Forret: Opskrifter og inspiration til lækre forretter
Skal du bruge en opskrift på en lækker og nem forret, så er du kommet til det rette sted. Du kan både finde forretter med laks, med torsk, med kylling og inspiration til tapas.
Mangler du en nytårsforret, kan vi også byde på storslåede varianter af startere som grillet jomfruhummer med urtemarinade.
Vi har samlet alle de bedste opskrifter på forretter fra ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet, Boligliv og FIT living.
En god middag starter med en forret, og den helt klassiske middag består af en tre-retters menu med forret, hovedret og dessert. Skal det være mere fancy, kan der snildt tilføjes flere små retter.
Nemme forretter
Vil du gerne imponere gæsterne med flere retter, men skal det være nemt, så giv dig i kast med en af de nemme opskrifter fra vores opskriftsunivers. Det kunne fx være en lille hapser i form af en fersken bruschetta eller grillede kammuslinger med ærtesalat. Du kan også køre 80’er stilen og lave en helt klassisk rejecocktail, som typisk falder i god jord blandt både børn og voksne.
Er du mere til en forret med kylling, så prøv kyllingesalat i rispapir.
Hvis det skal være let, så lad det være let!
Forretter med laks, rejer, torsk og kammuslinger
Mange forbinder en forret med fisk og skalddyr, og forretter med laks og rejer har da også alle dage været populære. På ALT.dk har vi et stort udvalg.
Vi byder blandt andet på rugblinis med røget laks, en læskende muslingesuppe og kammuslinger med parmaskinke. Du finder også mange forskellige varianter af rå fisk, tartar og sushi.
Her er lidt for enhver (fiske)smag.
Lækre smagfulde supper
En god suppe er en god ret at starte med, især om vinteren. Både kolde og varme supper hitter, og de kan laves med alverdens smagsoplevelser. Nogle supper er mere egnede til forretter end andre.
Fx er en cremet skalddyrssuppe med hvidløg, fennikel og persille et godt bud på en forret, og det samme er en iskold tomatsuppe med skalotteløg og agurk.
Inspireret af verden
I Japan spiser de sushi, i Spanien står den på Tapas og italienske forretter er ofte noget med masser af brød, ost og tomat.
En klassisk dansk forret er fx asparges med hollandaise - når ellers det er sæson. Det kan også være rejecocktail, melon med parmaskinke, dadler med bacon eller blinis med stenbiderrogn.
Det er altid spændende at mixe forskellige stilarter og lade sig inspirere af hele verdens kokkekunst. Derfor kan du på ALT.dk finde et godt mix af opskrifter på forretter fra hele verden.
Lækker forret til nytårsaften
Vi har masser af imponerende opskrifter, der er perfekte til nytårsaften. Find dem her.