavet af en blanding af nakkefilet og bov, det gør, at den ikke bliver så fed. Her får du opskriften på en god gammeldags sylte, som du sagtens selv kan lave. Se bare her:
Skøn græskarkage med creme og syltede havtorn Bag en lækker kage med sæsonens friske græskar og havtorn. Her får du både opskriften på den lækre lagkage med mascarponecreme, en hjemmelavet græskarmos og syltede havtorn. Tilsammen giver det en frisk og anderledes lagkage med smag af efterår. Her får du opskriften på den lækre græskage med creme:
Mormors agurkesalat Dejlig krydret og frisk hjemmelavet agurkesalat til alle slags stegt kød og fisk. Den klassiske agurkesalat passer både godt til din hot dog - og anden grillmad, samt til det klassiske julefrokostbord. Og selvfølgelig også til en dejlig leverpostejmad. Her får du opskriften på en god gammeldags hjemmelavet agurkesalat. Som mormor ville have lavet den...
Hybensyltetøj med vanilje og citron Hybensyltetøj smager vidunderligt på ristet brød og er et lækkert tilbehør til kraftigeoste. De skønne frugter er ganske gratis og kan plukkes overalt i det danske sommerlandskab. Her får du opskriften på en god og lækker omgang hybensyltetøj. Mums!
Let & lækkert: Hjemmelavet brombærmarmelade Prøv at lave brombærmarmelade - det er både nemt og lækkert. De vilde brombær vokser næsten overalt i Danmark, men er de ikke i sæson, eller kan du ikke selv komme ud og plukke, kan du sagtens bruge brombær fra frost også. Her får du opskriften på en nem og lækker hjemmelavet brombærmarmelade, du kan lave på en halv time.
Solbær-hindbærmarmelade Sådan laver du din egen hjemmelavede marmelade med solbær og hindbær. Få den lækre opskrift med 2 af sommerens sødeste bær her. Se her, hvordan du selv nemt og hurtigt kan lave hjemmelavet marmelade med solbær og hindbær:
Ginsyltede valnødder: Den perfekte værtindegave Ginsyltede valnødder er et fint supplement på ostebordet og til julefrokosten. Og så er det en fin værtindegave, som vil gøre lykke i stedet for en blomst til julens mange hyggelige arrangementer.
Sådan laver du selv henkogte tomater Hvis du har adgang til mange tomater, laver du f.eks. 8-10 glas og sætter et køligt sted – det perfekte forråd, som får saucer, supper og gryderetter til at smage vidunderligt. Henkogte tomater kan holde sig i 3-4 måneder, hvis de opbevares uåbnet og køligt. Her får du opskriften på lækre henkogte tomater:
Nemt og lækkert: Sådan laver du ingefærsyltede pærer Krydrede, syltede pærer smager godt med råcreme, som tilbehør til chokoladekage og desserter eller som pære belle Hélène med vaniljeis og chokoladesovs. Pærerne er også fine med stærk ost og blåskimmelost. Her får du en nem opskrift, så du selv kan sylte pærer:
Cheesecake-is-trifli med syltet appelsin Her tages cheesecaken et skridt (eller to) videre, idet flødeostcremen laves til en cremet is, der kommer i godt selskab med både en sprød crumble, silkeblød vaniljesauce og aromatiske bidder af syltet appelsin.
Jordbærsyltetøj med lime og peber Her er det søde jordbærsyltetøj smagt til med syrlig limefrugt og lidt salt og peber, som fremhæver smagen af jordbær meget fint.
3 lækre opskrifter med blommer: Chutney, marmelade & blomme i madeira Blommer er nemme at dyrke, og en sød belønning venter i august og september, når træerne bugner af de solmodne frugter, der kan spises lige fra grenen eller blive til krydret chutney eller lækkert fyld i en kage.
Marmelade af mirabeller Der er temmelig stor forskel på mirabeller, men finder du et træ med gule, knap modne mirabeller, kan du lave en vidunderlig marmelade. Den smager næsten som abrikosmarmelade, men friskere, fordi de hjemlige portioner ikke koges nær så hårdt, som man gør på fabrikkerne. Her får du opskriften på en nem og lækker mirabellemarmelade:
Ingefærsyltet græskar Skønt tilbehør til dit efterår - lækker syltet græskar med ingefær. Perfekt til kød, ost og pate. Se hvordan, du sylter græskar med ingefær her:
Koldskål med råsyltede rabarber og shortbread Nyd rabarbersæsonen inden den slutter helt - inviter veninderne til middag og slut af med en omgang hjemmelavet koldskål med råsyltede rabarber og shortbread.
Karamelcreme med syltede rabarber Fin forårsdessert, der byder på fløjlsblød karamelcreme, knasende karamelliserede peanuts og vaniljesyltede rabarber.
Kalveculotte med syltet citron og valnødder Valnødder og citron passer godt sammen med den stegte kalveculotte.
Syltede valnødder med appelsin Syltede valnødder med appelsin er lækre som tilbehør til f.eks. ost, is eller en chokoladekage.
Agurkesalat med mynte og koriander Lækker hjemmelavet agurkesalat med mynte og koriander, som passer til både svinekødsspyd og kyllingesatays.
Æbleskiver med brieost og syltede figner Giv søndagsbrunchen lidt fornyelse i julen med denne version, som også er oplagt at servere til et cocktailparty. Opskrift af Gitte jakobsen.
