Skal dine børn stå på ski for første gang? Her er 7 gode råd til at komme godt i gang Har du været på skiferie i Norge, så har du måske også set en norsk far jonglere indkøbsposer, baby og en toårig på ski nonchalant ned ad pisten. Sådan en er Kurt Are. Nordmand, skilærer og far til to små piger, som han med al tid i verden guider trygt ned ad bjerget. Her får du hans bedste råd til at få børnene sikkert ud på bakkerne.
Christina var 30, da hun lærte at stå på ski: Her er hendes bedste råd til nybegyndere Vores Børns chefredaktør Christina B. Kjeldsen lærte at stå på ski samtidigt med sine børn – og selv om de første par vinterferier var udfordrende, så er hun lykkelig over, at hun gjorde indsatsen. I dag har hun været i det meste af Norden på ski med sine to drenge – her får du hendes tips til gode steder, I kan udforske sammen og skilærerens råd til den bedste skiferie med ungerne.
Da Mikkel blev skilt, stillede datteren et krav: ”Det var dejligt for os, at hun udtrykte sig så tydeligt” Knust kærlighed, sårede følelser og et højt konfliktniveau udfordrer familien, når et ægteskab går i stykker på grund af utroskab og svigt. Men mor og far er stadig mor og far, og barnets kærlighed til sine forældre er den samme, selv om de voksnes følelser har ændret sig. Så hvordan kommer vi bedst ud på den famøse ‘anden side’? Fie Hørby og Mikkel Braginsky kommer med deres bud – og nogle af dem gør nas.
Gør du dette, når du bliver uvenner med dit barn? Så skal du stoppe nu, mener ekspert Timeout, skammekrog og skæld ud hører fortiden til – for det virker ikke, siger børnepsykologerne. I stedet skal vi forstå vores børns følelser med nysgerrighed og nærvær. Og vigtigst af alt – så skal vi gøre det sammen.
Christina flyttede fra København til Vesterhavet: "Min søn fik den barndom, jeg havde haft, men vi forældre blev ulykkelige” Christina Lund og hendes mand købte en drøm af en gård i deres hjemegn ved Vesterhavet for at give sønnen Sylvester en barndom fuld af frihed og natur. Akkurat som deres egen. Problemet var bare, at virkeligheden ikke levede op til drømmen. Nu er de tilbage på Amager.
Camilla flyttede fra København til Falster: ”Vi drømte om et familieliv med mere tid” Et år med kæmpe køkkenhave og jord under neglene. Et år med landsbyliv og langsommelighed. Et år med mere natur og mindre to-go-kaffe på en legeplads. Et år på Falster. Camilla Skov og familien har byttet andelslejligheden på Nørrebro ud med et gammelt hus i vandkantsdanmark.
Billy fik tilbudt sit første skuespillerjob som 8-årig: ”Du kan godt sige, at jeg pressede ham” Vi ser dem på scenen og på skærmene – børn der er skuespillere, sangere, fotomodeller og SoMe-stjerner. Men de er stadig børn. Billys forældre er både begejstrede og varsomme, når de hjælper ham med at balancere en spændende musicalkarriere med legeaftaler, Lego og berømmelse.
Skal dit barn underholdes på farten? Sådan laver du en sjov legekuffert De små kufferter indeholder mange timers leg og er sjove og praktiske at have med på farten, uanset om turen går til restauranten nede på hjørnet, familiefødselsdag eller en legeaftale.
Gider dit barn ikke at læse? Så kan du prøve at lokke med penge og slik, fortæller ekspert Fordelene ved at børn læser er mange og veldokumenterede, men hvordan gør man sine unger til glade læseheste? Få eksperternes bedste råd til at styrke læseglæden i en digital tidsalder.
Efterårsferie med børn: 30 sjove og kreative oplevelser for hele familien Uge 42 er lige om hjørnet, men hvad skal du og børnene lave i efterårsferien? Vi har samlet vores bedste bud på kreative og hyggelige ideer fra hele landet til en familievenlig efterårsferie 2024 - og mange er endda gratis!
Rikke og Julius havde kun lige fundet sammen igen, da nyheden ramte: “Det var så syret” For Rikke Jung Larsen har frygten for ikke at kunne få børn siddet i hende, siden hun var helt ung. Først da hun bliver gravid ved et tilfælde, går det op for Rikke, hvor den frygt stammer fra– men også at det at blive gravid slet ikke var den svære del.
Storbyferie med ungerne: Her er 6 anderledes oplevelser i New York for hele familien Storbyferie rimer ikke ligefrem på børnefamilie, men det kan være ret magisk at opleve verdens kulturcentre med dine små yndlingsmennesker i hånden. Digital redaktør Amalie har været med familien i New York ad flere omgange. Her får du hendes bedste råd til The Big Apple i børnehøjde.
