Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær
En dejlig mættende og velsmagende ret der stimulerer smagsløgene i højeste klasse.
4
Ingredienser
- 800 kalvekød, f.eks. medaljoner skåret i fire stykker (hvis du vil være vovet så prøv strudsekød)
- 2 spsk pesto
- 80 g feta 16%
- saften fra 1 lime
- salt og peber
- olivenolie til stegning
- Salat:
- 1-2 hoveder hjertesalat
- 4 tørrede abrikoser, fintsnittet
- 2 gulerødder, snittet i tynde stave
- 1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
- 100 g feta 16%.
- Dressing:
- 2 spsk rapsolie med citron
- saften fra en citron
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk grovkornet sennep
- 3 dråber flydende sødemiddel
- 150 g friske brombær
- 25 g græskarkerner, ristet på en tør pande
Sådan laver du kalvemedaljon
- Bank kødet fladt. Skær 4-6 snit i hvert kødstykke. Drys med salt og peber på begge sider.
- Mos pesto, feta og limesaft sammen med en gaffel og fordel det i kødlommerne. Luk evt.
- kødlommerne med en tandstik, imens kødet tilberedes. Brun det på begge sider i olivenolie en pande. Kom det derefter i et ildfastfad og stil det i en 180 grader varm ovn. Steg kødet færdigt i ovnen. Brug et stege termometer indtil centrumstemperaturen er 55-60 grader. Hermed får du kødstykker, der er rosa.
- Salat: Bland salaten af hjerteblade, abrikoser, gulerødder og rødløg og feta.
- Bland en dressing af rapsolie, citronsaft, hvidvinseddike, sennep, salt og peber. Vend den i salaten. Fordel salaten på fire tallerkener.
- Del kødstykkerne på tværs og fordel 2-3 stykker på hver tallerken. Pynt med brombær og ristede græskar kerner.
- Se også opskrift på Avocadosalat med granatæble og grillet castello.