-
Janni i chok: Det værst tænkelige er sket
-
Sådan mødtes Janni og Linse
-
Janni Rees mor i voldsom ulykke: Vi troede, hun ville dø
-
Janni Rees stormfulde tid: Støttet af mor
-
Se billedet: Her er Janni Rees nye bog
-
Janni: Ville have været venner med Karsten
-
Jannis datter om turbulent tid: Har været bekymret
-
Janni Ree er glad efter tabt sag: - Det er en sejr
-
Klager over afgørelsen: Det er dybt latterligt
-
Janni Ree taber i retten: Bogen skal fjernes
-
Datteren om Jannis nye bog: - Jeg skal ikke læse den
-
Janni afslører vild gave fra Jeppe
"I hus til halsen" er både hjerteskærende og opløftende for Kalle Thesbjerg
På de fire dage, som holdet har til at gøre et hus klar til salg i DR-programmet, kommer designeren ofte hele følelsesregistret igennem.
Når Kalle Thesbjerg vågner om morgenen hjemme i sit hus i Brønshøj, er han så lykkelig, at han nærmest må knibe sig selv i armen.
Den 52-årige designer fra DR1's ”I hus til halsen” har fået sin egen boligdrøm til at gå i opfyldelse i et gammelt snedkerværksted, som han og hustruen Martine deler med to vennepar.
– Der er et forhus, en længe og et baghus, hvor der var værksted. Det er delt op i tre ejerlejligheder, og vi bor i det gamle snedkerværksted, som vi selv har sat i stand. Så deler vi gården, og vi har fællesspisning hver mandag. Vi kalder det et tidligt oldekolle, ler Kalle, der har døtrene Bella på 19 og Luna på 21 med Martine.
– De flytter nok snart hjemmefra. Men det skal vi ikke snakke om. Så bliver jeg bare ked af det, indrømmer vestjyden, der efter en håndfuld år på den kanariske ø Lanzarote fandt sig til rette i København for snart 25 år siden.
LÆS OGSÅ: Sofie er ny vært på "Landmand søger kærlighed": Sådan fik hun jobbet
Artiklen fortsætter under billederne...

Som man ser i programmet, er det en god idé at spørge sine venner om hjælp, hvis man for eksempel skal male. – Hvis man er seks-otte stykker, så får man det gjort på en dag. Det er jo det, man har venner til. Når man rækker ud og beder om hjælp, så kommer der nok mange flere, end man tror.

Inden de ringede fra ”I hus til halsen”, havde han også medvirket i programmerne ”Hjem til forvandling” og ”Helt på plads”.
Hans baggrund er som selvstændig med eget designfirma i over 20 år.
– Jeg laver rum i både private hjem og for firmaer. Om det er stuer, lægecentre eller hoteller er sådan set ligegyldigt. Bare det er rum, som jeg kan lave en rød tråd i. Det er det, jeg brænder for. Jeg laver det, jeg har lyst til at lave. Jeg møder altid folk med en kæmpe ja-hat på. Men at være selvstændig kan også være ensomt, så det er fantastisk at blive en del af et team. Det er guld at lave ”I hus til halsen”. Selv om jeg er kommet ind på et sammentømret hold, så er jeg blevet modtaget med åbne arme.
På de fire dage, holdet har til at gøre et hus klar til salg, kommer Kalle ofte hele følelsesregistret igennem.
– Det er både hjerteskærende og hårdt, men det er også sjovt og opløftende. Vi møder så mange lag af den danske befolkning. Det er familier, der er nede og skrabe bunden, og når de beder om hjælp, så dukker venner og bekendte op fra nær og fjern for at give en hånd. Det går i hjertet, hver gang vi kommer ud og ser, at der står en kæmpe flok, der bare er klar til at hjælpe med alt. Om så det er at lave kaffe eller rive en væg ned. Begge dele er jo vigtige, og det er så stort at løfte i flok. Hvis man møder nogen, der har god energi, så giver man også god energi tilbage. Det er på alle måder meget givende at være med til.

Kalle Thesbjerg håber, at renoveringerne inspirerer både seere og de familier, de hjælper.
– Det er selvfølgelig lidt trist, at de først får lavet alle de ting, de måske altid godt har kunnet tænke sig, når vi kommer. Men for os handler det om at få huset solgt, så de forhåbentlig kan komme videre. Og så har vi måske kunnet vise dem, at det ikke er så svært at få det hjem, man ønsker sig. Så på den måde har de måske fået nogle idéer, de kan tage med videre og bruge i deres næste hjem.

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.