Stor guide: Her er de bedste buksebleer En bukseble er et must, når junior begynder at tumle omkring og har brug for både en tør numse og max bevægelsesfrihed. Mødregruppen har testet 7 af slagsen på blødhed, tørhed og tumlerier, og her afslører de deres favoritter blandt buksebleerne.
Længes du efter ferie? Så skal du prøve disse 10 weekendeventyr for hele familien Længes du allerede efter sommerferien? Heldigvis strækker sensommeren og det tidlige efterår sig foran os med masser af weekender, hvor vi kan tage ungerne på minieventyr! Her får du ti skønne ture, hvor I kan lægge hverdagen bag jer og opleve en masse med bare en enkelt overnatning.
Line delte en række ærlige opslag på Instagram: Det, der så skete, overraskede hende For et par år siden delte illustrator og forfatter Line Jensen en stribe opslag på Instagram, som hun kaldte ‘Postkort fra sommerlandet’. En slags sandhedsserum, der viste hvordan en sommerferie ikke kun er lykke og glade feriebilleder på Instagram. Men ikke i år – for det var hårdt at lægge øre til de mange lidelseshistorier. Og sommeren kan også bare være god. Det er den for det meste hjemme hos Line på Møn.
I Idas vandrejournal stikker to ting ud: “Det giver mig følelsen af at være et monster” Journalist og radiovært Ida Rud insisterer på, at tykke kvinder får den præcis samme behandling som alle andre kvinder, der bliver gravide. Eller ønsker at blive det. For hun ved om nogen, hvor ødelæggende det kan være at føle sig stor og anderledes.
Sebastian Lynggaard fik ét konkret råd af andre mænd, inden han blev far Herlige Svend aka Sebastian Lynggaard har oplevet alt fra ekstrem taknemmelighed til vilde katastrofetanker under kæresten Dittes graviditet. Han har været på weekendkursus i rebozo – og så glæder manden, der elsker nuttede dyr, sig til at vises sin datter en giraf !
Louise var lamslået over en fødselsdag i datterens klasse: ”Da jeg kom hjem, begyndte jeg at græde” Der var engang, hvor forældre ikke blandede sig synderligt i deres børns legeaftaler, fritidsaktiviteter eller venskaber – og plejede egne venner, frem for at dyrke de andre forældre i klassen. Sådan er det ikke længere, og det kan være vanskeligt at melde sig ud af det ræs, det sommetider udvikler sig til.
Børnepsykologens bedste tip: Her er den bedste ting, du kan gøre, når dit barn skal i vuggestue Opstart i vuggestue kan være en stor mundfuld for både det lille barn og forældrene. Her får du børnepsykologens tips til, hvordan I får en god indkøring og en tryg start på vuggestuelivet.
Andrea blev forladt som spæd: Min krop huskede frygten og savnet, da jeg selv blev mor Andrea Lykke Oehlenschlæger fik en voldsom start på livet, men fandt siden sin vej til både glæden, kærligheden – og en hovedrolle i Disney-filmen ‘Ønsket’. Men hendes krop husker frygten, savnet og smerten ved at blive forladt, og det kom for alvor til udtryk, da Andrea selv skulle være mor.
Cecilie og Maria har rykket ved vores puslerutiner: ”Disse tre almindelige ting skal du undgå” Duoen bag de velkendte Olívy-produkter har været med til at rykke ved de danske mødres puslerutiner – alt sammen inspireret af 100 år gamle franske hudplejehemmeligheder. Hør, hvad søstrene Cecilie og Maria Reumert Wagtmann lært af den ’franske måde’ at skifte ble på.
Jyder, fynboer og sjællændere er uenige: Her er de mest populære navne i din landsdel Flere steder på Sjælland er de mest populære navne på landsplan slet ikke i top fem. Se, hvilke navne der hitter, der hvor du bor.
Neel Rønholt holder sine børn hemmelige på internettet: Det handler om uskyldighed Neel Rønholt er kendt. Hendes mand og skuespillerkollega, Jens Sætter-Lassen, er kendt. Men det betyder ikke, at deres to døtre på seks og ti skal være det. Derfor forsøger parret at holde deres børn ude af rampelyset, og det betyder også, at de ikke viser døtrenes ansigter på sociale medier. Det fortæller Neel til Vores Børn, som er på gaden nu.
Måske gravid? Her er alt, du skal vide om graviditetstests Ventetiden kan være ulidelig, hvis man tror, man kan være gravid. Men hvornår kan man egentligt tage en graviditetstest og regne med resultatet? Er en dyr graviditetstest bedre end billige? Og dur sensitive, tidlige graviditetstests? Få svarene og de bedste råd til at tage en graviditetstest korrekt her.
Frustreret mor: "Min datter vil ikke sove i sin egen seng" En læser vil gerne have hjælp til, hvordan hun får din store datter til at sove i sin egen seng. Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd her.
Top 100: Her er de mest populære babynavne Så er de nye navnelister offentliggjort, og William og Ella er slået af tronen som de mest populære babynavne. Her kan du se, hvilke navne der var de 100 mest populære i 2023.
