Børnepsykologens bedste tip: Her er den bedste ting, du kan gøre, når dit barn skal i vuggestue Opstart i vuggestue kan være en stor mundfuld for både det lille barn og forældrene. Her får du børnepsykologens tips til, hvordan I får en god indkøring og en tryg start på vuggestuelivet.
Fie Hørby: ”Én ting er sikkert at forvente, når dit barn starter i skole, børnehave eller vuggestue” Vuggestue, børnehave og skolestart er spændende overgange i vores børns liv, men de er også benhårde og betydningsfulde. Så hvordan sikrer du, at junior får en tryg overgang til en ny og ukendt hverdag? Her får du familieterapeut Fie Hørbys bedste råd.
Gode råd: Hjælp dit barn trygt gennem forandringer Skolestart, ny institution eller en flytning kan være spændende og dejligt, men også lidt af en mundfuld for et barn. Bliv klogere på, hvordan du bedst forstår og støtter dit barn gennem forandringerne.
Ny undersøgelse: Er det virkelig så slemt med vores børns daginstitutioner, som vi går og tror? Normeringerne er (næsten) i bund, og pædagogerne løber så stærkt, de kan. Det kan være svært at knuselske institutionerne, når vi hører så meget negativt i medierne. Hvor tilfredse – eller utilfredse – er forældrene egentlig med vuggestuer og børnehaver? Vi har spurgt dem ad – og måske ser det slet ikke så slemt ud, som vi går og tror.
Ny undersøgelse: Seks ud af ti pædagoger oplever, at der er for få hænder til nye børn Der er ikke altid nok hænder eller tid i landets daginstitutioner til at give nye børn den tryghed og omsorg, de har brug for. Det viser en ny undersøgelse fra Børns Vilkår. Læs her, hvordan du sikrer en god opstart for dit barn.
Hvem skal passe dit barn - og hvornår? Faktisk er det kun en meget lille kreds, der bør passe dit barn i weekender og om aftenen de første år, siger eksperter.
Udvikling: Dét får dit barn ud af at gå i institution Dit barn tilbringer det meste af sin vågne tid i institution, og selv om I savner hinanden, og du sommetider rammes af dårlig samvittighed, er der masser af sjov, udvikling og leg at hente i vuggestuen og børnehaven.
Græder dit barn, når du går? Her er 10 råd til en lettere aflevering Det er aldrig rart at tage afsked med et grædende barn i børnehaven eller vuggestuen. Men tårerne er helt normale, siger psykologen.
Guide: Hvilket legetøj udvikler dit barn hvornår og hvorfor? Legetøj er ikke bare legetøj, og leg er ikke bare leg. Det er midler til dit barns læring, udvikling og glæde, hvis det altså er det rigtige. Men hvilket legetøj er bedst til hvad alder?
Hvad er lussingesyge? – Og hvad er symptomerne? Er du forælder eller gravid, har du sikkert hørt om lussingesyge. Men hvordan er det nu lige med børnesygdommen – hvordan ser den ud, og er den farlig? Find alle svarene her!
Vuggestue eller dagpleje? Sådan vælger du det rigtige til dit barn At vælge dagtilbud til sit lille barn kan være en stor og svær beslutning. Hvilke spørgsmål skal du stille dig selv, og hvordan vælger du det rigtige til netop dit barn og dit familieliv? Få svarene her.
Flyverdragt til vuggestue eller børnehave? Det skal du kigge efter Der er forskel på, hvilke behov vuggestue- og børnehavebørn har, nå der skal købes ny flyverdragt til vinteren. Her er en liste over nice-to-haves og need-to-haves, når du vælger flyverdragt til enten vuggestuen eller børnehaven.
Aprilsnar: Nu kan du få dit barn passet af en robot Danmark har netop fået den allerførste automatiske vuggestue, hvor du kan få dit barn passet af en smart, nyudviklet robot. Her skal du slet ikke tænke på planlægningen – du kan nemlig aflevere dit barn på alle tider af døgnet.
Kronprinsesse Mary: Derfor skal børn under tre år lære om mobning Selvom børn under tre år er for små til ligefrem at mobbe hinanden, er det vigtigt at sætte fokus på fællesskab og gode venskaber.
