Andreas Odbjerg raser efter ny uddannelsesreform: Det er helt gak gak

Den nye uddannelsesreform lukker ned for 10. klasse, hvilket sangeren ikke er enig i, er en god idé.

logo herognu HER&NU HN

Musiker og sanger Andreas Odbjerg har ikke meget tilovers for den nye uddannelsesreform, der tirsdag aften blev vedtaget i Folketinget. 

LÆS OGSÅ: Dan Rachlin raser efter Sisse Sejr-skandale: Kynisk og uprofessionel

Reformen, der er gældende fra 2030, afskaffer blandt andet 10. klasse og hæver adgangskravet fra 5.0 til 6.0 på STX og HHX uddannelsen. 

- Det er jo helt gak gak. Jeg er målløs og græder på de unge menneskers vegne. Jeg gik selv direkte fra 9. klasse til gymnasiet, men jeg var på ingen måde klar til det, hvilket resulterede i, jeg droppede ud og tog 10. klasse på en efterskole i stedet. Det gjorde hele forskellen, skriver Andreas i en story på Instagram. 

Andreas ved godt, at efterskole fortsat er en mulighed. 

- For dem, der har fucking råd til det, og hvis man har brug for at forbedre sine karakterer, er det ikke muligt, fordi det bliver uden gyldige eksamener, skriver Odbjerg videre. 

LÆS OGSÅ: Efter seks år tog Thomas Hwan chancen og lagde en hånd på Johanne Louise Schmidts lår

Andreas Odbjerg tilbyder at spille gratis ved en eventuel demonstration. 

- Jeg kommer med min fuckfingerhat på, skriver han. 

Andreas deler ligeledes opslag, som andre har lavet, men hvor han deler deres holdninger. 

Det er blandt andet synspunket om, at regeringen har en elite-tankegang på de unges vegne, at det handler om effektivisering og om penge. I stedet burde der ifølge Andreas og det delte opslag være en bedre mulighed for, at de unge kan tage tingene i eget tempo. 

LÆS OGSÅ: Eva Lund er igen single: Var uenige om børn

Frie Skolers Lærerforening vender ligeledes tommelfingeren nedad.

- Det er virkelig en trist dag for de mange elever, som har behov for at gå i 10. klasse. Som lærere ved vi, hvor vigtigt det ekstra frivillige skoleår er, og regeringen og de to støttepartier har overhovedet ikke lyttet til de unge, som vælger 10. klasse af mange forskellige årsager, skriver formand Monica Lendal Jørgensen til TV 2.

Med den nye reform lander ligeledes en ny gymnasieuddannelse kaldet epx, som er en toårig erhvervs- og professionsrettet gymnasieuddannelse. Epx vil erstatte hf, og den vil være en kombination af praktisk og teoretisk undervisning. Hf-enkeltfag vil dog fortsat tilbydes.