Er du gravid og stresset? Så anbefaler jordemoderen, at du lærer denne ting Stress i graviditeten er svært at undgå, og desværre rammer det ikke kun dig, mor. Vi har talt med en jordemoder, som guider dig trygt igennem stressens påvirkning på din baby i maven.
Her er 10 børnevenlige strande, du skal kende Vi er så heldige her i vores lille strandparadis, for i Danmark har vi ikke mindre end 8000 kilometer kystlinje at boltre os på. Her får du 10 skønne og børnevenlige strande, du måske ikke kender.
Én ting gør, at vi ikke kan finde ro i ferien: Her er Fie Hørbys råd til en god sommer med familien Det eneste vi drømmer om, er at svøbe os i sommerferiens bløde vattæppe af ro, fred og fritid, men mange af os har svært ved at slappe af og geare ned, når vi endelig kommer frem til ferien. Vi har talt med familieterapeut Fie Hørby og fået hendes bedste råd til at finde den eftertragtede sommerferiero.
Sommerferie med familien? Så skal I besøge denne oversete, danske perle Den lille ø i Isefjorden er perfekt til en hyggelig weekendudflugt. Her er vand, høj himmel og plads til store og små.
Anja redder heksebørn i Nigeria: ”Det værste var ensomheden og frygten i hans øjne” Gennem de seneste 12 år har Anja Ringgren Lovén reddet 92 heksebørn i Nigeria. Hendes egen opvækst har været med til at ruste hende til at klare mange uforudsigelige situationer – og dem er der nok af, når man driver et børnehjem og redder børn fra en tragisk skæbne.
Har du styr på sommerferien? Her er den danske ø-perle, du med sikkerhed vil elske Loppemarkeder, storslået natur og et tempo, som får dig helt ned i gear. Møn har mange fine fordele og er bestemt et besøg værd for hele familien i sommermånederne. Illustrator Line Jensen bor på den lille, naturskønne ø. Her får du hendes syv bedste tips til en sommer på Møn.
Amning: Her er 6 typiske udfordringer – og eksperternes råd til at overkomme dem Amning fylder meget, når du lige har født. Uanset om den kører derudaf, eller om den mest af alt er en tårevædet og smertefuld affære. Men bare rolig, der er råd for det meste. Her får du ammevejlederens og sundhedsplejersken bedste tips og tricks.
Julies venskab gik i stykker efter børn: ”Jeg ender med at blive voldsomt irriteret” Venner er noget af det bedste, der findes, men når vi bliver forældre, bliver det ekstra tydeligt, hvor vi helt grundlæggende deler værdier – og hvor vi ikke gør det! Det er sårbart og kan ind imellem skabe konflikt selv i vores tætteste relationer. Vi har spurgt familieterapeuten, hvordan vi passer bedst på vores venskaber.
Rasmus’ datter er født med alvorlig leversygdom: ”Vi skulle forholde os til livet på en anden måde” Da 31-årige Rasmus’ datter for tre år siden skulle gennemgå en levertransplantation, stod familiens hverdag frem i et helt nyt lys – alt, hvad der føltes vigtigt i livet, ændrede sig radikalt. Og det er helt normalt, fastslår eksperterne, for det er i de små lykkeglimt, at man kommer igennem sygdommen
Gravid? Denne simple metode kan hjælpe dig før, under og efter fødslen Din vejrtrækning kan smertelindre dig gennem veerne og give dig ro – både mens du er gravid, og når baby er kommet. Jordemoder og yogalærer Karen Kristine Wellendorf giver dig her sine bedste råd til at bruge åndedrættet aktivt.
Simi Jan: Jeg bliver simpelthen så glad i låget af det, og pytknappen bliver større Simi Jan har brugt en stor del af sit arbejdsliv i krigszoner og ikke prioriteret sit helbred ret højt. Sidste år gav hun sig selv et serviceeftersyn og gennemførte en livsstils-ændring, der har vendt op og ned på hendes liv og vaner.
Jette har startet et krisecenter for børn og unge: Dén sag gør mig stadig forundret Jette Wilhelmsen har altid vidst, at hun skulle lave noget med børn og unge. For fire år siden åbnede hun Joannahuset – et krisecenter hvor børn helt ned til 12 år kan få midlertidigt husly og juridisk hjælp uden samtykke fra forældrene. Og hun oplever, at børnene bliver yngre og yngre.
10 tegn på at fødslen så småt er i gang Hvordan føles begyndende veer? Tegn på fødsel? Man kan finde sig selv hamre mange spørgsmål ind i søgefeltet, når fødslen nærmer sig. For sandheden er, de fleste bliver i tvivl, om det nu også virkelig er fødslens start, de mærker. Her finder du 10 tegn på, du nok snart føder.