Kys til børn er no go i danske institutioner Frygten for pædofili har længe sat sine spor i de danske institutioner. Senest er kys mellem pædagoger og børn blevet no go i flere børnehaver og vuggestuer.
Vend en dårlig vuggestuestart Den lille græder, mors hjerte bløder – og det bliver bare ved. Nogle gange går vuggestuestart helt galt. Få gode råd til, hvordan dit barn alligevel ender med at få en god hverdag.
Pædagog: Jeg har tænkt ’uha, du ser ikke helt frisk ud’ De små kommer for hurtigt tilbage fra sygdom, oplever vuggestuepædagog Natasha Petersen. Vi har stillet pædagogen 8 spørgsmål om sygdom i vuggestuen. Læs hendes svar her.
Vuggestue: Dette trick gør (måske) afleveringen nemmere Resultaterne af et forskningsprojekt foreslår dette trick, når du afleverer dit barn i vuggestue.
Vi sender syge børn i vuggestue Mange passer job frem for syge børn, når de små øjne er feberblanke. Det er synd for børnene, for de andre i vuggestuen og for os. Så hvorfor gør vi det?
Frikadelle-gate: Skal politikere bestemme børnenes frokostmenu? Drop frikadelle-fascismen, og lad os bestemme menuen selv, siger pædagoger og forældre.
Tusindvis af børn holder sommerferie i institutionen Nogle børn har vuggestue eller børnehave på skemaet, selv om det er ferietid. Måske skyldes det pressede forældre og skyhøje forventninger til sommerferien.
Guide: Hvilken slags pasning skal du vælge? At overlade guldklumpen til andre er en stor ting. Få en guide over, hvilke muligheder for pasning i dagpleje eller vuggestue der er bedst for dit barn.
Vælg den rigtige vuggestue Det handler om at få værdierne på bordet, når I skal vælge barnets første vuggestue. Vi giver dig tips til at finde den rette.
Små børn skal også føle sig set og hørt Forholdene i daginstitutionerne spiller en betydelig rolle for trivslen. Hvordan ser det ud med nærvær og tryghed, når du overlader dit barn til pædagoger?
Leder: ”Vi skal huske de gode historier fra vuggestuen” Selvom børn har brug for deres forældre, er der også kærlighed hos pædagogerne.
Trin for trin: En god aflevering i vuggestuen Ender afleveringen i vuggestuen lidt for ofte med tårer for dit barn og dig? Se her, hvordan du styrer uden om kriser hele vejen hjemmefra og ind på stuen, så du siger farvel med ro i maven.
10 spørgsmål du gerne vil stille dit barns pædagog Hvad sker der egentlig i mit barns vuggestue, efter jeg er gået?
Indkøring: Benediktes første uge i vuggestue Det kan virke som et stort (og skræmmende!) projekt at skulle køre dit lille barn ind i vuggestue. Følg med i mor Theas dagbog over Benediktes første uge som vuggestuebarn – og få inspiration til, hvordan dit barn får en god start.
Vuggestue: Sådan ruster du dit barn Seks-otte timer i vuggestue hver dag kan være hård kost. Se her hvad dit barn kan tåle og har brug for, og få tip til at få det hele til at hænge sammen.
Hej, vuggestue – her kommer jeg! Når brevet om vuggestueplads kommer, skal du nok lige vænne dig til tanken – om pludselig at overlade dit yndlingsmenneske til fremmede i en ukendt verden.
Aflevering: Sig farvel uden tårer Hver dag skal du og dit lille barn sige farvel til hinanden. For nogle ender aflevering i gråd og tænders gnidsel. Faste rutiner kan lette oplevelsen.
10 spørgsmål du skal stille, når I vælger vuggestue Hvordan vælger man vuggestue? Institutionsbesøg er jeres chance for at gå på opdagelse i virvaret af pasningstilbud. Det kan dog være overvældende og temmelig forvirrende at kaste sig ud i projektet. Få gode råd til at vælge den rette vuggestue her.
Hvad kan du forvente af dit barns institution? På den ene side har du en idé om, hvad der er bedst for dit barn. På den anden side vil du ikke være den besværlige mor. Hvad gør du, hvis du er utilfreds?
Indkøring: Gør dit barn tryg uden mor og far Det kan tage tid at vænne sig til nye omgivelser og fremmede mennesker. Få børnepsykologens råd til, hvordan du giver dit barn en tryg start i vuggestue.