Saltkringler: Sådan bager du dem selv
Julens bagværk er ofte sødt, men man kan også få lyst til lidt salte julesnacks som disse små og lækre saltkringer.
30 stk.
Ingredienser
- 10 g gær
- 2 dl lunkent vand
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 275 g hvedemel, gerne manitobahvedemel
- 1 sammenpisket æg
- 2-3 spsk. flagesalt
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen igennem, til den er smidig.
- Stil dejen til hævning et køligt sted ca. 3 timer.
- Del dejen i 30 stykker. Rul dejen til lillefingertykke pølser, og form små kringler direkte på bagepapir på en bageplade.
- Lad dem efterhæve ca. 20 min. Pensl dem med æg, og drys med flagesalt.
- Bag kringlerne ved 200 gr. i ca. 12 min., til de er gyldne.