Lærke Bagger har en stærk afsky mod ét ord: ”Det antyder, at vores børn er forkerte” Lærke Bagger har skabt et strikkeimperium på at binde knuder, omfavne huller og elske fejl. Her er ikke plads til stramme regler og perfekthedskultur, men til farverig kreativitet og grænser, der gerne må blive skubbet lidt til. Filosofien er blevet en slags mantra i Lærkes tilværelse – også når det kommer til hendes børn, Lars og Lulu.
Amanda er frivillig på børnetelefonen: ”Mit mest mindeværdige opkald kom fra en ældre pige” Arbejdet spænder gerne bredt, når Amanda Bergsten er på vagt på Børnetelefonen, hvor hun skal navigere i det ene svære dilemma efter det andet. Men selv telefonfis skal tages alvorligt, mener Amanda, der til dagligt er politibetjent – for oftest handler de om noget helt andet.
”Aj, vi gider ikke gå tur”: Her er 12 nemme tricks til at få børnene med ud i naturen Har du også hørt den før? Når ungerne skal luftes, er det ofte de samme stier vi går ad – helt bogstaveligt talt, og det er kedeligt for børnene, men faktisk også for os voksne. Få naturformidlerens bedste tricks til sjove eventyr udenfor – det giver nemlig både ro, glæde og færre konflikter.
Anjas søn var ved at give op efter udbredt børnesygdom: ”Det har været ren overlevelse” Alarmknapperne blinker hos de fleste forældre, når RS-virus melder sin ankomst. For kradse epidemier kan føre til alvorlige forløb hos de allermindste. Det ved Anja Weis, hvis otte måneder gamle søn var gennem en lavine af indlæggelser, inden han pludselig stoppede med at trække vejret.
Anne Cathrine har fravalgt børn: "Jeg har trukket mig fra nogle relationer" Forfatter Anne Cathrine Bomann har valgt ikke at få børn, og det har fået hende til at stille skarpt på sine egne relationer – og hvad hendes valg betyder for dem. Hun har netop udgivet romanen Akvariet, der handler om et venskab, som bliver kompliceret af moderskab.
En besked fra sønnens skole fik Katrine til at reagere: "Hvorfor må vi nu ikke sige nej mere?" Klummeskribent Katrine Memborg er træt af, at nej er blevet et fyord, og hun øver sig i at bruge det selv – ligesom hendes børn også skal lære, at et nej kan være det helt rigtige svar nogle gange.
"Mit barn falder sent i søvn og er dødtræt om morgenen" Sker der noget ved, at mit barn falder sent i søvn og er træt om morgenen, spørger en læser. Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd her.
Her er den store huskeliste før babys ankomst Den sidste tid inden fødslen går ofte op i redebyggeri. Alt skal være klar til babys ankomst, og du gransker din hjerne igen og igen: Har du husket det hele? Her får du en huskeliste over de indkøb, der er "need to have" og "nice to have", når I kommer hjem fra fødegangen med baby.
"Mit barn vågner med mareridt hver nat - hvad gør jeg?" Hvad gør du, når dit barn vågner med mareridt hver nat? Og hvorfor sker det overhovedet? Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd her.
Sara var 18 år, da hun fødte sit første barn – nu vil hun gerne fortælle os én ting En sommerferie i 2016 blev livsomvæltende for 18-årige Sara Andersen, som ni måneder senere kunne føje titlen singlemor til sin livshistorie. I dag er hun 24 år og taknemmelig for, at hun ikke overgav sig til stereotype forestillinger om unge mødre – men insisterede på at tage sin skæbne i egne hænder.
Signe er blevet mor til en teenager: Jeg er så træt af én sætning I det øjeblik Signe Nordstrands datter fyldte 13 år, begyndte en særlig type kommentarer at flyde i flæng. Men de gavner absolut ingen – og er i øvrigt forkerte, skriver hun i denne klumme.
Elva er født med særligt handicap: "Jeg brød fuldstændig sammen lige dér. Jeg så over på Nick, som sad med hovedet begravet i hænderne" Så længe der er ti fingre og ti tæer … Måske har du hørt klichéen, inden du skulle til skanning – uden for alvor at overveje muligheden for, at der ikke er ti af hver? Carina Kirstine Norby og hendes mand, Nick Gjødsbøl Norby, fandt i 20. graviditetsuge ud af, at deres tredje barn mangler sin højre hånd. Men det gør ikke lille Elva mindre perfekt, og familien øver sig i at være i verden med et barn, der er født med en ekstra udfordring.
Det nemme valg? Her er 5 myter om sutteflasken 12 procent af de danske mødre lykkes ikke med amningen. Er du en af dem, så husk at barnet nok skal få de nødvendige vitaminer og mineraler fra modermælkserstatningen, og lad være med at bruge tid på myter, der ikke er videnskabeligt belæg for – som disse, der hermed er punkteret!
Gravid: Så meget forvandler din krop og dit sind sig, når du er gravid I løbet af de 40 uger, din baby er undervejs, skal den igennem en kæmpe biologisk forvandling, og det samme skal du. Bliv her klogere på din krop, dine tanker og følelser som gravid og din babys udvikling frem til fødslen.