Andelevermousse med syltede rødløg Uanset om du skal arrangere en hel julefrokost eller stå for en enkelt ret til sammenskudsgildet, får du her nye ideer til mad med masser af smag, som dur til mange uden at kræve oceaner af tid i køkkenet.
Flæskesteg med syltede rødløg Ingen jul uden flæskesteg – her giver vi den blot en lækker marinade med farin og soja.
Culotte med gulerodspure og lynsyltet kål Gulerodspure er et godt alternativ til den klassiske skysauce og rødvinssauce. Den smager rigtig godt i selskab med saftigt, mørt kød og lynsyltet kål.
Syltede gulerødder Disse gulerødder er gode i alt fra snacks til hovedingrediensen i en sprød salat. Du kan bruge lagen til alle slags rødder. Er det en grovere rod, eller en stor gulerod, kan du skære dem i mindre stykker eller give dem et opkog, inden du sylter.
Steak med lynsyltede grønsager Et par bøffer på grillen med lækkert grønt – nemmere bliver det ikke.De syltede grøntsager smager også godt til andet grillmad.
Grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat Grillet fisk er simpelt og nemt og med en salat af nye kartofler er velsmagen og lykken hjemme.
Fiskefrikadeller med løgkarse, honningsyltede agurker og salsa verde Fiskefrikadellerne her er rørt på frisk torskefilet og tilsmagt med den vilde urt løgkarse, men du kan også bruge ramsløg eller forårsløg i stedet for.
Hvid chokolademousse med syltede jordskokker Prøv grøntsager i desserten – det smager overraskende godt.
Kåltaco med kylling og syltede løg Dette er bestemt ikke en original tex-mex-taco. Men den indeholder masser af god tex-mex-smag, og så er den klassiske majstortilla skiftet ud med et sprødt kålblad. Jeg elsker det! Beregn 2-3 per person, flere hvis I er rigtigt sultne. Eller brug dem som en del af et større måltid.
Råsyltet karrypickles Pickles er gode at have på køl både til stegte sild, rullepølse og roastbeef men også hvis du gerne vil røre din egen remoulade. En hjemmerørt remoulade laves af lige dele karrypickles og mayonnaise og smager længder bedre end den, du køber.
Kylling, grønne bønner og lynsyltede tranebær Super simpel aftensmad. Server eventuelt groft brød til eller måske lidt ristede kartofler. Eller nyd den, præcis som den er.
Chokoladeis med tofu og romsyltede rosiner Den lækreste cremede chokoladeis, som nemt kan gøre det ud for et alternativ til en flødeis.
Lynsyltet agurk med skærmdild og gedeost Her er en superenkel forret eller et godt indslag på enhver sommerbuffet. Sommerens saftige agurker får klædeligt selskab af mild, blød gedeost og lidt lakrids fra skærmdild eller fennikel.
Vodkasyltede kirsebær Disse kirsebær er fine som tilbehørtil chokoladekage sammenmed flødeskum eller til is.
Syltede hvide asparges Aspargessæsonen er kort, så det er godt at gemme noget på lager. Brug de syltede asparges til f.eks. tarteletter, i salater, eller når du får lyst til den delikate spise.
Saltsyltede citroner Skallen af de saltede citroner kan hakkes fint og bruges i fiske- og fjerkræretter som krydderi. Saltet citronskal indgår i mange marokanske retter.
Råsyltet laks med ingefær og lime Opskriften er fra kogebogen 'Verdens bedste kur vol. 2' af Arne Astrup og Christian Bitz.
Syltede appelsiner med kanel Brug disse appelsinskiver som pynt på lagkager eller desserter. Kan også hakkes og kommes i konfekt.
Anderillettes med råsyltede rødbeder Anderillettes er et hit på ethvert julefrokostbord. Den kan laves i god tid og smager skønti selskab med rødbeder, cornichoner og ristet brød.
Pannacotta med syltede figner Pannacotta er en skøn klassiker, her serveres den med skønne syltede figner.
Råsyltede grønsager og lækkert lam Brug friske krydderurter til at sætte ekstra smag på påskelammet eller de råsyltede grønsager, der smager fantastisk som tilbehør til de fleste retter.
Stegt dildsild i eddike med råsyltede tyttebær, kartoffelkompot og sprødt rugbrød Få opskriften på en gammel dansk klassiker, der altid smager forrygende.
Ovnsyltede blommer i rom Fin som dessert sammen med is eller bare med flødeskum. Se her, hvordan du laver syltede blommer i ovnen.
Flæskesteg med lynsyltede agurker Den italienske flæskesteg er krydret med citron, rosmarin og hvidløg, der giver en frisk, aromatisk og mindre tung smag.
Anis-syltede pærer En fantastisk lækker og smuk efterårsdessert. De syltede pærer får suverænt modspil af stjerneanis og den søde karamelsauce.
Makrel med syltede rabarber En enkel hverdagsret med masser af smag. De syltede rabarber med ingefær har godt af at trække nogle timer – gerne til næste dag. Lav evt. en større portion rabarber, der også kan bruges som tilbehør til f.eks. stegt kylling eller frikadeller.
Chokolademousse med syltede rabarber Cremet chokolademousse er en populær dessert. Her er den i selskab med orangesyltede rabarber, der også er velegnet som tilbehør til is, chokoladekage eller mazarinkage.