Rejecocktail: Opskrifter på den populære 80'er forret
Fint skal det være
I 80’erne var det stort, rigtig stort. Rejecocktail var den moderne forret, som blev serveret som et led i en lækker treretters menu, når der var fest eller gæster på besøg i hjemmet.
En klassisk rejecocktail serveres i et cocktailglas (heraf navnet) med sprød iceberg salat, kogte, pillede rejer og thousand island dressing på toppen. Den kan med fordel peppes lidt op med asparges og/eller overskårne cherrytomater.
Den moderne rejecocktail
I dag er det blevet en retro forret, og den holder stadig. På ALT.dk har vi en masse gode opskrifter på luksus rejecocktail og nye versioner. For ligesom en klassisk simpel tunmousse godt kan blive lidt kedelig i længden, kan denne forret det også. Især, hvis den skal serveres til en festlig lejlighed, skal der lidt fornyelse til. Det kan være, at den skal være nytårsforret - en vigtig del af den komplette nytårsmenu.
Det kan være, du skal eksperimentere med en ny slags dressing eller måske skal du bare lege lidt med ingredienserne i skaldyrsklassikeren. Du kan finde forskellige bud på alternative opskrifter her på siden.
Prøv fx:
- Rejecocktail med mango
- Krydret version med koriander og chili
- Rejecocktail med avocado og stenbiderrogn
- Den med majs og brøndkarse
- Varianten med jordbær
- Vinterversionen med vinterhvidkål og æbler