"Jeg har svært ved at vriste skærmen fra min datter op til sengetid" Betyder det noget, at mit barn ser skærm inden sengetid, spørger en læser. Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd her.
Leder du efter gratis babypakker? Få den samlede oversigt her Flere forhandlere tilbyder gratis babypakker til gravide og nybagte forældre med en masse relevante ting til den lille ny. Det kan være svært at finde rundt i udvalget, så derfor har vi lavet en liste over de gratis babypakker her.
Anne Glad har lært én ting om børn og penge: “Det kommer til at påvirke deres voksenliv” Der er mange gode grunde til at tale om penge rundt om middagsbordet, lægge budget for fredagsslikket og lege købmand med de mindste. Det er nemlig alt sammen en del af den økonomiske dannelse, som mange børn og unge mangler i en tid, hvor penge er blevet digitale, og apps og onlinespil lokker med køb.
Er dit navn på listen? Her er de navne, flest danskere hedder Vi styrter udenom toplisterne, når vi skal navngive vores små børn. Men har du styr på, hvad de fleste danskere egentlig hedder? Her får du top-40 over de mest udbredte navne i Danmark. Måske er dit navn på listen?
Tager du gamle uvaner med i forælderskabet? Her er 5 råd til at blive en gladere forælder Vi har vores egen barndom med ind i forældreskabet – og det er i de allerfleste tilfælde både smukt og godt. Men hvad gør vi, hvis dybt forankrede traumer og ubevidste (dårlige) vaner stikker hovedet frem, når vi er pressede? Vi har spurgt eksperterne, der guider til, hvordan man kan rumme, forstå og elske sit eget indre barn, så vi kan blive gladere voksne og forældre.
"Min store søn vågner stadig klokken 5 hver morgen" Når dit barn når skolealderen, og middagsluren for alvor er lagt på hylden, skal den gode nattesøvn helt på plads. Men hvad gør du, hvis dit barn konsekvent vågner alt for tidligt? Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets råd her.
Her er 13 af Danmarks bedste naturlegepladser Naturlegepladser er ikke bare en legeplads af træ i et grønt område eller en skov. De opfordrer til timevis af leg og lærer børnene om alle naturens glæder. Her er 13 af de bedste naturlegepladser for børnefamilier.
"Hvorfor sover mit barn ikke længere om morgenen, selvom det er kommet senere i seng?" Hvorfor regulerer mit barn ikke selv sin søvn, spørger en læser. Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd her.
Amanda er parterapeut: Her er mit bedste råd til forældre, der savner mere intimitet i parforholdet Parforholdet kan komme i klemme, når hverdagen ruller med madplaner, arbejde, legeaftaler og alt derimellem. Men kærligheden mellem de voksne er familiens fundament, og vi skal nære den aktivt med tid og opmærksomhed, fortæller parterapeut og sexolog Amanda Lagoni.
"Min søn på seks tisser stadig i sengen" En læsers store barn tisser stadig sengen. Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd til renlige nætter her.
Jakob Ellemann-Jensen er blevet far til fire: Se det søde billede her Jakob Ellemann-Jensen afslører, at han og hustruen, Anne Marie Preisler, igen er blevet forældre.
"Mit store barn har svært ved at falde i søvn. Hvad gør jeg?" Hvad gør du, hvis dit store barn har svært ved at finde ro og falde i søvn? Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd her.
Pierre-Emile og Josephine lever et anderledes liv end de fleste: “Det var ensomt og hårdt“ Når du ser Pierre-Emile Højbjerg på grønsværen for herrelandsholdet eller Tottenham Hotspur, har hans hustru, Josephine, gang i sin helt egen halvleg hjemme i Nordlondon med parrets to børn, Rosa og Theo. Det kræver sit, når familien ofte er delt i to, men den lille firkløver er et stærkt team.
Terminsberegner: Find din terminsdato og forstå den Beregn din terminsdato med vores terminsberegner og bliv klogere på, hvad din terminsdato er for en størrelse. Den viser, hvor langt du er henne, og hvornår du er estimeret til at føde.
"Hvor mange timer skal mit barn optimalt sove?" Hvor mange timer skal børn sove i døgnet, spørger en læser. Få søvnplejerske Sine Ditlev Bihlets bedste råd om børn og søvn her.
Her er de mest populære navne, da du (eller dit barn) blev født Hvad kaldte vi vores børn i 1991? Og kan det virkelig passe, at ét pigenavn har taget et helt årti med storm? Læs med her og se de mest populære navne til nyfødte helt tilbage til 1985.
Vi tester: Hvilke vådservietter er de bedste? Når bleen er tung, snotnæsen løber og beskidte børnefingre klistrer, er en vådserviet det handy og hurtige valg. Men det er ikke nok, at vådservietterne kan klare snavs, bleskift og ellevetaller, de skal også være bløde og blide mod sart babyhud. Mødregruppen har tørret og testet – her er deres favoritter.
