Minipirogger
Det skal du bruge
Fyld:
1 løg
500 g hakket lammekød
2 gulerødder
lidt olie
3 spsk. tomatpuré
persille
salt og peber
Dej:
4 dl mælk
50 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
2 spsk. olie
200 g grahamsmel
400 g hvedemel
pensling: 1 æg
Sådan gør du:
Fyld: Skræl gulerødderne, og hak dem fint. Løgene pilles og hakkes. Grønsagerne svitses i olie. Tilsæt det hakkede kød, og gennemsteg det. Tilsæt tomatpuré, persille, salt og peber.
Dej: Lun mælken, og rør gæren i. Salt, sukker og olie tilsættes. Dejen samles med grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen godt, og stil den til hævning i 20 min.
Slå dejen ned, og del den i 22 stykker. Rul hvert stykke ud til en lille pandekage. Læg lidt fyld på hver, og pensl kanterne med æg. Dejen foldes henover fyldet og trykkes sammen med en gaffel. Piroggerne efterhæver på en bageplade med bagepapir i 15 min.
Pisk ægget sammen, og pensl piroggerne. Bag dem i ca. 15 min. ved 200°.
Tip!
Din tumling kan være med til både at ælte og pensle kanter, mens børnehavebørn kan hjælpe med at lave fyldet.