Brombær – de bedste opskrifter med sensommerens lækre bær
Brombær er sensommerens lækre lille krølle, og når de fine søde sorte bær titter frem på brombærbuskene i slutningen af juli og i august måned, er det bare om at få dem plukket – og brugt i alskens lækre kager, crumbles, tærter, salater og syltetøj - og selvfølgelig lækre brombærmuffins. Her på siden finder du vores allerbedste opskrifter med brombær
Der findes et utal af brombærsorter i Danmark og mange steder vokser de lækre brombær vildt – f.eks. i krat, på baneskråninger og i skovene. Mange har også held med at dyrke deres egne brombær, og har du en brombærbusk i haven, kan du nyde høsten hvert år og prøve dig frem med de lækre opskrifter med brombær her på siden.
Brombær er rige på fibre og fytokemikalier (plantestoffer), der modvirker aldring. Derudover indeholder de saftige bær antioxidanter, der sammen med C-vitamin er et genialt boost til din sundhed.
De søde modne brombær kan sagtens gøre glæde hele året, hvis de bliver syltet. Prøve f.eks. denne skønne marmelade, der får en lidt karamelagtig smag, som klæder brombærrene.
Brombærsyltetøj
Foto: Thomas Hergaard Skribent: Sandra Leigh Draznin
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet (ca. 1 liter)
1 kg brombær
250 g farin
1 dl vand
500 g sukker
Sådan laver du brombærsyltetøj:
- Læg de rensede brombær i en gryde med farin og vand og giv det et opkog under omrøring.
- Tilsæt sukker og kog marmeladen under omrøring ved kraftig varme i 15-20 min.
- Tjek konsistensen og hæld marmeladen på skoldede glas.
- Luk glassene til med det samme og opbevar dem mørkt og køligt.
Tips: En vaniljestang og lidt fintrevet citronskal kan sætte yderligere krydderi på denne dejlige marmelade.
Tips: Er bærrene meget modne, bliver marmeladen ikke så stiv. Nyd den som syltetøj eller tilsæt lidt pektin.
Du kan også bruge de lækre brombær i en fin brombærsnaps - hæld smagen af sensommeren på flaske og nyd smagen af de solmodne brombær, når sommeren forlængst er gået på hæld.
Sådan laver du brombærsnaps
Foto: Thomas Hergaard, Opskrift: Katrine Klinken
- Kom 500 g brombær og 2-3 stykker hel kanel i et sylteglas. Dæk med klar snaps eller vodka, ca. 2 cm over bærrene.
- Lad krukken stå mørkt en måneds tid og gerne tre, før den filtreres. Smag snapsen til med lidt honning eller sukker.
- Nyd snapsen ved stuetemperatur, hvor den har mere smag, end når den er kold.
- Det er bedst med et glas, der er stort nok til, at man kan få næsen ned og dufte.
- Servér f.eks. brombærsnaps til stærk ost, chokolade- og mazarinkage.
Du finder blandt andet opskrifterne på de fineste små brombærtærter, en super nem crumble med æble og brombær, en lækker pæretærte med brombær og marcipan, og en supernem opskrift på Napoleonskager med brombær & blåbær
Husk også at du kan sylte brombær og lave den lækreste brombærmarmelade - og du kan brug brombær i alverdens lækre salater og som skønt tilbehør.
Du finder alle vores bedste opskrifter med brombær fra ALT for damerne, Hjemmet, Hendes Verden, fit living & boligliv lige her på siden. Velbekomme!