Lærke Bagger har særligt trick til at holde parforholdet i live: “Det er spabehandling for kærligheden” Hvordan plejer man et forhold, der kører på 11. år og også inkluderer to børn? Lærke Bagger deler ud af sine tricks i Vores Børn, som er på gaden nu. Og det handler blandt andet om… bordtennis.
Sagas værelse er fyldt med gode minder: Så langt kan du komme med udvalgt arvegods og loppefund Se lige, hvor langt man kan komme med lidt udvalgt arvegods og en håndfuld gode loppefund! Sagas nye børneværelse er et hyggeligt sammensurium af mors og fars barndomsminder og Sagas egne favoritter – og så er Junosengen blevet skiftet ud med en seng, der er stor nok til godnatlæsning, og at mor kan sove med.
Lad os hylde mor! Her er 27 geniale mors dags-gaver Kender du også en mor, der fortjener at blive fejret med en mors dag gave? Eller skal denne artikel diskret sendes videre til dine børn - eller en far? Vi har fundet 27 bud på fine mors dags-gaver.
Tv-vært Nola Gaardman har taget stort skridt for sin døve søn: Skolen har udøvet magi Sidste sommer sendte tv-vært Nola Gaardmand med bævende underlæbe sin døve søn afsted til første skoledag i en specialskole. Dagen markerede på en måde et endegyldigt farvel til “det normale liv” – det, hun kendte fra sig selv. Nu vil hun udbrede budskabet til andre forældre til børn med særlige behov: Frygt ikke specialskolen – den kan udøve magi.
Stor guide: Vi tester 6 forskellige bleer En god ble skal kunne lidt af hvert for at være det lille hverdags- mirakel, som alle småbørnsfamilier har brug for. Den skal sidde tæt, holde tæt, ikke lugte, ikke stramme… men hvor finder du den ble? Det har mødregruppen testet for dig, og her afslører de favoritterne blandt 6 forskellige bleer.
Hverdagssysler i børnehøjde: Her er 3 søde krea-idéer, du kan lave med dit barn Gør lidt ekstra ud af frugtposen, sy et sødt vendespil eller opdater et par slidte skolejeans – her får du tre søde ideer til at gøre hverdagen lidt sjovere sammen med ungerne.
Baby i kulden: Hvad skal du være opmærksom på? Må baby sove udenfor i frost og kulde? Og hvordan skal baby klædes på til middagslur i vinterkulden udendørs? Vi guider dig gennem alle lagene fra undertøj til dyne eller voksipose.
Gravid uge 6: Du har sandsynligvis kvalme Når du er gravid i uge 6, er dit barns ansigt ved at tage form, og du kan risikere at blive ramt af negative tanker.
Gravid uge 2: Tillykke, du er nu gravid! Du er gravid i uge 2, og der gror nu et embryo i din mave. I denne uge begynder jagten på symptomerne.
Uge 0 og 1: Du er ikke gravid endnu I uge 0 er barnet endnu ikke undfanget, men din krop gør sig allerede klar til at blive gravid. I uge 1 er du klar til befrugtning, når din ægløsning melder sig.
Gravid uge 21: Dit barn kan smage forskel på din mad Du er gravid uge 21, og du har måske fået tykkere og mere glansfuldt hår. Dit barn kan nu smage forskel på den mad, du spiser.
Gravid uge 16: Har du styr på din vægt? Du er gravid i uge 16, og dit barn slår kolbøtter i din mave og spjætter med arme og ben. Har du styr på, hvor meget du anbefales at tage på?
Gravid uge 10: Dit barn kaldes nu et foster Du er gravid i uge 10 og har formentlig været til din første lægesamtale. Dit barn træder i denne uge ud af sin embryoniske periode og kaldes nu et foster.
Gravid uge 20: Du er halvvejs! Du er gravid uge 20 og er nu cirka halvvejs gennem din graviditet. Uanset om det er din første graviditet eller du er flergangsgravid, har du formentlig allerede mærket spark.
Gravid uge 15: Har du fået de berømte cravings? Du er gravid uge 15 og kan måske begynde at mærke liv, hvis du har været gravid før. Det er også nu, du måske begynder at få de berømte cravings.
Gravid uge 14: Nu kan du få kønnet at vide Når du er gravid uge 14, kan du få en privat ultralydsscanning, som kan afsløre kønnet på dit barn. Måske er du begyndt at blive glemsom og miste koncentrationen.
Gravid uge 4: Udviklingen tager fart Du er gravid i uge 4, og embryoet er nu cirka 1-2 millimeter langt. Du skal til at være opmærksom på, hvad du spiser, så din krop er klar til at bygge en baby.
Gravid uge 9: Dine hormoner raser, og dit humør svinger Du er gravid uge 9 og er måske ramt af både graviditetssymptomer og humørsvingninger. Dit barns skelet begynder at forbene sig.
Gravid uge 8: Er dine bukser begyndt at stramme? Du er gravid i uge 8, og din krop begynder at forandre sig i takt med, at din livmoder og din baby vokser. Barnet bevæger sig og er nu på størrelse med et jordbær.
Gravid uge 3: De første små tegn viser sig I uge 3 er fosteret på størrelse med et birkes og har sat sig fast i livmoderen. Snart kan du tage en graviditetstest og få bekræftet din graviditet.
Gravid uge 13: Har du fået mere energi? Du er gravid uge 13, og måske føler du, at din energi vender tilbage. Fostret kan nu rynke panden, hæve øjenbrynene, hikke og strække sig.
Gravid uge 11: Dit barn kan nu smile Du er gravid i uge 11 og kan nu få foretaget en nakkefoldsscanning. Fosteret er fuldt formet og kan åbne og lukke munden og drikke fostervand.
Gravid uge 5: Hjertet begynder at slå Du er nu gravid i uge 5 og kan være plaget af både træthed, kvalme, svimmelhed og hovedpine. Dit barns hjerte begynder at slå i denne uge.
Gravid uge 35: Hvad ønsker du dig til din fødsel? Du er gravid i uge 35 og skal snart til konsultation hos din jordemoder. Det er også på høje tid at overveje, om du har særlige ønsker til fødslen.
Gravid uge 17: Det er tid til at få styr på barselsreglerne Du er gravid i uge 17, og det er ved at være tid til, at du sætter dig ind i reglerne for din barslesorlov. Din baby kan nu fornemme lys, selvom øjnene stadig er lukkede.
Gravid uge 29: Det er blevet tid til jordemoderbesøg Du er gravid uge 29, og det er blevet tid til endnu et jordemoderbesøg, hvor I blandt andet skal tale om amning. Dit barn er måske begyndt at indtage sin fødestilling.
Gravid uge 25: Nu kan din partner mærke spark Du er gravid uge 25 og venter spændt på den sidste slutspurt i din graviditet. Din partner kan nu mærke jeres barns små spark, og har du blodtype rhesus negativ, er det blevet tid til en test.
Gravid uge 36: Nu kan du gå på barselsorlov Du er gravid uge 36, og kan nu gå på barsel. Måske har din mave skiftet form og din baby sat sig fast i bækkenet.
Gravid uge 33: Har du mærkelige og intense drømme? Du er gravid i uge 33, og måske veksler du mellem en ekstrem utålmodighed og en lyst til at fortryde hele projektet. Dit barn kan nu selv producere antistoffer.
Gravid uge 41: Mange føder i denne uge Du er gravid uge 41, har overskredet din terminsdag og er sikkert ved at være godt utålmodig. I denne graviditetsuge vil du få tilbudt en snak om igangsættelse.
Gravid uge 23: Dit barn kan åbne sine øjne Når du er gravid i uge 23, er det ved at være tid til at fortælle storesøster eller storebror om den lille i maven. Dit barn begynder nu at åbne sine øjne.
Gravid uge 12: Tillykke, du er nået til 2. trimester Når du er gravid uge 12, er barnet fuldt formet. Fostret kan også åbne og lukke munden og drikke fostervand.
19 hjemmelavede julegaver, du kan lave sammen med dit barn Det kan være svært at finde på hjemmelavede julegaver år efter år. Men det er så hyggeligt med den slags gaver, som er lavet med 100 % kærlighed. Vi har fundet 19 sjove og kreative idéer til mindeværdige julegaver, som dit barn selv kan lave.
Gravid uge 7: Har du været hos lægen? Når du er gravid uge 7, vil du måske have mere udflåd, ømme bryster og øget tissetrang. Dit barns vigtigste organer er nu dannet.
Tre dage efter hun havde født, stillede Rebecca Laudrup sine forældre et særligt spørgsmål Da Rebecca Laudrup blev mor til Ellen, fik hun endnu mere respekt for sin egen mor, Siw, som igennem hele hendes barndom og ungdom sørgede for kærlige og trygge rammer omkring familien, når de fulgte far Michaels fodboldkarriere på verdens største fodboldarenaer. I dag spiller mor Siw stadig en stor rolle i Rebeccas liv. Og i Ellens.
Pernille har lagt krop til fertilitetsbehandling og fødsel – og undret sig over én ting At bringe et barn til verden er den mest gennemgribende forandring, en krop kan gennemgå. Alligevel spises vi af med et enkelt otteugers-tjek dedikeret til efterfødselskroppen, og vi ved i det hele taget alt for lidt om den – for historisk har videnskaben og samfundet haft mandekroppen som den gyldne standard. Pernille Rosenkilde har selv lagt krop til fertilitetsbehandling, graviditet og fødsel, og hun har undret sig over, hvorfor efterfødselskroppens små og store udfordringer ikke får mere opmærkesomhed og omsorg.
Her er 22 ting, jeg har lært af at være far Anders er far til fire og har fundet ud af, at farlivet både indebærer at true ungerne til at gå på toilettet – og at han selv ind i mellem skal trues til at komme ud fra selv samme... Her får du al hans farvisdom.
Katrine så ønskelisten fra sin brors børn: ”Jeg er flov” Gør jeg mine børn en curlende bjørnetjeneste, eller er jeg den mest betænksomme og forbrugsfornuftige mamma på kloden? Det spørgsmål måtte jeg stille mig selv efter en ganske uskyldig sms-korrespondance med min bror.
Tidlig pubertet? Her er tegnene, du skal holde øje med hos dit barn For mange både drenge og piger begynder puberteten længe før den berømte (og berygtede) teenagetitel – i nogle tilfælde også tidligere, end både barn og forældre er forberedt på. Vi tager et kig ind i en del af dit barns udvikling, som ikke længere er forbeholdt teenageårene, og har spurgt eksperterne, hvordan I sammen kommer bedst igennem.
Anders Lund Madsen og Havfrue-Karin deler stor nyhed: ”Det havde jeg ikke set komme” Anders Lund Madsen har haft hjemmeboende børn i fem årtier, og nu kan han og hans hustru, Karin Prehst Lund Madsen, se frem til endnu flere år med liv og glade dage i hjemmet. Parret venter nemlig deres femte barn. Det fortæller den professionelle havfrue til Vores Børn.
Er dit barn bange for drillenissen? Her er 5 hyggelige alternativer til juletraditionen Drillenissen kan være en svær størrelse, når man ikke er ret gammel. Er dit barn heller ikke vild med det overnaturlige julevæsen, så læs med her, hvor pædagog Emilie Melgaard Jacobsen guider dig til hyggelige alternativer til drillenissen.
Her er årets julekalendere på tv og streaming for hele familien December nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvilke tv-julekalendere familien skal samles om i år. Her får du en oversigt over, hvilke familievenlige, danske julekalendere der bliver sendt og kan streames i julen 2024.
Viktor Axelsen og Natalia Koch Rohde har et dagligt krav til deres børn: ”Det er helt fair at forvente” Viktor Axelsen og Natalia Koch Rohde er begge vokset op med en fritid fyldt med badminton, turneringer og rejser, og sporten har lært dem alt om at være en del af et fællesskab, at gøre sig umage og have det sjovt imens. Og selv om elitesportens verden på mange måder er ekstrem, vil de fremfor alt give glæden ved leg og bevægelse videre – og de drømmer om, at pigerne får et langt liv med sport – uanset niveau!
Drillenissen flytter ind: Få 48 sjove ideer til nissedrillerier Derhjemme, i børnenes skole eller på arbejdet. Drillenisser er alle vegne i december, og lad endelig de drilagtige tricks være en del af hverdagen op mod jul. Det er nemlig med til at udvikle børns evne til at lege og at afprøve grænser. Bliv klogere på nissen og få 48 gode idéer til nissedrillerier.
Sådan søger du om julehjælp 2024 Julen varer længe, men den koster også mange penge. Det rammer især udsatte familier hårdt både økonomisk og socialt, og derfor kan der være behov for en lille håndsrækning i den søde juletid. Få et overblik over ordningerne for julehjælp her - og se, hvordan du søger.
Pierre-Emile Højbjerg: ”Når ’hjem’ er langt væk, er det virkelig godt at have min familie som base” Fodboldspiller Pierre-Emile Højbjerg har et helt særligt anker, som hjælper ham med at holde jordforbindelsen i en omskiftelig karriere. Det fortæller han i et stort interview med magasinet Vores Børn.
Blød raglan-bluse med knaplukninger til baby Strik en blød bluse til baby, med knaplukninger i raglansømmene.
”Kan min mor godt være en god mormor, selvom hun ikke var en god mor?” Det ændrer vores dynamikker, når mor bliver til mormor. Men kan forholdet ændre sig så meget, at en dårlig mor kan blive en god mormor? Vi har spurgt læserne på Vores Børns Instagram, hvad I bakser med i jeres mor-datter-forhold. Få familiepsykologens svar her.
Skal du holde babyshower? Her er seks lege (der rent faktisk er underholdende…) Skal du arrangere et babyshower, der får din gravide veninde til at føle sig særligt elsket? Vi guider dig til det bedste babyshower med nyttige råd, sjove lege og gode gaveidéer.
10 tigerspring: Få gode råd til dit barns mentale syvmileskridt Med få ugers margin kan vi forudse, hvornår børn tager deres udviklingsmæssige tigerspring. Find ud af, hvordan din babys verden bliver mere forunderlig i løbet af sine 10 tigerspring, og hvordan du bedst kan hjælpe dit barn, når verden bliver større.
”Min mor forstår ikke, at det er anderledes at være mor i dag” Hvad gør du, hvis din mor ikke anerkender, at moderskabet har ændret sig siden 80’erne? Vi har spurgt læserne på Vores Børns Instagram, hvad I bakser med i jeres mor-datter-forhold. Få familiepsykolog Rosa Øllgaard gode råd her.